Dziękuję za podpowiedzi.
Ale piękna czarnulka. Dawaj więcej zdjęć tej laleczki.
Myślałem, żeby trochę zdjęć roweru zrobić, ale jak nabierze docelowej formy i jak będę w stanie coś o nim napisać (jakiś kawałek recenzji). Niestety niedługo do samej zimy nie będzie mnie w Polsce, więc mam nadzieję dopiero na wiosnę na dobre wylaszować ten rower.
Na oko musisz cofnąć support o parę cm-ów.
A nie rozglądać się za krótszą kierownicą? Do kolizji koła z pedałami jest jakieś 4 cm.
Fotelik też bym ciutkę bardziej położył (ale to już kwestia dyskusyjna, zależy od tego jak będzie wygodniej). I fotelik robi się tylko o rozmiar za duży 
Teraz jest najbardziej stromo przymocowany (w dostępnym zakresie regulacji). Będę się rozlądał za odpowiednim (ostatnio Antonowitch pokazał mi swoje dokonania fotelowe, chociaż najpierw pogadam z Performerem...). A czy są takie siedziska, które nie byłby za bardzo zgięte w łuk w górnej części - tak jak to, które jest za duże - tyle że mniejsze od niego?
Szytki w razie kapcia się po prostu wymienia. Cała operacja może trwać nawet poniżej 30s.
A ten klej nie przeszkadza w wymianie?
To są koła zawodnicze/czasowe, a nie zabawki dla amatorów (a i pewnie w całości z węgla, czyli mocniejsze dobicie może być ich ostatnim dobiciem). Na treningi i do jazdy codziennej możesz sobie kupić jakieś kartoflane z oponami, jak coś się stanie, to nie będziesz nawet chwilki płakać 
Po niepewnej nawierzchni szybko nie jeżdżę. Wiem, że jest bardzo mocny i że na działąnie udarowe jest słaby...
Piękna linia ramy cos mi to przypomina czyżby na złocie w Sieradzu coś się zrodziło w twojej głowie. :-) Pamiętam jak rozmawialiśmy o Zockrach. Ogólnie nie masz zaparcia na plecach tak na oko troszkę za duży ten fotelik i kiera też coś za długa bo masz zgiete nadgarstki.
Cały rok zastanawiałem się, jaki rower kupić. Pewne rzeczy skonsultowałem, innych nie... trudno. Jest, jak jest.
No właśnie, ja bym po prostu w miare możliwości wybrał kierownicę krótszą (i węższą), a nie przybliżał support...
forrest->
Fantastyczny highracer !!! Z tego, co widzę, to koła masz z obręczami pod szytkę. Niestety, ale klejenie szytki w przypadku gumy, jest
trudne i lepiej wymienic szytkę na nową. Zauważyłem, ze w kołach masz nyple wewnętrzne (schowane w obreczy). To poprawia sztywnośc kół.
Do centrowania będzie potrzebny specjalny klucz, którego wiele serwisów zwyczajnie nie ma.
Jaka waga roweru ?
Nominalnie chyba 13 kg, ale nie sprawdzałem. Śmieszne wrażenie, jak się te koła trzyma w ręku - takie lekkie, jakby od jakiejś zabawki.
Dzięki za podpowiedzi (serio dopiero teraz się orientuję, co kupiłem)

Szytki w razie kapcia się po prostu wymienia. Cała operacja może trwać nawet poniżej 30s.
Zmieniałeś kiedyś szytkę podczas deszczu?
W deszczu się nie jeździ 
Kiedyś oglądałem rower i zapytałem o błotniki - gość zmroził mnie wzrokiem i poinformował że w deszczu się nie jeździ 
Czyli łamane są Prawa Roweru?
Na tym rowerze to się zastosuję do pouczenia...