Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Tamtych zdjęć niemam, wtedy szałem był "aparat" "cyfrowy" Trust 2mega - ale faktycznie to miał chyba 2 pixele

i pewnie mega bo to były wielkie pixele. Obecnie dostęp do jakiegoś aparatu mam mocno utrudniony. Nad velomobilem intensywnie pracuję więc wszelkie odpowiedzi w moich tematach mile widziane

Pochylanie jest fajne, sporo 2 kółek rożnych ujeżdżałem, zakręty przy różnej prędkości mhmm.
Ten co dałeś, jest ciekawy, ale niemam dokładnego planu bo bym go rozważył. Niestety z układu delta muszę zrezygnować, czyli też z pochylania , bo siły jakie występują na przednim amortyzowanym napędzie są po prostu duże, a pojazd 2 osobowy bagażowy to konkretne obciężenie jak jest załadowany i w ruchu.
Więc zostaje RWD - ewentualnie z pochylaniem ale przed osią przednich kół - tylko to aż tak dobre niejest jak pochylanie samych kół jak na tych zdjęciach. 2 osoby będą siedzieć mniej więcej jak na skuterze, to daje małe wymiary, bagaż pod siedzeniami/za fotelami albo tu i tam. Ciężar będzie też w 1 punkcie - na tym mi zależy bardzo.
"a kolejna jest taka, ze mozna wyzej umiejscowic fotel i wcale niekoniecznie kosztem aerodynamiki. " tak, ale jak by miał między 120-100cm wysokości to lepiej niż 150cm.
miał być taki - delta, fwd trike i w wersji low