Autor Wątek: Witam serdecznie wszystkich i proszę o poradę.  (Przeczytany 4412 razy)

tompol2002

• sympatyk
  • *
Witam serdecznie wszystkich i proszę o poradę.
« dnia: Lipca 13, 2013, 02:02:43 pm »
Witam wszystkich na poziomie :)
To wspaniałe forum. Zupełnie niedawno odkryłem coś takiego jak rowery poziome i muszę przyznać, że sama idea mnie zafascynowała. Tym bardziej, że mam troche problem z plecami i pozycja na standartowym rowerze mi nie sprzyja... Później znalazłem to forum i jestem bardzo mile zaskoczony tym, że tak wielu ludzi sie tym zajmuje i że mogę być członkiem tego klubu. Niestety nie posiadam jeszcze własnej "poziomki" (uwielbiam to określenie), nie będę też próbował własnych konstrukcji. Wole zdać sie na kogoś z doświadczeniem.  Chciałbym prosić w tym miejscu o poradę i rekomendacje szanownych forowiczów. Widziałem kilka ogłoszeń i adresów stron sklepów internetowych na tym forum oferujących części do rowerów poziomych np. czescidopozioma.pl czy velogic.pl etc. Chciałbym sie dowiedzieć po prostu czy są to uczciwi, solidni i godni zaufanie ludzie. Będę wdzięczny za wszelkie rekomendacje. Pozdrawiam serdecznie całą ekipę forum.poziome.pl

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Witam serdecznie wszystkich i proszę o poradę.
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 13, 2013, 03:06:12 pm »
Witaj na forum :)

Widziałem kilka ogłoszeń i adresów stron sklepów internetowych na tym forum oferujących części do rowerów poziomych np. czescidopozioma.pl czy velogic.pl etc. Chciałbym sie dowiedzieć po prostu czy są to uczciwi, solidni i godni zaufanie ludzie.
Nikt się do tej pory nie skarżył :) Rynek poziomych jest taka mały że gdyby było coś nie tak to pewnie pisano by o tym na forum.

Będę wdzięczny za wszelkie rekomendacje.
Napisz skąd jesteś, spotkaj się z poziomymi z okolicy i przymierz do paru rowerów. Poziomek jest wiele rodzajów warto spróbować jak najwięcej zanim się na coś zdecyduje. Ewentualnie możesz wpaść na zlot do Warszawy  - to najlepsza okazja do przymiarki wielu poziomych.

storm

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 13, 2013, 05:26:49 pm »
@Yin - nie "ewentualnie" - ale przede wszystkim. Na Zlocie będzie miał mozliwość zobaczenia z bliska wielu różnych poziomek i sprawdzenia, na której mu się najlepiej leży ;)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 13, 2013, 08:29:14 pm »
Witaj Kolego.
Z "poziomkami" jest tak - masz coś super fajnego na czym ci się ekstra jeździ - wjeżdżasz do zaprzyjaźnionego sklepu i z uśmiecham na ustach zostawiasz 120 zł na 3 rzeczy które i tak nie pasują do Twojego rowerka ;) 
Za to sprzedawca stwierdza że musisz zmienić dilera :)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

tompol2002

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 13, 2013, 11:38:11 pm »
Witam ponownie.
Przedstawię się może bardziej szczegółowo. Mam na imię Tomek, mam 40 lat i pochodzę z Mielca na Rzeszowszczyźnie. Od 17 lat mieszkam w Maladze w Hiszpani.
Dziękuje bardzo za odpowiedzi i wszelkie porady. Najlepiej by było oczywiście spróbować kilka "poziomek" i przekonać się osobiście "na której najlepiej sie leży" :). Niestety, w  mojej sytuacji pojawienie sie na zlocie w Warszawie byłoby trudne. Przynajmniej w tym roku. ;) Tu gdzie mieszkam nigdy nikogo nie widziałem na rowerze poziomym nie wspominając już o tym,że nikt o nich nie słyszał.
Widziałem wiele różnych konstrukcji w internecie i w moim przypadku zakup jakiego kolwiek sprzętu mogę zrobić  tylko i wyłącznie tą drogą. Stąd pojawiło się moje pytanie w pierwszym poście. Jestem zdecydowany na zakup frameset'a i wykorzystanie części z mojego obecnego roweru. Skontaktowałem się z kolegą "Antonowitch" który ma stronę "czescidopozioma.pl"  (wygląda bardzo profesjonalnie). Mam nadzieję, że już wkrótce będę sie mógł cieszyć i pochwalić  moim pierwszym rowerem poziomym :)
Pozdrawiam serdecznie

reneva

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 14, 2013, 02:57:55 am »
Witam :)

W Hiszpanii nie ma ani jednej poziomki? Nie wierzę...
No, z tego co widzę to coś tam jest: http://www.recumbent-world.com/
Na pewno jest też jakieś tamtejsze forum, a w nim może jakieś informacje o regionalnych twórcach rowerów normalnych.

tompol2002

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 14, 2013, 07:53:31 am »
Dzięki kolego reneva.
Jak widać nie potrafię dobrze szukać ;)
Bezpośrednie tłumaczenie zwrotu "rower poziomy" nie przynosiło mi oczekiwanego rezultatu ale dzięki stronie którą mi podałeś znalazłem kilka interesujących informacji. No i oczywiście są poziomki w Hiszpanii. Może nie w moim bezpośrednim sąsiedztwie ale są :).
Jeśli chodzi o regionalnych twórców to już z tym gorzej... Znalazłem tylko firmy zajmujące się sprowadzaniem poziomek z Holandi, Francji lub z Włoch. Oczywiście ceny ZAPOROWE...
Jeszcze raz wielkie dzięki za informacje.
Pozdrawiam.