Witajcie po długiej przerwie

.
Ostatni mój wątek na tym forum dotyczył budowy trike'a poziomego. Miała to być bardzo budżetowa konstrukcja i na swój sposób nowatorska, bo chciałem wykombinować przednie hamulce v-breake (najczęściej spotykanym przeze mnie w necie rozwiązaniem jest albo h. tarczowe, albo szczękowe).
Pomyślałem, że nie ma sensu kombinować i rozdrabniać się. Poza tym nie chciałbym znowu poruszać się przeładowanym klocem (cruzbike miał 17 kg). Przy trike'u jest więcej materiału, więc z założenia będzie ciężki. Z dostępności materiału, spawaczy i ceny wybieram stal.
Jeszcze do końca nie jestem zdecydowany czy w ogóle robić taki rower i czy nie zostać przy pionowym, no ale wrażenia z jazdy na poziomie już znam, więc trudno zrezygnować.
Zanim coś powstanie to i tak minie trochę czasu, bo teraz już nie chce tworzyć na "pałę" tylko z jakimś projektem - mniej czy bardziej dokładnym.
Wahacze przednie planuje zrobić na wzór tych ze zdjęcia, amortyzatory na razie sprężynowe bez tłumienia- bo wiadomo liczy się cena. Mam kase, ale nie chce zbytnio szaleć

.

Był już wątek dotyczący tego sprzedawcy, nawet jakaś kłótnia. Oferował on jakieś zwrotnice. Czy są gdzieś gotowe plany podobnych zwrotnic, które wystarczy dać do odpowiedniego majstra? Pamiętam, z wspomnianego wątku, że sprawa zwrotnic nie jest taka łatwa.
Tył roweru zamierzam oprzeć na ramie Y-kształtnej, amortyzowanej, odpowiednio zmodyfikowanej.
Rower na kołach 26" i 2x 20" (ewentualnie 26" jeśli byłoby to lepsze rozwiązanie), hamulce tarczowe z przodu. Z tyłu z racji, że to marketowiec są pivoty. Jeśli wszystko nie będzie dużo kosztowało to pomyślę o tarczy z tyłu.