Autor Wątek: VII Zlot Rowerów Poziomych - Sieradz 2014  (Przeczytany 122028 razy)

storm

• Gość
Odp: VII Zlot Rowerów Poziomych - Sieradz 2014
« Odpowiedź #120 dnia: Czerwca 10, 2014, 07:29:40 am »
Panowie, strasznie przeżywacie.
Pojedźcie sobie tędy w godzinach szczytu z kilkoma TIRolotami za plecami:  http://goo.gl/maps/kGy9T
Albo tutaj:  http://goo.gl/maps/8qOdx .

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #121 dnia: Czerwca 10, 2014, 08:42:15 am »
Chwilka. Przestańcie się licytować. Dyskusja jest o trasie dojazdowej czy trasie Zlotowej? Na dojazdową proponuję zakładać osobne wątki ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #122 dnia: Czerwca 10, 2014, 04:26:32 pm »
między Zd. Wolą a Sieradzem. Kilka razy zduńskowolska drogówka zatrzymywała mnie za jazdę jezdnią zamiast tą żałosną imitacją drogi rowerowej.
Zlotową trasę planujemy na Sieradz-Zduńska. Zobaczycie jak można ominąć ten niewypał Genialnej Dyrekcji.
A czy Organizator Zlotu i całej imprezy obejmującej Zlot byłby w stanie zorganizować masę krytyczną na trasie Sieradz -> Zduńska Wola ->Sieradz ? Chodzi o to, żeby usunięto z tamtego miejsca znaki C-13 i C-13/C-16 i zamiast nich postawiono C-16 + T-22. Skoro urzędnicy nie potrafią samodzielnie myśleć, to może im w tym pomóc (organizując taką masę)? Najlepiej, żeby cała Polska o tym usłyszała - wtedy może dotrze do nich, że infrastruktura rowerowa ma pomagać rowerzystom, a nie im przeszkadzać - że to nie jest środek do pozbywania się rowerzystów z jezdni.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #123 dnia: Czerwca 10, 2014, 07:02:33 pm »
Forrest odpowiedź wszystkich zarządców dróg i policji będzie brzmieć:
1. Takie oznakowanie, jest dla bezpieczeństwa urzytkowników dróg.
2. Wybudowana infrastruktura jest z dotacji unijnych i przez tyle to a tyle lat nic z tym nie można zrobić.
3. Wymyśla coś sam.

Ja dałem sobie spokój z walką z betonem urzędniczym.  Zwłaszcza po komentarzach,  że muszę mieć udziały w produkcji asfaltu skoromdomagam się normalnych dróg.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2014, 07:04:51 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #124 dnia: Czerwca 10, 2014, 09:26:12 pm »
Za marnowanie unijnych dotacji na robienie rzeczy niepotrzebnych (chodnik przeznaczony dla ruchu rowerów) urzędnicy, którzy to zatwierdzili, powinni zostać dyscyplinarnie zwolnieni z urzędu.
W tym momencie nie myślę, czy szansa powodzenia manifestacji jest 0.01% czy np. 50%. Chodzi mi tylko, czy da się do czasu Zlotu uzyskać pozwolenie na manifesację.na odcinku drogi oznakowanym jednocześnie przez DK12 i DK14.
A tak w ogóle to ciekawe, czy tam zostanę zatrzymany ;)

EDIT: Skoro w tym jest "Fundacja Inicjatyw Niemożliwych", to doprowadźmy do wyciągnięcia konsekwencji wobec nieodpowiedzialnych urzędników.
http://www.youtube.com/watch?v=5YA4yjO-2G8
Jeżeli nie będziemy stawiać urzędnikom wyraźnych granic, to nadal będą budowali ścieżki rowerowe. Tymczasem - przywołując spostrzeżenie Raffiego - nie ma szans na zmianę przepisów dot. ruchu drogowego tak, aby dać rowerzystom swobodę wyboru między jazdą po jezdni razem z samochodami a jazdą po równolegle usytułowanej ścieżce bądź po oddzielnym pasie oznaczonym jako droga rowerowa.
Może i niemożliwe jest nauczenie urzędników budowania szerokich jezdni z wydzielonymi na nich (a nie obok) pasami rowerowymi przy dwóch krawędziach, ale nazwa Fundacji wskazuje, że takie nauczenie to nie jest problem... (?)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 10, 2014, 10:34:00 pm wysłana przez forrest »

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #125 dnia: Czerwca 10, 2014, 10:51:17 pm »
Forrest odpowiedź wszystkich zarządców dróg i policji będzie brzmieć:
2. Wybudowana infrastruktura jest z dotacji unijnych i przez tyle to a tyle lat nic z tym nie można zrobić.
Dokładnie 5 lat, które już minęło.

Drzimi

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #126 dnia: Czerwca 12, 2014, 06:04:13 pm »
Proszę mnie tak nie straszyć...
Właśnie wszedłem na temat... a tam na początku data... za tydzień... i to w weekend, który jest niemożliwy...
Na szczęście udało się znaleźć ostateczną informację na formularzu zgłoszeniowym... i ufff...

Nie wiem, czy ktoś ma tak jak ja... ale od... pi razy oko 5-u lat zlot jest na początku września... to, że teraz wszedłem na forum było spowodowane tym, że właśnie przekonuję jednego człowieka do zakupu poziomki... a taka sytuacja...

Innymi słowy... gdybym sytuację ogarniał trochę później... to już by było pozamiatane... :-(

Taka mała propozycja (proszę nie bić... to tylko moja mała cicha propozycja...), żeby trzymać się takiego nieformalnego terminu :-)

Jednakowoż dzięki tym zbiegom okoliczności... jak najbardziej się zapowiadam...
Ten co nie uznaje rowerów poniżej 3-ech metrów i 30-u kilogramów...

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #127 dnia: Czerwca 12, 2014, 06:18:41 pm »
Może raz uda się zrobić zlot nie równoleglemdo AZUBa.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

v-frame

• Gość
« Odpowiedź #128 dnia: Czerwca 14, 2014, 07:04:32 pm »
witam, jeszcze raz się pytam o zgłoszenie w samym sobotnim przejeździe. jak to załatwić, żeby móc dostać jakąś pamiątkową koszulkę i ewentualnie opłacić ubezpieczenie. chcę też wiedzieć gdzie mogę zostawić bezpiecznie samochód, aby nikomu nie wadzić i zastać go całym bez blokady i tp.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #129 dnia: Czerwca 14, 2014, 07:36:49 pm »
witam, jeszcze raz się pytam o zgłoszenie w samym sobotnim przejeździe. jak to załatwić, żeby móc dostać jakąś pamiątkową koszulkę i ewentualnie opłacić ubezpieczenie. chcę też wiedzieć gdzie mogę zostawić bezpiecznie samochód, aby nikomu nie wadzić i zastać go całym bez blokady i tp.
Na sobotni przejazd będą osobne zapisy. Uczestników zlotu zapisy nie dotczą.
Samochód. Jeśli będą miejsca przy bazie zlotu, ewontualnie na Rynku skąd startujemy. Jest jeszcze duży parking na placu przed teatrem (ul. Dominikańska)

toudi333

• wyczynowiec na poziomie
  • PIŁA
« Odpowiedź #130 dnia: Czerwca 15, 2014, 05:31:35 pm »
Wita mam pytanie do organizatora zlotu czy jest możliwość zarezerwowania pokoju tylko dla dwóch osób? gdzie to zaznaczyć i jakie będą dodatkowe koszty?

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #131 dnia: Czerwca 15, 2014, 06:11:35 pm »
Do organizatora. Czy będzie "krótka" trasa dla niemal 3 letniego dziecka.
W zależności od tej odpowiedzi będzie zgłoszenie na 2 lub 4 osoby ;)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #132 dnia: Czerwca 15, 2014, 07:53:36 pm »
Do organizatora. Czy będzie "krótka" trasa dla niemal 3 letniego dziecka.
W zależności od tej odpowiedzi będzie zgłoszenie na 2 lub 4 osoby ;)
Krótka trasa to 55km, długa 75km.

darko

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #133 dnia: Czerwca 15, 2014, 09:47:17 pm »
Czy na zlot można przyjechać normalnym rowerem trekingowym ?

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #134 dnia: Czerwca 15, 2014, 10:20:15 pm »
Czy na zlot można przyjechać normalnym rowerem trekingowym ?
czy rower pionowy jest brany pod uwagę? np partnerka, która oczywiście by zapłaciła za to :)

Wszystkie HPV są dopuszczone.
Czyli można.