Autor Wątek: Przewożenie roweru w torbie?  (Przeczytany 3971 razy)

storm

• Gość
Przewożenie roweru w torbie?
« dnia: Kwietnia 22, 2014, 09:46:22 pm »
Jako iż w dniu dzisiejszym jechałem wagonem nierowerowym, a wg rozkładu miał to być wagon rowerowy, a ja płaciłem za bilet na rower w zamian NIC nie otrzymując, zmuszony jestem poszukać możliwości przewożenia roweru w Polskim Busie.

Stąd moje pytanie - ktoś zna jakiś model torby, który będzie w stanie pomieścić bezpiecznie SWB o długości 2 metrów w stylu powiedzmy SLR Velogica?

W necie znalazłem takie coś:
http://www.centrumrowerowe.pl/akcesoria/torby-i-sakwy/torby-rowerowe/f/na-rower:15245,e,58/

Pytanie, czy takie pokrowce na rower nadają się do wsadzenia w nie rower i przeniesienia i wsadzenia do komory PB? (mam na myśli Altano)

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
Odp: Przewożenie roweru w torbie?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 27, 2014, 07:19:18 pm »
O Polskim Busie zapomnij. Nie wejdzie do luku.
Ja już raz próbowałem jamniczka pakować (rozmontowałem cały tył..), było mało ludzi, była dobra wola kierowcy (normalnie niesamowite :) ).. ale niestety na szerokość nie wchodzi, a nie można położyć na bagażach. Tyle w temacie.
Przeproś Panią Kolej.. i kup sobie niebieską folię. Nie będziesz musiał płacić: bagaż podręczny nie podlega opłacie.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 27, 2014, 07:54:05 pm »
Ale żółtek Storma jest krótki, znaczy mniej niż 2m w przeciwieństwie do jamniczka ~3m. Dla ułatwienia autobus ma 2.5m szerokości po zewnętrznej, czyli jakieś 2.2m wewnątrz.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 27, 2014, 09:33:24 pm »
Proszę go nie wyzywać! Ledwo 2.35 w całej okazałości :) A ja nawet odkręciłem cały wahacz z kołem.
W luku bagażowym jest znacznie mniej miejsca, nie wskoczyłem z miarką, więc nie powiem ile.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 28, 2014, 07:37:53 am »
Moje doświadczenia.
Próbowałem pakować SWB Toudiego do pustego luku - wszedł bez problemu - problem był z kajakiem. ;)
Innego razu wracaliśmy z rajdu autokarem i był problem z wpakowaniem LWB z boxem
http://poziome.pl/index.php/sa-na-poziomie/uzytkownicy-i-ich-konstrukcje/143-lwb-z-ciekawosci
ale w 25 minut i demontażu przedniego koła dało radę ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

świeżak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 28, 2014, 09:26:16 pm »
a ja przemieszczam się często miedzy Bydgoszczą a Warzsawą i ubolewam,że nie mogę zabrać ze sobą roweru jak jadę polskim busem. No i wziązku z tym finiszuję z rowerem poziomym ,który mam nadzieje ,że po rozłożeniu zmieści się w ruskiej torbie. Ciekawe jak to wyjdzie w praniu.....