Autor Wątek: A może akcja promująca rowery poziome?  (Przeczytany 22150 razy)

storm

• Gość
A może akcja promująca rowery poziome?
« dnia: Czerwca 30, 2014, 06:38:36 pm »
Panie i Panowie.

A co by - gdyby tak zaprojektować i wykonać jakiś plakat informujący ludzi - co to jest rower poziomy, zachęcić ich do odwiedzenia naszej strony i Forum?
I do tego może linki do stron producentów - co by ludzie wiedzieli gdzie takie "cuda" można kupić w Polsce?

Myślę, że jakby takie plakaty podrukować, porozwieszać czy to w szkołach, czy na uczelniach czy w bibliotekach, miejscach pracy - może ilość ludzi poruszających się na normalnych rowerach by wzrosła :D

Danielasty

• całkiem inny wariat
Odp: A może akcja promująca rowery poziome?
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 30, 2014, 06:43:53 pm »
rozumiemy że byś podrukował je z własnej skarbonki?

storm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 30, 2014, 07:16:02 pm »
@Danielasty - myślę, że koszt wydruku jednej strony nie jest specjalnie duży i każdy z nas mógłby wydrukować te kilka stron i powiesić w jakimś miejscu odwiedzanym przez młodszych ludzi. Niekoniecznie musi to być w kolorze, może być czarno-białe. Ważne jest aby było czytelne i odpowiadało na pytania: "co to jest i gdzie można o tym dowiedzieć się więcej?".

Ale tak - jakby co, to mnie "stać" na to aby powiesić na terenie Bydgoszczy takie plakaty.
Jedyne co - to trzeba ustalić jakiś format, grafikę i informację jaka ma być na takim plakacie.

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 01, 2014, 03:07:04 pm »
Panie i Panowie.

A co by - gdyby tak zaprojektować i wykonać jakiś plakat informujący ludzi - co to jest rower poziomy, zachęcić ich do odwiedzenia naszej strony i Forum?
I do tego może linki do stron producentów - co by ludzie wiedzieli gdzie takie "cuda" można kupić w Polsce?

Myślę, że jakby takie plakaty podrukować, porozwieszać czy to w szkołach, czy na uczelniach czy w bibliotekach, miejscach pracy - może ilość ludzi poruszających się na normalnych rowerach by wzrosła :D

A ile wg ciebie kosztuje wydruk plakatu i jego projekt?
Chyba, że masz na myśli nie plakat, tylko jakąś ulotkę w A4

Linki są na stronie, więc nie ma potrzeby tego nigdzie drukować.
Za obecność tych linków na stronie również nie są pobierane obecnie opłaty, gdyż są umieszczone w celach informacyjnych a nie komercyjnych, ponieważ cała strona obecnie ma taki charakter.
Mało tego, każdy z producentów a raczej wytwórców,  ma możliwość napisania artykułu na stronę, tak jak każdy uczestnik naszego forum .
Jak chcesz, to oczywiście możesz promować czyjś prywatny biznes, czy to za pieniądze, czy to z czystej sympatii do osób ten biznes prowadzących. Twoja sprawa.
Ja jednak uważam, że to co robimy to i tak sporo, bo to my jednak odsyłamy pocztą pantoflową klientów do tej niewielkiej grupki wytwórców. Do tego najlepsza reklamą jest sam rower. Co z tego że ktoś zobaczy plakat jak nie będzie miał okazji obejrzeć lub przejechać się rowerem.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 01, 2014, 03:15:00 pm »
Można zrobić wykop z tematem rowerów poziomych na www.wykop.pl + parę filmików z jazdy , zlotu lub wyścigów. Ale nie wiem czy forum by wytrzymało ilość ruchu jaki generuje wykop. 

storm

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 01, 2014, 05:17:59 pm »
A ile wg ciebie kosztuje wydruk plakatu i jego projekt?

Projekt? To od ręki można walnąć w GIMPie.

Chyba, że masz na myśli nie plakat, tylko jakąś ulotkę w A4

Jak zwał tak zwał - ważne aby można to było wziąć i rozwiesić tak jak się rozwiesza ogłoszenia. /Tylko NIE na przystankach i w innych miejscach gdzie rozwieszanie jest karalne lub/i niemile widziane!/

Linki są na stronie, więc nie ma potrzeby tego nigdzie drukować.

Czyli co? Proponujesz jeden link do głównej strony poziome.pl?

Do tego najlepsza reklamą jest sam rower. Co z tego że ktoś zobaczy plakat jak nie będzie miał okazji obejrzeć lub przejechać się rowerem.

Tylko widzisz:
- rower jest widziany krótko i w pamięć zapada sam kształt bez informacji żadnych - co to jest, jak się to porusza, za pomocą nóg czy silnika i skąd to wziąć
- nie każdy z nas ma chęć co 3 minuty opowiadać o swoim rowerze
- ani czas aby się zatrzymywać i odpowiadać na pytania.
A tak - mamy plakaty, rozwieszamy i za moment wszyscy mają możliwość zapoznania się z tym - i być może kupna.
I w ten sposób za jakiś czas może będziemy mieli Polskę "na poziomie" ;)  (a przynajmniej jej mały ułamek)

darko

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 01, 2014, 08:21:56 pm »
Popieram taką akcje !

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 01, 2014, 09:01:22 pm »

- rower jest widziany krótko i w pamięć zapada sam kształt bez informacji żadnych - co to jest, jak się to porusza, za pomocą nóg czy silnika i skąd to wziąć
- nie każdy z nas ma chęć co 3 minuty opowiadać o swoim rowerze
- ani czas aby się zatrzymywać i odpowiadać na pytania.

Wiem. Każdy będzie jechał i rozrzucał za sobą ulotki ;) Nie trzeba będzie pytać itd ;)
Zamiast plakatów proponuję małe wizytówki - na nim najpotrzebniejsze informacje + np kod QR.
Zamiast (wg. mnie bezsensownie) oklejać miasto można osobą zainteresowanym dać bezpośrednio do ręki link do stronki.
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 01, 2014, 09:10:29 pm »
I ja takie małe karteczki czasem rozdaję, bo mam.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 01, 2014, 09:12:46 pm »
I ja takie małe karteczki czasem rozdaję, bo mam.

To może zunifikujmy takie karteczki-wizytówki. Ja osobiście jestem za posiadaniem takich przy sobie.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

storm

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 01, 2014, 09:18:00 pm »
@Szydziu - kod QR to niby dobry pomysł, ale nie widziałem jeszcze nigdy na ulicy aby ktoś skanował taki kod z plakatu. ja sam zeskanowałem jeden jedyny raz z ciekawości aby zobaczyć jak to działa. I więcej mi się nie chciało i nie potrzebowałem.
Ale ok - tylko jak toto wygenerować?

O jakich wymiarach "wizytówki" myślicie?

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 01, 2014, 10:25:01 pm »
O jakich wymiarach "wizytówki" myślicie?

Standardowy standard  :D czyli 50x90mm.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka

storm

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 02, 2014, 12:05:32 am »
@Tef - ok, będzie w takim wymiarze.
Co do tego? Jaki rysunek? Logo?

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 02, 2014, 05:01:54 am »
Mam kolegę co strzela wszystko :)
Kody QR można wygenerować nawet chyba on line. ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 02, 2014, 09:46:20 am »
Logo, QR i dużym drukiem adres strony i forum. Logo mogło by stanowić tło.

DrewnianaTrajka