Autor Wątek: Podwójna dźwignia hamulca dla trajki  (Przeczytany 4231 razy)

comandor77

• kolarz na poziomie
Podwójna dźwignia hamulca dla trajki
« dnia: Stycznia 25, 2015, 11:09:35 pm »
Witam.
Trochę przeglądałem forum i być może przeoczyłem, ale wrzucę temat. Czytałem Wasze uwagi odnośnie klamki z linkami jedna nad drugą np: w galerii christophorusa i też myślę, że tą dźwignię ciężko ustawić na dwa hamulce. Jak dla mnie do bani, każda linka ma inny promień, więc jedna "chwyta" szybciej druga z opóźnieniem. Ja u siebie będę stosował coś takiego.

lub

ale myślę, że najlepsze jest to:

tylko główki linek zrobię w jednej linii.
Oczywiście własne wykonanie, bo koszt samego adaptera (bez klamki) z wysyłką koło 60pln jak dobrze pamiętam. Dla mnie za drogo niestety. :(

Danielasty

• całkiem inny wariat
Odp: Podwójna dźwignia hamulca dla trajki
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 25, 2015, 11:31:15 pm »
60zł dla posiadacza trajki to drogo? według mnie jak ktoś ma trajke i ma niezły zasób gotówki na jej budowę i utrzymanie :)

fdx

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 26, 2015, 12:40:06 pm »
W BMXach uzywa sie takiego rozdzielacza jednej linki na dwie zeby zrobic taki pierścień przy główce ramy coby można kręcic kierownicą w kółko bez zaplątywania sie linek.

Moze to jest sposób na wykombinowanie hamulca. Wtedy klamka jest zwykla pojedyncza.

Poziomka... bo ostre koło jest zbyt mainstreamowe...

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 27, 2015, 03:36:09 pm »
W BMXach uzywa sie takiego rozdzielacza jednej linki na dwie zeby zrobic taki pierścień przy główce ramy coby można kręcic kierownicą w kółko bez zaplątywania sie linek.

Moze to jest sposób na wykombinowanie hamulca. Wtedy klamka jest zwykla pojedyncza.

Ten sposób przerabiałem. Za krótki skok linki i za krótkie linki.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'