Autor Wątek: Małe spotkanie, mini zlot w Bełchatowie - propozycja.  (Przeczytany 29786 razy)

paaj

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Małe spotkanie, mini zlot w Bełchatowie - propozycja.
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwca 24, 2015, 04:24:45 pm »
Franc- masz wiadomość na priv.
Tef- z racji że i tak nie mogę jeszcze jeździć wybieram się do B dopiero w południe, może na sponsorowany obiad:).

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwca 24, 2015, 06:24:29 pm »
Paaj, jak przyjedzie, to chyba na 15.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

baca141

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwca 25, 2015, 05:45:11 pm »
witam kolegów
z ciekawości zapytam jakie rowerki będzie można obejrzeć w B.
i czy ewentualnie będzie możliwość przymierzenia się do któregoś?
pozdrawiam
nie ważne na czym jeździsz,ważne że ma dwa kółka

grzeziu

« Odpowiedź #48 dnia: Czerwca 25, 2015, 06:30:59 pm »
witam
chcialem sie zjawic na zlociku ale wyzszosc sytuacji pech nie pozwoli mi
 sterownik od auta ktory dalem do naprawy zaginal u kuriera i mam duzy problem

pozdro moze za rok

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #49 dnia: Czerwca 25, 2015, 09:18:13 pm »
witam kolegów
pozdrawiam

Będą SWB różnego kalibru, trajki też różne. Przymierzenie się wpisane w program prezentacji. Przybądź, zobacz, przekaż dalej  :).

chcialem sie zjawic na zlociku ale wyzszosc sytuacji pech nie pozwoli mi ...
pozdro moze za rok

Się mówi trudno.
Za rok to tu będzie zlot (mam nadzieję).
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

paaj

« Odpowiedź #50 dnia: Czerwca 25, 2015, 09:19:31 pm »
witam kolegów
pozdrawiam

Baca 141 - mojego niebieskiego swb masz do ujeżdżania ile dusza zapragnie :), a i na innych koledzy na pewno dadzą się przejechać. Między innymi po to jedziemy do Bełchatowa by zarażać chorobą zwaną poziomicą :)

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwca 25, 2015, 09:33:46 pm »
... Między innymi po to jedziemy do Bełchatowa by zarażać chorobą zwaną poziomicą :)

Tak właśnie! Będziemy prątkować podprogowo i uzależniać świadomie obywateli i obywatelki  ;) , którzy są nieświadomi tego, że chcą a nawet potrzebują (!) na normalnych rowerach jeździć  :D .
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #52 dnia: Czerwca 26, 2015, 05:42:15 am »
Odnośnie trasy. Raczej wariant najdłuższy. Nie będziemy jechać dwa razy tą samą drogą a taras widokowy w Żłobnicy jest lepszy od starego w Kleszczowie. Jak będą chętni,  to jeszcze zawadzimy o szkołę, niech przyjezdni zobaczą gdzie miejscowa młodzież się edukuje.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwca 26, 2015, 07:07:53 pm »
Odnośnie trasy. Raczej wariant najdłuższy. Nie będziemy jechać dwa razy tą samą drogą a taras widokowy w Żłobnicy jest lepszy od starego w Kleszczowie. Jak będą chętni,  to jeszcze zawadzimy o szkołę, niech przyjezdni zobaczą gdzie miejscowa młodzież się edukuje.

W sumie fakt i nooo szkoła w marmurach...  :D. W sumie na szkołę to zboczymy raptem 300 do 500 metrów, tyle co nic.

DrewnianaTrajka

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 26, 2015, 08:51:45 pm »
Kupiłem bilet.... Do zobaczenia, Joachim mnie podwiezie :) Tylko o 0400 muszę wstać.... :(
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 26, 2015, 09:08:55 pm »
Kupiłem bilet.... Do zobaczenia, Joachim mnie podwiezie :) Tylko o 0400 muszę wstać.... :(

Do czego to doszło, że przyjemności bolą  ;D .

DrewnianaTrajka

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 27, 2015, 09:39:55 pm »
Witam po wizycie w Bełchatowie.
Krótko: podobało mi się!
Dłużej: to bardzo ekscytujące jechać na prawie 70-kilometrową przejażdżkę rowerem, który pomagało się składać do 2-giej w nocy, by o 6-tej wstać. A ja już mam swoje lata :)
Trajka sprawdziła się fenomenalnie. Kolana rozbolały mnie tuż po oszukańczym wjeździe na Górę Kamieńsk (tak, silnik 1KW robił robotę za mnie), więc drugą połowę trasy w zasadzie cały czas jechałem na wspomaganiu, a pod koniec ostatnie kilometry tylko na silniku. 20 Ah wystarczyło na całą wycieczkę i jeszcze kilku ludków miało okazję pobawić się na Dniach Bełchatowa. Z trajki jestem zadowolony.
Atmosfera była świetna. Bardzo serdecznie, wszyscy chętni do pomocy. Na następny zlot już sobie rezerwuję miejsce, termin i co tam jeszcze trzeba.
Aha... miejscowość Kleszczów. Pierwszy raz widziałem starą drewnianą chałupę, czarną ze starości z 12-toma panelami solarnymi na dachu :) Tam chyba nawet na altankach je montują :) No i szkoła w Żłobnicy robi wrażenie. Coś jak Politechnika Wrocławska. Tak razy dwa :)
Tef, niezły zawodnik ci tam w domu rośnie :) Młody zrobił taką trasę, że tylko pogratulować! Jestem pełen podziwu.
Pozdrawiam serdecznie.
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwca 27, 2015, 09:43:01 pm »
Było miło.
Chociaż nie przepadam za napędami elektrycznymi, rowery,  które widziałem  - pełen szacun. Dbałość o szczegóły.....Profesjonalizm.

To było gimnazjum w Kleszczowie. W Żłobnicy był tylko taras na Wielką Dziurę.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 27, 2015, 09:50:28 pm wysłana przez hansglopke »

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwca 27, 2015, 11:14:52 pm »
@Joachim dzięki za ciepłe słowa  :). Cały czas się kryłeś gdzieś z tyłu  ;), ale mnie pod "Górę Kamieńsk" myknąłeś ino bokiem  :).
Wjazd, wprowadzenie rowerków tak ze 0,5H a sam zjazd to może 30 sek., które zrekompensowały całą męczarnię pod górę  :D.
Frajda z pędu, ekstremalne doznania! Polecam za rok na ewentualnym zlocie w Bełchatowie (jeszcze nic nie załatwiłem ale jestem mocno na tak!), ja osobiście zostanę na dole  :).
Dzięki wszystkim obecnym na przejażdżce i oczekującym na miejscu, oraz najważniejsze propagującym nasz poziomy punkt widzenia na przemieszczanie się.
@Franc dzięki za wsparcie mojego syna w trudnych podjazdach, @M63 tobie także (również za "polaków nocne rozmowy").
@hansglopke +syn, niesamowite oklaski za dojazd ze Zduńskiej Woli na rowerach + wycieczka + powrót do ZW, to niesamowite mam nadzieję, że się tak sam rozjeżdżę.

DrewnianaTrajka

paaj

« Odpowiedź #59 dnia: Czerwca 27, 2015, 11:33:26 pm »
Tef -piękne dzięki za organizację, było super. Nie mogłem niestety uczestniczyć w wycieczce, ale możliwość bycia w Bełchatowie i widzenia się z Wami podczas prezentacji to miód na moje serducho:).
Dziękuję Wszystkim za miłą atmosferę i do zobaczenia.