Autor Wątek: VII Zlot Rowerów Poziomych - Sieradz 2014  (Przeczytany 122026 razy)

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
Odp: VII Zlot Rowerów Poziomych - Sieradz 2014
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 03, 2014, 09:58:39 am »
Formularz zgłoszeniowy:
https://www.dropbox.com/sh/bpccpylhc2y31tt/AACnHNdngqFs6PwFn17TS1yfa/Formularz%20zg%C5%82oszeniowy%20-%20zlot%20rower%C3%B3w%20poziomych.docx

Regulamin Zlotu:
https://www.dropbox.com/sh/bpccpylhc2y31tt/AAD-At1gX9OKl3DvvL7uEYgua/Regulamina%20Zlot.pdf

Internet Explorer cannot display the webpage

What you can try:
     It appears you are connected to the Internet, but you might want to try to reconnect to the Internet. 

Retype the address. 

Go back to the previous page.

Most likely causes:
?You are not connected to the Internet.
?The website is encountering problems.
?There might be a typing error in the address.

More information

Coś nie bangla w zewnętrznym serwisie czy to tylko ja mam coś poblokowane w firmowym kompie?
Nie da się tego regulaminu wkleić po prostu w treść postu?
Mogę udostępnić na serwerze miejsce żeby pobierać plik do wydruku.

« Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2014, 10:15:59 am wysłana przez szydziu »
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 03, 2014, 10:21:23 am »
SOA #1

Czyli - "u mnie działa".

golden

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 03, 2014, 12:54:03 pm »
ponawiam pytanie o wyposażenie jakie powinniśmy mieć ze sobą na zlocie ,czy noclegi są w pełni wyposażone itd. Pierwszy raz się wybieram więc chciałbym być przygotowany i nie taszczyć ze sobą nie potrzebnych gratów.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 03, 2014, 05:37:48 pm »
ponawiam pytanie o wyposażenie jakie powinniśmy mieć ze sobą na zlocie ,czy noclegi są w pełni wyposażone itd. Pierwszy raz się wybieram więc chciałbym być przygotowany i nie taszczyć ze sobą nie potrzebnych gratów.

Najprawdopodobniej będą potrzebne śpiworki. No chyba, że będzie opcja dopłaty za pościel.

I tak bedziemy się pakować na dzień przed wyjazdem, więc nie ma się co martwić na miesiąc do przodu. ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

szydziu

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 03, 2014, 10:12:25 pm »
Hans - mam problem jak namówić swoją kobitę na wyjazd - jak nie znam szczegółów nie mam argumentów za, ani przeciw temu żeby jechała. Jeśli nie znam takich pierdół jak spanie w domku/pod namiotem, trasa do pokonania z dziećmi/bez dzieci ( mój ma teraz 2,5 roku) itd. ani nie wiem jaka będzie trasa to nie mam pojęcia czy się zgłaszać jako uczestnik. Może nawet mi nie będzie pasował ten wyjazd.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 03, 2014, 11:23:19 pm »
Szydziu - ja wszystko rozumiem.
Pewne rzeczy są wciąż dogrywane. Trasa ok 50km będzie. Muszę ją przejechać i będzie znany dokładny dystans i jej wygląd.  Nocleg, jeśli się znowu coś komuś nie odwidzi, będziemy mieć w internacie szkolnym. Dokładny harmonogram imprezy dopracowujemy.  Jak tylko coś będzie więcej wiadomo dam znać.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #96 dnia: Czerwca 04, 2014, 08:12:41 am »
Szydziu: wszystko wskazuje na to, że przyjeżdżam z Potworami i Najukochańszą Żoną.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #97 dnia: Czerwca 04, 2014, 12:03:28 pm »
2 Po co pesel skoro sami mamy dokonać obowiązku meldunkowego?
2. Do ubezpieczenia.
Jak się w takim razie ubezpiecza osoby nieposiadające nr PESEL albo obcokrajowców?

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #98 dnia: Czerwca 04, 2014, 12:35:02 pm »
Na KR2014 chyba nie trzeba było podawać numeru PESEL (?) Czy to jest inny rodzaj ubezpieczenia niż na tamtej imprezie?
Nie będzie spięcia, jak na noc wtachamy do internatu rowery?
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2014, 12:36:54 pm wysłana przez forrest »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #99 dnia: Czerwca 04, 2014, 07:15:11 pm »
Nie będzie spięcia, jak na noc wtachamy do internatu rowery?

Byle nie podrapać ścian. Budynek świeżo po remoncie. Pokoje czterosobowe.Parking dla samochodów. Ilość łóżek jest ograniczona, więc niektórzy będą nocować w warunkach o mniejszym standardzie noclegowym, czyli na salach w szkole obok. Oczywiście w pierwszej kolejności będą brane matki z dziećmi, ojcowie z dziećmi a dopiero na końcu kwaterować będziemy kawalerów bez dzieci.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 04, 2014, 07:29:10 pm wysłana przez hansglopke »

v-frame

• Gość
« Odpowiedź #100 dnia: Czerwca 04, 2014, 08:46:10 pm »
witam, mam pytanie: jaki jest plan imprezy na sobotę, gdyż tylko wtedy mógłbym przyjechać. czy muszę płacić za nocleg skoro z niego nie skorzystam?

szydziu

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #101 dnia: Czerwca 04, 2014, 09:01:37 pm »
Coś wyszperałem o imprezie w której przyjdzie mi brać udział:
Informacje
Open Bike Forum to jedyne w swoim rodzaju, ogólnopolskie forum poświęcone tematyce ruchu rowerowego w naszym kraju.
Opis
Open Bike Forum to jedyne w swoim rodzaju, ogólnopolskie forum poświęcone tematyce ruchu rowerowego w naszym kraju. Wydarzenie to spotkanie miłośników dwóch kółek z osobami odpowiedzialnymi za budowę ścieżek, bezpieczeństwo w ruchu drogowym, czy promocję zrównoważonego transportu. Impreza ta to również ukazanie dobrych praktyk z różnych miast w Polsce i na świecie w zakresie organizacji ruchu rowerowego, ratownictwa rowerowego, turystyki rowerowej. W czasie forum pragniemy stworzyć ogólnopolską siec´ organizacji rowerowych, która poprzez wypracowanie wspólnych kierunków rozwoju będzie mogła służyć władzom wszystkich miast za przykład, aby uniknąć kolejnych budowlanych ?bubli?, forum to też prezentacja ciekawych praktyk związanych z tematyką rowerów na podstawie projektów już zrealizowanych w naszym kraju, ukazanie modelu współpracy organizacji z samorządem, czy komercyjnymi firmami, co przyczynia się do wzrostu zatrudnienia wśród młodzieży. Oprócz części merytorycznej zaplanowana została również część festiwalowa na - tam prezentować się mają organizacje rowerowe, odbędzie się również (pierwszy od 25 lat!) ogólnopolski zlot rowerów poziomych, na który zapowiedziało się już ponad stu rowerzystów. Oprócz tego maraton rowerowy, wyścig kolarski, rowerowe Jam Session na pobliskim Skate i Dirt Parku Parku, oraz targi rowerowe, w których wezmą udział firmy rowerowe.
Projekt rozpoczął się w styczniu 2014 i od tego czasu ruszyła rekrutacja organizacji biorących udział w Forum, na przełomie marca/kwietnia odbyło się pierwsze spotkanie organizacji partnerskich, wtedy powstał wstępny harmonogram.
Forum, które odbędzie się w dniach 4-6 lipca w Sieradzu. Projekt zakończy się we wrześniu, a jego owocami oprócz ogólnopolskiej sieci organizacji rowerowych publikacja, w której znajdą się wszystkie uwagi i wnioski powstałe podczas forum - będzie to swego rodzaju kompedium wiedzy na temat ruchu rowerowego, zarówno dla samorządów planujących budowę ścieżek, czy Skate Parków, jak również dla osób szukających pomysłu na ciekawą inicjatywę rowerową.
Projekt został częściowo dofinansowany z ?Programu Młodzież w działaniu?, Akcja 5.
Informacje ogólne
Sieradz 4-6 lipca 2014

bzaborow

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #102 dnia: Czerwca 04, 2014, 09:21:18 pm »
Coś wyszperałem o imprezie w której przyjdzie mi brać udział:

Skad to masz? Link pls:)

Informacje
Oprócz części merytorycznej zaplanowana została również część festiwalowa na - tam prezentować się mają organizacje rowerowe, odbędzie się również (pierwszy od 25 lat!) ogólnopolski zlot rowerów poziomych, na który zapowiedziało się już ponad stu rowerzystów. Oprócz tego maraton rowerowy, wyścig kolarski, rowerowe Jam Session na pobliskim Skate i Dirt Parku Parku, oraz targi rowerowe, w których wezmą udział firmy rowerowe.

Ktos tu na palcach liczyc nie umie (jak to pierwszy od 25 lat zlot jak siodmy?). Ale milo, ze bedzie nas setka (jesli znow sie palce nie pomyliliy;P). A przy okazji ciekaw jestem jak to Forum ma sie do innych podobnych inicjatyw zrzeszajacych organizacje prorowerowe (np. Miasta dla rowerow). Konkurencja?;)
bartek maupa bzaborow.org

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #103 dnia: Czerwca 05, 2014, 12:15:30 am »
To "pierwszy od 25 lat" nie dodali, źe w Sieradzu. A po zatym wszystko się zgadza.
witam, mam pytanie: jaki jest plan imprezy na sobotę, gdyż tylko wtedy mógłbym przyjechać. czy muszę płacić za nocleg skoro z niego nie skorzystam?

W sobotę ruszamy na przejazd pewnie o 10:00 z sieradzkiego rynku. Jedziemy do skansenu lokomotyw w Karsznicach. Następnie udajemy się nad Wartę, okolice Strońska, pooglądać schrony bojowe z 1939r. Tu planyjemy rozłączenie grup. Mała pętla wraca do Sieradza, duża kieruje się na Burzenin-Bobrowniki-Sieradz. Dokładny wygląd tras podam w przyszłym tygodniu.

Płacimy za udział w zlocie. Jeśli ktoś ma ochotę wziąć udział w samym przejeździe bez udziału w zlocie to wystarczy się zapisać na sam przejazd. Jak ruszą zapisy na przejazd dam znać.

szydziu

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #104 dnia: Czerwca 05, 2014, 09:29:44 am »

Skad to masz? Link pls:)

Przecież to jest takie proste.
1. Po pierwsze wchodzisz na forum i szukasz tematu Zlot Rowerów Sieradz.
2. Czytasz 4 strony dyskusji i pod koniec 4 strony ? Odpowiedź #59 dnia: Maj 28, 2014, 08:45:38 pm ?
pojawia się link do formularza.
3. Otwierasz czytasz zgłaszasz się, wpłacasz wpisowe i wtedy po 20 czerwca dostaniesz informacje o tym na co poszły Twoje pieniędze i co z tego będziesz miał ( tak zakładam bo jeszcze się nie zgłosiłem więc nie znam  treści tej wiadomości ;) )
4. W trakcie zgłaszania się jak czytasz formularz zgłoszeniowy - w treści pojawia się informacja coś o face book.com/ #nazwa imprezy ( w tej chwili nie podam bo w służbowym kompie nie działa mi strona dropbox ani nie mogę otworzyć dokumentu w formacie .docx)
5. po zalogowaniu się na facebuku czytasz o tej imprezie. Jeden wpis to powitanie kolejne dwa wpisy to jest formularz zgłoszeniowy i regulamin ( to samo co było na dropboksie w .pdf i docx tym razem jest jako zwykły tekst do odczytania nawet na przenośnych urządzeniach typu Nokia) trzeci wpis to jest to co powyżej wkleiłem.

Bardzo prosta procedura dowiadywania się o imprezie na miesiąc przed terminem ;)

ps. tak tak też czasem coś organizuje i wiem jak to jest ;)
Do zobaczyska w Sieradzu! [mam nadzieję] ;)