Autor Wątek: Problem z mocowaniem fotela (i z samym fotelem)  (Przeczytany 11582 razy)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: Problem z mocowaniem fotela (i z samym fotelem)
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 30, 2015, 08:10:10 pm »
Następne zdanie jest mało zgrabne, ale tak wykombinowałem:
Skoro wysokość korby do fotelika nie ma nic przy wydłużani nóg w czasie kładzenia takowego, więc musi to być sposób mocowania fotelika, czyli gdzie on jest podparty. Bingo!
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Lisciasty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 30, 2015, 10:23:14 pm »
Jak tylko dotrę do piwnicy (na razie życie przeszkadza) to porobię kilka wariantów z tym fotelem,
zrobię foty i może zobaczycie więcej. Podobnież z łańcuchem. Czy jakieś dokładniejsze wymiarowanie
coś Wam powie, czy nie za bardzo?

Chętnie bym na zlocie poprzymierzał dupsko do różnych foteli, ale czy taką padaką jak moja
to mnie wpuszczą na zlot? Szatniarz mnie pogoni. Chyba, że pociągiem przyjadę :]

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 31, 2015, 08:53:54 am »
Chętnie bym na zlocie poprzymierzał dupsko do różnych foteli, ale czy taką padaką jak moja
to mnie wpuszczą na zlot?
Poniżej  HP Velotechnik nawet się nie zarejestrujesz ;)

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 31, 2015, 12:38:52 pm »
ale drobna łapówka rozwiąże każdy problem! Tylko biurko z szufladą obustronną będę musiał przytargać :P

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 31, 2015, 07:56:39 pm »
czy taką padaką jak moja
to mnie wpuszczą na zlot?
Jak się DA to się uda ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 02, 2015, 05:25:27 pm »
@Kaczor1 - popatrz na proporcje. Uzasadnij też, dlaczego uważasz, że poprzedni właściciel nie miał pojecia o poziomkach? Bo wybrał fotelik, który uważał za najlepszy dla siebie, a którego ty byś nigdy nie wybrał? kwestia gustu. Ja w życiu nie kupię mercedesa - a inni go kupią bo im się podoba.

Uważam tak na podstawie rozmów, które z nim przeprowadziłem zarówno odnośnie poprzedniego roweru jaki kupił, jak i tego, który obecnie jest w posiadaniu Lisciastego.
Co prawda poprzedni właściciel (Andrzej?) jest bardzo sympatycznym człowiekiem co Lisciasty zapewne może potwierdzić, jednak o rowerach poziomych wiedzę ma naprawdę znikomą.

A fotel znalazł się przy tej ramie z tego co pamiętam nie dlatego, że został do niego dobrany, lecz dlatego, że został z poprzedniego roweru w którym pierwotnie był fotel siatkowy (poprzedni rower to było coś w stylu Batavus Relax.)

Lisciasty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 02, 2015, 05:50:14 pm »
Hehe potwierdzam, gość jest w porządku, ale faktycznie mimo zapału i ilości czasu, jaki włożył w mojego (obecnie) złomka
efekt nie jest najszczęśliwszy. Nie mam zamiaru się tutaj rozpisywać i piętnować sprzętu, bo widziały gały co brały
i nie mam do sprzedawcy zarzutów (no, może poza tą spieprzoną ramą, która w końcu pękła) ;)
Mam nadzieję, że z Waszą pomocą uda się doprowadzić to jeździdło do cywilizowanej formy. W sumie jak na pierwszą
poziomkę to nie trafiłem jakoś bardzo tragicznie ;)

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 02, 2015, 06:47:55 pm »
drugi będzie trafniejszy .. hehe, bardziej przemyślany ...

Lisciasty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 02, 2015, 07:38:15 pm »
Cytat: Mociumpel
drugi będzie trafniejszy .. hehe, bardziej przemyślany ...
Tak, bo to będzie Twój. Pójdziemy na browara, wezmę ze sobą kasę, wypijesz parę kolejek
i się dogadamy, hehe :]

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 02, 2015, 08:12:37 pm »
o nieee ... po pierwszym roku i półtoraku wyjeżdżonych dopiero na poważnie stwierdzam, że bezpieczne i wygodne podsypianie na wprost jest możliwe, a wszelkie technikalia sprawdzone i w zasadzie działające wg teorii ...
Tak po ludzkiemu fajnie się tym i zapitala jak i wypoczywa jadąc.
Chciałbym może dla inności sprawdzić wielkie sztywne koło na tradycyjnym mechaniźmie i odnieść się do małych ale to w zasadzie tyle ;)
A co do Twojego pomysłu na piwo lub bardziej izotonik jaki trasowy dla lepszego minerałów uzupełniania to jak najbardziej - wierzam, że problemy rozwiążesz (znaczy, fotel w góre do przodu i pochył na tył) a przybrawszy pozycje bardziej ergonomiczna może mnie dogonisz jak będziemy na to piwo jechać ;)

Lisciasty

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #25 dnia: Kwietnia 02, 2015, 08:19:14 pm »
Pamiętaj, że jadąc gdzieś uciekam od żony i trójki dzieci, więc generalnie nie masz szans mi uciec,
nawet jakbyś sobie elektryka doczepił :]

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 02, 2015, 08:31:28 pm »
no tak - argument nie do pobicia .. nie znam granic przemocy w Twoim domu ;) ale ja do swojej wracam zawsze na skrzydłach ;)