Autor Wątek: Powitać!  (Przeczytany 8399 razy)

Majsterkowicz

• wyczynowiec na poziomie
Powitać!
« dnia: Sierpnia 13, 2013, 08:13:13 pm »
Witam wszystkich!

Jako nowy user chciałem się przywitać, jak również przedstawić tutaj wszech obecnym cyklistom na poziomie, jak to się fachowo mówi ;)
Jestem Łukasz i pochodzę z Krasnegostawu (wschodnia lubelszczyzna), student już od ponad 2 lat. Na chwilę obecną jeżdżę na standardowym rowerze zbudowanym od podstaw. Ach, może nie do końca od podstaw, powiedzmy, że każda część została kupiona z osobna, a następnie zainstalowana w ramie, czego efektem jest obecny pogromca kilometrów.

Zainspirowany już ponad dwu letnim pomysłem roweru poziomego, a raczej pojazdu w specyficznej wersji - zarejestrowałem się na Forum, aby co nieco o projekcie opowiedzieć i uzyskać cenną wiedzę od osób jeżdżących na poziomkach dłużej, niż żyję (myślę, znajdzie się kilka osób ;) ).

Może tyle, słowem wstępu. Odpowiedni temat dotyczący projektu będzie wkrótce założony ;)

Pozdrawiam

PS. Podziękowania także dla Administratora, który w końcu zatwierdził moją rejestrację ;)

storm

• Gość
Odp: Powitać!
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 13, 2013, 09:00:12 pm »
Witamy :)

Może jakieś zdjęcia roweru? ;) Pochwal się :)

władek8

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 13, 2013, 09:29:48 pm »
Witam na forum.

Majsterkowicz

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 13, 2013, 10:07:50 pm »
Witam ;)

Zdjęcia obecnego sprzętu pod linkiem > Klik
Aha, od razu sprostuję ;) Zdjęcia robiłem dosłownie przed chwilą telefonem, dlatego kolory są z lekka zakłamane. Rama jest o wiele bardziej czerwona, nić widać to na zdjęciach :P

Pozdrawiam

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 14, 2013, 04:25:28 am »
Witamy kolegę tylko pod linkiem nic nie ma :-)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 14, 2013, 07:05:00 am »
Witam Kolegę ;)
Pod linkiem widać fotki piwnicy tylko nie widać na nich żadnego roweru ;) ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

reneva

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 14, 2013, 08:01:30 am »
Witaj :)
Nie przejmuj się dwoma powyższymi komentarzami - tutaj po prostu mało kto przepada za siodełkami ;)
I spokojnie, nie jesteś sam na etapie pre-poziomości.

storm

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 14, 2013, 09:21:36 am »
Ekhm... To znaczy ja powiem tak: widać jakiś produkt roweropodobny, prawdopodobnie z rodziny sado-maso, takich co to wtykają coś i to coś wychodzi potem przez gardło... ;P I podobno takie modele mogą służyć jako wersja mobilna sali tortur, to prawda? ;P

Majsterkowicz

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 14, 2013, 11:31:41 am »
Właściwie, to garaż, ale niech będzie i piwnica :p
Szczerze, to myślałem, że faktycznie link nie działa, a tu niezła zmyła ;) Fakt, na tym Forum większość z Was uważa tylko poziome rowerki, no ale od czegoś się zaczyna, prawda? Wątpię, aby każdy dostał na komunię pozioma :p
Pytaliscie o zdjęcia, więc si chwalę. Zabierałem na niego ponad 1.5 roku coraz to wymieniając części na lepsze, lżejsze i bardziej niezawodne.
No ale projekt poziomego pojazdu z kabiną jest tak bliski Waszym wehikułom, że aż szkoda byłoby nie prosić Was o porady przy budowie.

Aha, jeżeli jest ktoś z okolic Krasnegostawu, Zamościa, czy Chełma i ma poziomkę, to chętnie się spotkam na gadulca i wspólną przejażdżkę ;)

Pozdrawiam

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 14, 2013, 11:49:50 am »
Fajny rower, ekstremiści poziomi się nie znają ;) Jak stoi wagowo?

Z okolic Chełma jest tomek70.

storm

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 14, 2013, 03:18:02 pm »
@Yin - chwila chwila! Ja wiem, że tu jestem znany jako ekstremista, ale czy zauważyłeś może wraz z Majsterkowiczem te dziwne znaczki: ";P" w moim ostatnim poście? ;P
Tak! To jest smiley! :)

Żeby nie było - rowery pionowe są całkiem w porządku, w mieście w szczególności w korku czy w terenie. Ale na dystansie turystycznym - wygrywa dla mnie osobiście poziom.
@Majsterkowicz - wpadnij na Zlot Rowerów Poziomych :) Sam zobaczysz jak to wygląda z bliska, może się przejedziesz i wtedy będziesz wiedział, czy to jest coś co Ci odpowiada, czy nie. A jeśli się podoba - jaki konkretnie model i czy to co projektujsz to faktycznie dobry wybór czy nie.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 14, 2013, 05:04:25 pm »
Witam Kolegę ;)
Pod linkiem widać fotki piwnicy tylko nie widać na nich żadnego roweru ;) ;)

Ja widziałem tam..... potencjalnego dawcę.

"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Majsterkowicz

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 14, 2013, 08:29:02 pm »
Fajny rower, ekstremiści poziomi się nie znają ;) Jak stoi wagowo?

Z okolic Chełma jest tomek70.
Hah ^^ nie przeszkadza mi to, a z drugiej strony doceniam wiedzę, jaką posiada każdy z Was na temat poziomów, stąd też moja wizyta na forum ;) Z Tomkiem myślę pogadam ;)
A jak wagowo? Jeżeli zdemontowałbym akcesoria, myślę wyszło by 11 kg. Jak bym dysponował gotówką tak około 300zł, wymieniłbym obręcze na lżejsze, no i oponki na zwijane. Obecnie każda z opon waży średnio 560g. Pierwsze lepsze zwijane w rozmiarze 1.5" ważą nie więcej jak 400g. Obręcze są wręcz pancerne, a to na asfalt jest 'bardzo potrzebne' :P Krótko mówiąc, nakładem 3 stówek zszedłbym na 10500 g, a co najlepsze, zyskałbym na masie rotującej, a to co innego niż zysk na statycznych elementach ;)

@Storm, racja, w mieście, gdy jest korek, albo ktoś się z przodu 'wlecze' można go dostrzec jednym rzutem oka ponad dachami 'leni' :P ojj... kierowców samochodów. Ogólnie wygoda, no a przy odpowiednim sprzęcie, można wszystko żwawo pokonać wyprzedzając po kolei każdego z nich ;)
Byliśmy wraz ze szwagrem i kolegą na wyprawie na Włodawę (w sumie 180 km), to nie powiem, nie było lekko. Do tego wszystkiego dołożyło się źle dobrane siedzenie. Za wąskie i tyłek nie mógł się dostosować :P Teraz jest już o wiele lepiej. No ale w przypadku poziomów... Mamy istną kanapę z oparciem ;) Luksus...
A do zlotu... Kiedy i gdzie będzie najbliższy? ;)

@hansglopke, o którym rowerze mówiłeś i co chciałbyś z niego pozyskać? :P

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 14, 2013, 09:44:57 pm »
Jak to kiedy jest najbliższy Zlot: 30, 31 sierpnia i 1 września w Warszawie!!!!!
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 14, 2013, 09:53:25 pm »
czy zauważyłeś może wraz z Majsterkowiczem te dziwne znaczki: ";P" w moim ostatnim poście? ;P
A te w moim widziałeś? ;)

@Majsterkowicz
Jak nie jeździsz w terenie to można załorzyć oponki 26" x1 np kenda kontender  244gr. Zysk na masie rotującej znam i potwierdzam że warto - dopóki nie ma problemu z kapciami ( niektóre '' papierowe" oponki do mtb).