Chciałbym to spawać migusiem drutem 0,8 lub 1,0 + co2 ewentualnie mieszanka starmix.
Sprzęcik migomat magnum mig 190II inverter z płynną regulacją prądu i posuwu drutu, spawa znacznie lepiej niż bester 1801 kumpla, łątwiej go wyregulować, łuk jest stabilny i nie grzeje się uchwyt tak szybko.
Widzę, że mają w centrostali całkiem spory wybór rur bezszfowych jak i kształtowników:
http://www.centrostal.pl/oferta-produkty.phpZastanawiam się, który gatunek będzie dobry, bo są zimno gięte, ciepło gięte, oraz różne rodzaje rur ze ścianką od 2mm, co chyba będzie dobre?
W przyszłości chciałbym kupić wkład teflonowy i robić bajka z alu, ale to wyższa szkoła jazdy, na razie uczę się spawać stal - spawam ze sobą obudowy od zasilaczy komputerowych

nawet ładnie to idzie. Potem przejdę na rower, oglądałem już wiele filmów instruktażowych, przeczytałem książkę o technikach wytwarzania andrzeja ambroziaka i coś się rozjaśnia, teraz będę praktykował, spawał rury do blach płaskiej i sprubuje to rozerwać dźwignią w imadle jak nie puści, to znaczy, że są efekty. Na razie udało mi się tak przyspawać, ze rozerwałem blachę, a spaw nie puścił, a spawam jedynie drutem proszkowym, po gaz dzisiaj jadę albo jutro, nie wiem jeszcze jaki reduktor, żeby mi nie zamarzał ale to dopytam na uczelni.