Fajny fotelik, ale- nie obraź się- rama brzydka jak noc. Chociaż boobcinaj zbędne rurki i pomaluj całość.
Dzięki za opinie

Widać, że nie czytałeś wszystkiego od początku (w sumie i mnie by się nie chciało

), albowiem jak na razie nie ma pogody na super malowanko, a i z czasem u mnie obecnie kiepskawo. Rurki są pozostawione celem późniejszego dopracowania, gdy będzie instalowana owiewka na przodzie i kufer aero na tyle.
Tak!
Po kontemplacji i kilku przejazdach dochodzę do wniosku, że nad tą pierwszą konstrukcją nie ma się co wysilać i budować pełnej karoserii. Jakie wnioski?
1. Pełna karoseria - dużo prac projektowych, nie wykluczam zbudowania modelu w styropianie i wrzuceniu do tunelu celem zbadania wstępnej aerodynamiki,
2. Czas wykonania całości - przy owiewce i zestawie kufrów - względnie mały w stosunku do pełnego bodykitu

3. Ilość materiału - jak na całą, to wiadomo, potrzeba więcej,
4. Wpływ wiatru bocznego - przy pierwszej konstrukcji myślę, że nie dałbym rady ogarnąć tego tak, aby zmniejszyć wpływ wiatru bocznego na poprawny tor jazdy. Dodatkowo to będzie mój pierwszy poziomkowy sezon, a to oznacza naukę jazdy i koordynację na nowym pojeździe,
5. Przewiewność - w zabudowanym korpusie będzie to ograniczone, a przy bardzo słonecznej jeździe może się to dać we znaki (a chcę i będę jeździł poziomką w sezonie wiosna-lato jesień),
6. Przy pełnej karoserii będzie ograniczone bezpieczeństwo przy postoju. Nie będę przecież budował mega szerokiej karoserii, aby mieć gdzie wewnątrz stopy oprzeć o asfalt. Lepiej zrobić otwartą przestrzeń od spodu

Nasuwa mi się od razu pytanie...
Czy warto kupić gotową owiewkę na przód - coś na ten wzór >
Link no i oczywiście, czy się opłaca? Bo wydać na taki upgrade ponad 200zł raczej nie zamierzam :/
Znalazłem na naszym Forum jeszcze coś takiego, co mi się spodobało
Klik Byłoby to do ugryzienia?
Ogólnie rzecz biorąc, jakich zysków na aero/prędkości można liczyć przy samej owiewce, samym kufrze aero i przy zestawie obydwu?
Pozdrawiam