Autor Wątek: To może teraz na zlot do sąsiadów? :) Uherský Brod (CZ), 10--13.09  (Przeczytany 37510 razy)

SAC

• wyczynowiec na poziomie
Odp: To może teraz na zlot do sąsiadów? :) Uherský Brod (CZ), 10--13.09
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 27, 2015, 10:32:49 pm »
Ja jeszcze się decyduję. Ale raczej będę, jeśli tylko mi coś nie wyskoczy. Was z Polski będzie dużo, bo ja już z Czech przecież :)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpnia 12, 2015, 12:48:15 am »
Uwaga Achtung Pozor! Ogłoszenie parafialne!

Składa się tak że na zlot będę jechał samochodzikiem z Gdańska, a być może nawet przez Warszawę,
bo może się okazać że będę tam miał po drodze parę spraw do załatwienia, co zajmie mi 1-2godz.
Chciałbym wyjechać z Gdańska w środę rano, byśmy do wieczora na spokojnie dotarli do Nivnicach.
Czyli ful zestaw z 4 noce, i 4 dni na zlocie.

Kolega Pająk wyrażał chęci zabrania się razem, ale coś chyba zajęty jest skoro nie odpisał jeszcze na maila :p
W każdym razie mogę mieć jedno czy więcej miejsc w samochodzie, w jedną stronę,
bo po zlocie będę się kierował z powrotem do Serbii.
No chyba że ktoś chce do Serbii pojechać, jest opcja ;)
Choć nie muszę tak szybko wracać, więc jeśli trzeba to mógłbym zasadzie jechać z powrotem do Pl
a jakoś potem do Serbii. Tak że jestem otwarty na propozycje ;)

Samochodzik mały(Lancia Y) a rower(y) muszą się mieścić na bagażniku rowerowym montowanym na tylnej klapę,
czyli taki co łapię za główną rurę ramy poziomej (w pionowych za górną)
Coś takiego(nie mam lepszego zdjęcia, tutaj Patyk oraz dwie szosówki)
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpt1/l/t31.0-8/p180x540/10353368_10206680264871663_7859151342777407686_o.jpg

Mój Patyk oczywiście mieści się tam całkiem ładnie, i z kołami wystaje na boki nie więcej niż lusterka boczne,
 a do dachu będzie przywiązana trajka Steintrikes Wild One 20/20 na offroad**
jeżelipójdziemy w więcej niż 2 osoby.
Jeśli nie, to złożona trajka bez rozbierania mieści się w bagażniku gdy tylne siedzenie jest złożone.

** Steintrike może być do dyspozycji jako rower na zlot, jeśli ktoś miałby ochotę na nim tam pojeździć,
zamiast na swoim, lub po prostu nie ma roweru poziomego jeszcze :) Albo tajki, a chce spróbować
Jeśli ten ktoś nie chciałby się rozstać z trajką po zakonczeniu imprezy, to mógłbym się ewentualnie z nią pożegnać za bardzo atrakcyjną cenę :)
Możemy się też wymieniać rowerami podczas zlotu(Steintrike vs. VeloMotion Stick) jeśli osoba jest mojego wzrostu.(170cm)

Kosztami paliwa podzielimy się na równe części.

Pozdrower :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2015, 12:56:01 am wysłana przez trajk-o-ciklista »
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

storm

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpnia 12, 2015, 10:22:43 am »
@Igor - jestem zainteresowany na 99% :)

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpnia 12, 2015, 06:46:04 pm »
A ja mam pytanie o ubytovanie.

Gdzie nocujecie?
Kwatera czy jakieś pole namiotowe?
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

storm

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpnia 12, 2015, 09:37:20 pm »
@Tehen - ja biorę namiot, karimatę i śpiwór - ponoć obok jest pole kempingowe.

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 13, 2015, 12:11:00 am »
Zlot odbywa się w ośrodku sportowo-kempingowym, tak że jest pole namiotowe,
a także są takie chatki drewniane z 2-3 łóżka, choć 5 lat temu to szybko poszły,
więc pewnie już za późno na miejsca w chacie.
Jest nawet basen, tereny na siatkówkę i takie tam, i tam prysznice/toalety, a także knajpka z tanim jedzeniem i piciem.
Chatki są za ok.40zł/os/noc, a za namiot coś ok 6zł bodajże, i jeszcze podobna suma za każdą osobę.

Tam na stornie http://www.recumbent-meeting.com/accomodation/ są linki to ośrodka(namiot lub chatki), oraz hotelu obok.
Może warto sprawdzić czy może miejsca w chatkach jeszcze są, jeśli ktoś nie chcę się bawić w spanie w namiocie.
5 lat temu ja planowałem żeby spać w namiocie, ale jak się okazało na miejscu - namiot zapomniałem spakować :D
Ale był materac i śpiwory. Ale niestety było dość zimno, dożo rosy, a pierwszej nocy taż padało,
no więc bez namiotu się nie dało, tak że spaliśmy w samochodzie :D

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpnia 13, 2015, 12:26:02 am »
@Igor - jestem zainteresowany na 99% :)

Brałbyś swój rower ? Jak wiadomo, słabo zaglądałem na forum ostatnio, więc nie wiem za bardzo na czym jeździsz obecnie,
choć widzę na zdjęciach ze zlotu w Gdynii że Mariusz już nie jest właścicielem pomarańczowego lowracera ?

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

storm

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpnia 13, 2015, 10:49:07 am »
@Igor - no oczywiście, że wezmę swój rower, bo jak inaczej na Zlot Rowerów Poziomych jechać? Bez roweru? ;)

Potwierdzam, pomarańczowy FWD ASS LR jest już mój :DDDDD Aktualnie niestety czeka go mała naprawa i poruszam się SLRem, ale na Zlot będzie gotowy pomarańczowy. :)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpnia 13, 2015, 04:13:50 pm »

Potwierdzam, pomarańczowy FWD ASS LR jest już mój :DDDDD Aktualnie niestety czeka go mała naprawa i poruszam się SLRem, ale na Zlot będzie gotowy pomarańczowy. :)

Zazdroszczę :)

Hmm, może być problem z przyczepieniem LR-a na bagażnik rowerowy, głównie przez te podwójne tylne rury.
Sama rura się zmieści w "łapie" ale jak go przyczepić (czy gumki są na tyle długie by złapać obie rury)
Może gdy by był do góry nogami, łapać za  podwójne rury, ewentualnie odkręcić fotelik jeśli będzie przeszkadzał.
Nie mam go teraz przy sobie by zmierzyć rozstaw łap, ale pewnie jest około 40-45cm.
O tutaj jakieś zdjęcie znalazłem, ni do końca widać, ale chyba starczy żeby skumać o co chodzi:
https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10474801_969300976435504_5268164115269055916_n.jpg?oh=28f77455b2e9e6ca9141c30b0bf5f57a&oe=564DDA16

Tutaj akurat zdejmuje Patyka, ale chyba wydać łapy, i w jaki sposób trzymają ramę.
Weź zmierz średnice tych rur(pojedynczo) oraz tak do okola obydwie, taki nie do końca cały obwód,
bym zobaczył czy w ogóle gumki złapią obydwie (te nieoryginalne białe silikonowe są dłuższe, może dadzą radę)

SLR myślę żeby się dał zamontować beż dużo problemu, tylko mnie martwi długość(że będzie za dużo wystawał za boki)
jak długi on jest ? (całkowicie, tylna opona-blat korby) 
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

storm

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpnia 14, 2015, 01:16:25 pm »
@Igor - sprawdziłem.

Długość rowerów:
- SLR: 180cm
- FWD LR: 170cm

Szerokość obwodu rur ramy pod fotelikiem FWD LR:
- z przodu fotelika przy mocowaniu nadkola przedniego koła:  21cm
- z tyłu przy rozwidleniu sięga 24cm i więcej cm.

Nie ukrywam, że z powodów wygody, komfortu i już przyzwyczajenia - nie wyobrażam sobie jazdy na Zlot niczym innym niż FWD LR ;)

I zastanawiam się też, czy nie dałoby się mojego bajka wprowadzić ewentualnie "jakoś" do środka samochodu? Tak robiliśmy w "czołgu" Franca i de facto mój FWD jechał w pozycji pionowej(!!!) na Kaszebe w Oplu ;)

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpnia 16, 2015, 01:03:40 am »
Słuchajcie, jaram się jak most Łazienkowski, dwa zloty w odstępie trzech miesięcy :D Nie mogę się już doczekać! Igor pytał o noclegi, no więc ja zabieram namiot, a na maila przylazło mi info, że zwolniły się chyba dwie chatki. Ale ten mail przyszedł 10 sierpnia, kiedy byłam na urlopie i w związku z tym poza netem, więc nie wiem, czy ktoś już tych miejscówek nie podkupił...
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpnia 16, 2015, 02:24:30 am »

I zastanawiam się też, czy nie dałoby się mojego bajka wprowadzić ewentualnie "jakoś" do środka samochodu? Tak robiliśmy w "czołgu" Franca i de facto mój FWD jechał w pozycji pionowej(!!!) na Kaszebe w Oplu ;)

Nie wiem jaki to czołg z Opla, ale do środka mojego mieści się tylko (mała)szosówka bez przedniego koła, na tylnym siedzeniu ;)
Niestety poziomka nie ma szans na taką wygodną podróż ;D

Ale zmieści się na bagażnik tak jak myślałem, czyli złapany za te podwójne rury i do góry nogami(bo środek masy ma powyżej tychże rur)
Tak że spoko, masz miejsce, i jeszcze jedno miejsce+rower jest.

Tylko że potwierdzę na 100% dopiero jak będę już w pl, i do końca ogarnę plany,
bo nie tylko ode mnie zależą.

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpnia 16, 2015, 01:22:31 pm »
Trajk' - czołgiem nazywam mojego Opla Vectrę kombi - ma podobną finezję jak PzKpfw IV :) natomiast jest bardziej pakowna.
Strom: Trajk' ma Lancie Y czyli stare punto w luksusowej budzie, czyli nie jest to demon pakowności.

Ogólnie - ja się do Czech na Zlot nie wybieram, nie mam czasu/kasy. Jedynie mogę się chętnie z Wami spotkać przy bezalkoholowym ;) jak Trajk' będzie w wAw.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Tehen

• całkiem inny wariat
  • Kolejarz forumowy
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpnia 16, 2015, 11:52:07 pm »
Primo
O nocleg pytał Tehen nie Trajk :)

Secundo
Storm miałeś jechać na kołach rowerowych.
Skąd zmiana? :D

Tertio
Franc and reszta chętnych rezerwujcie czas w ostatni weekend sierpnia.
Zlot poziomek w ramach zlotu Krainy Jeziorki pod Piasecznem pasuje?
Nie trzeba jechać do Czech,pod samym domem prawie a i atrakcje będą :)
Szczegóły jak dogram parę tematów.
Albo poziom i wygoda albo wydasz w cholerę kasy na różne kierownice i siodełka tylko po to żeby w końcu i tak kupić sobie rower poziomy.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpnia 17, 2015, 01:47:07 am »
Tertio
Franc and reszta chętnych rezerwujcie czas w ostatni weekend sierpnia.
Zlot poziomek w ramach zlotu Krainy Jeziorki pod Piasecznem pasuje?
Nie trzeba jechać do Czech,pod samym domem prawie a i atrakcje będą :)
Szczegóły jak dogram parę tematów.

Tehen, priva sprawdź :) Postuluję o poziomą imprezkę w Krainie Jeziorki w dniu 30 sierpnia, jako że 29 sierpnia mi nie pasuje...
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P