[...] oświetlenie ( teraz jest już zapis o wysokości jego mieszenia w ustawie) , kierunkowskazy[...]
Nad tym już pracuję od dłuższego czasu wraz ze szwagrem

Projekt polega na zastosowaniu dwu lampek na diodach XP-G z tak dobranymi soczewkami, aby jedna lampka służyła jako światła mijania, tzw. 'krótkie', a druga świeciła bardziej skupioną wiązką światła - jako drogowe 'długie'. Do tego zmontowaliśmy także zespół oświetleniowy na tył bazując się na oświetleniu VW Passata 6 (
Obrazek). Nie są one identyczne, ale także oparte na świecących pierścieniach.
Jeżeli chodzi o dokładną specyfikację, to podam w niedalekiej przyszłości. Mam nadzieję, że projekt przypadnie Wam do gustu i chętnie podzielę się doświadczeniami z budowy, a nóż widelec ktoś z naszego Forum będzie mógł złożyć sobie takowy "zestaw bezpieczeństwa"

Mam jednak pytanko dotyczące łańcucha. Wiem, że to swoiście indywidualna kwestia, ale jaka jest potrzebna ilość ogniw do typowego low-racera? U siebie w rowerze mam 112 ogniw, co daje długość łańcucha 142 cm. Oczywiście kupując łańcuch HG53 mogę wybrać nawet 116 ogniw, co da mi dodatkowe 5 cm. Spróbowałem więc zrobić prowizoryczną wizualizację i wywnioskowałem, że dwa łańcuchy powinny pójść na bank. Jak to jest u Was w poziomach?
Dodatkowo, intryguje mnie sprawa przedniego widelca. Czy warto iść w prowizoryczne amortyzatory marki Zoom, czy Suntour, czy może coś lepszego od RST
Allegro, a może jeszcze prościej i kupić sztywny widelec?
Przeczytałem już wiele tematów dotyczących jazdy oraz różnic między poziomami, a klasycznymi rowerami... Że na poziomie nie da rady podnieść tyłka z siedzenia i poderwania przedniego koła przed przeszkodą, czy krawężnikiem. Czyli summa summarum - wypadałoby mieć jakąś amortyzację na przodzie roweru.