Autor Wątek: Małe spotkanie, mini zlot w Bełchatowie - propozycja.  (Przeczytany 29743 razy)

Tef

• całkiem inny wariat
Odp: Małe spotkanie, mini zlot w Bełchatowie - propozycja.
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 19, 2015, 09:14:09 pm »
W w/w sprawie wszystko jak na razie organizuje się pomyślnie!
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 06, 2015, 10:59:06 pm »
Odświeżam wątek.
Dziś dostałe ostateczne potwierdzenie.  :)
"Jesteśmy w temacie".
Czas "obowiązkowej" obecności to czerwiec 2015-06-27 (sobota) godziny: 15.00 - 20.00.
W planie to prezentacja naszych rowerów i ewentualne (w miarę możliwości i chęci) przebieżki naszymi rowerami.
Proponuję zebrać się wcześniej i uskutecznić wspólną trasę np. w kierunku PGE Elektrowni Bełchatów i wielkiego wykopu PGE Kopalni Odkrywkowej Bełchatów (poważnie wieeelka dziura), plus inne propozycje.
Następnie jakiś obiad, i tu możliwy katering lub indywidualne opcje żywieniowe - wszystko elastycznie i bez spiny.
Mam nadzieję, że zgłoszenia te do tej pory są aktualne i ewentualnie jeszcze chętni jeszcze się zgłoszą.
« Ostatnia zmiana: Maja 06, 2015, 11:01:14 pm wysłana przez Tef »
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 07, 2015, 05:05:13 am »
Dla odważnych Hałda Kamieńsk do zaliczenia po drodze.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 07, 2015, 08:29:44 pm »
Witam.
Trzeba się spieszyć, bo niedługo zamiast dziury będzie jezioro (jest wstępna data otwarcia).
http://belchatow.naszemiasto.pl/artykul/odkrywka-belchatow-zmieni-sie-w-jeziora-prace-juz-ruszyly,1989493,art,t,id,tm.html
Pozdrawiam.

Edit.
Mam blisko, będę kombinował tak, by przybyć.
« Ostatnia zmiana: Maja 07, 2015, 08:44:09 pm wysłana przez Joachim »
Trajka tadpole Dekers 24x26", 1kW, 2x20Ah + przyczepka

darko

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 07, 2015, 09:36:52 pm »
Może uda mi się pojawić.

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 10, 2015, 07:26:17 pm »
Witam.
Trzeba się spieszyć, bo niedługo zamiast dziury będzie jezioro (jest wstępna data otwarcia).
http://belchatow.naszemiasto.pl/artykul/odkrywka-belchatow-zmieni-sie-w-jeziora-prace-juz-ruszyly,1989493,art,t,id,tm.html
Pozdrawiam.
Edit.
Mam blisko, będę kombinował tak, by przybyć.

Ej no tak bez przesady  ;). Dyć to jeszcze kilkadziesiąt lat  :).
Kombinuj i przybywaj  :).

Może uda mi się pojawić.

Postaraj się! Im więcej się nas pojawi tym mniej będziemy mieli do gadania  :D, w przeliczeniu na głoworower  :).

EDIT:

W sprawie wycieczki poprzedzającej oficjalną prezentację poziomek nawiązałem kontakt ze znajomym z "Stowarzyszenia załoga rowerowa "ZGRZYT" Bełchatów" (http://www.zgrzyt.cba.pl). Przygotujemy warianty krótsze, dłuższe (np.: http://www.naszbelchatow.pl/trasy-rowerowe.html). Dodatkowo zyskamy kilku rowerzystów obeznanych z terenem Bełchatowa i rozmieszczeniem rożnego rodzaju przybytków gastronomicznych itp itd.

Tak jak wspomniałem wcześniej dziennikarze to naród leniwy i trzeba by im wszystko napisać wcześniej w informacji o tej imprezie. Potrzebuję pomocy w skonstruowaniu takiej notki aby była spójna konkretna i po poziomemu. Pomóżcie.
« Ostatnia zmiana: Maja 12, 2015, 06:41:16 pm wysłana przez Tef »

DrewnianaTrajka

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 18, 2015, 11:57:51 pm »
Witajcie
Mam prośbę aby osoby zdecydowane lub zastanawiające się napisały do mnie na PRIV o swojej chęci udziału w tym spotkaniu-pokazie rowerów poziomych (mogą być producenci ! lub ich reklamy!). Osoby do tej pory chętne w tym wątku dostały info na priv. Jestem w przededniu podpisania umowy na tą okoliczność i chciałbym wiedzieć na czym stoję.

DrewnianaTrajka

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 19, 2015, 07:37:45 am »
Witam.
Nie wiem, dlaczego wczoraj nie zauważyłem wiadomości na priv. Odpisałem dziś. Będę! :)
Pozdrawiam.

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwca 13, 2015, 04:59:50 pm »
Kolejne informacje dla przybywających.
Otrzymałem maila od pani, która zawiaduje tematem prezentacji :

"Witam serdecznie.
Bardzo proszę o przesłanie informacji o "Waszych" punktach programu na Dni Bełchatowa. Informacje te zostaną przesłane do konferansjerów (Filip Chajzer, Krzysztof Ibisz) postarajcie się więc ten materiał tak napisać, żeby konferansjerzy mieli o czym mówić. Podkreślcie fakt, że to są ludzie z naszego terenu i na czym polega atrakcyjność ich działania. Jeśli są osiągnięcia to również napiszcie.
Przyślijcie te materiały do poniedziałku.
Dziękuję z góry."

Proszę was w związku z tym o napisanie informacji jaki rower będziecie mieli, z czego zbudowany i czy przez siebie, czy kupny, czy modyfikowany, jaki typ, jak go użytkujesz (turystyka, rekreacja, codzienny do pracy, itp, itd), skąd jesteście.
Co można jeszcze dla konferansjerów podać? Co podkreślić a czego unikać  :).
Ponadto czas się zastanowić o której się zjeżdżamy i jak długą wycieczkę organizujemy, oraz co i gdzie zjemy na obiad i ile i czego zorganizować do picia (napoje gazowane, nie gazowane, wzmocnione  ;) ).
W kwestii obiadu proponuje tzw "chińczyka" - dużo, smacznie, dla mięsożerców i wegetarian w jednym miejscu lub z dowozem.

DrewnianaTrajka

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwca 16, 2015, 05:45:40 pm »
Witam.
W kwestii spotkania się przed imprezką: skoro mamy pozwiedzać i coś przekąsić, to może start o 12:00? Zdążymy pozwiedzać, odpocząć i pożywić się nieco, by później "pełnić obowiązki".
Osobiście w Bełchatowie jeszcze nie byłem, a chętnie bym obejrzał ten dołek, co to go wygrzebali :)
Pozdrawiam.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 16, 2015, 06:07:30 pm »
Ta górka obok dołka też jest fajna.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 16, 2015, 06:25:36 pm »
A da się wjechać na górkę?

Edit 3 godz. później: już wiem, że można. Zjechać też można :)

Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 16, 2015, 09:02:56 pm wysłana przez Joachim »

baca141

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 17, 2015, 07:00:11 pm »
witam wszystkich
czy spotkanie poziomek w Bełchatowie  27.06.br. jest aktualne ?
pytam bo na stronkach o obchodach Dni Bełchatowa niema wzmianki o poziomkach
pozdrawiam
nie ważne na czym jeździsz,ważne że ma dwa kółka

Joachim

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 17, 2015, 07:33:17 pm »
Ostatnia informacja, którą Tef napisał 13-go czerwca, dotycząca informacji dla konferansjerów, sugeruje, iż spotkanie jest jak najbardziej aktualne.

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 17, 2015, 11:26:22 pm »
Jak najbardziej aktualne  :) .
@Joachim 1200 to trochę późno aby pojechać obejrzeć "Wielką Dziurę" i wbić się na szczyt niebotycznego  ;) nasypu zwanego Gorą Kamieńsk.
@hansglopke pamiętasz może ile nam to wtedy zajęło?

DrewnianaTrajka