W końcu udało mi się zrobić zdjęcia

Zanim przejdę do fotek i opisów ogólne uwagi:
- kto pierwszy ten lepszy, życie jest brutalne; "zapisy" na wymienione niżej części zbieram w formie postów, proszę wpisać wybrany numerek wraz z krótkim uzasadnieniem

- jednej osobie wysyłam max. 2 rzeczy tak żeby jak najwięcej poziomkowiczów skorzystało na całej akcji
- nie chcę za wysłane elementy żadnych pieniędzy - dostałem za darmo i oddaję za darmo, proszę jedynie o pokrycie kosztów przesyłki
- nie biorę żadnej odpowiedzialności za stan techniczny części i ewentualne szkody wynikłe z powodu ich użycia; zastanawiam się nad usunięciem naklejek Velokraftu z widelców, żeby potem ktoś nie miał pretensji do Kamila, że złamał się widelec i przez to złamała się też noga etc.
Widelce są zdecydowanie na koła z oponami szosowymi.
Maksymalny promień koła razem z oponą jakie wejdzie w widelec (z bardzo niewielkim luzem):
nr 1. 23 cm; nr 2. i 3. 31 cm; nr 4. i 5. 23 cm.
Link do albumu ze zdjęciami:
https://picasaweb.google.com/113260857976857091015/Velokraft?authkey=Gv1sRgCN7V192H9_TgRw1.
widelec mały (na koło 20")
zdjęcia 1-5
w środku trochę się "łuszczy", brak jednego pivotu do hamulca (blaszka z otworkiem jest, ale się odkleiła)
2.
widelec duży (na koło 26")
zdjęcia 6-8
3.
widelec duży (na koło 26")
zdjęcia 9-11
4.
zdjęcia 12-14
5.
zdjęcia 15-17
6.
rama a'la Nocom, poprzednia wersja, prototyp albo jakaś wariacja, nie wiem
zdjęcia 18-25
mocno porysowana, tam gdzie zdarty jest lakier widać, że jest zrobiona z włókna węglowego
w środku trochę ziemi się przesypuje, trzeba by porządnie wyodkurzać

tutaj dorzucam jeszcze 2 sztuki gąbki/pianki przyciętej mniej więcej do tej ramy, ale w niezbyt dobrym stanie
Oto co można z tej ramy zrobić, jakaś przeróbka:

7.
fotelik mały
zdjęcia 26-28
ciężki (na oko jakieś 2 kg), w środku trochę metalu i sklejki (zdjęcie 27), trochę przycięte z przodu siedzisko
nadawałby się może do jakiegoś clwb albo trajki dla starszego dziecka
Foteliki
nr 8 i 9 na wzrost ok. 180-190 cm; ja mam 185 cm i dla mnie są wygodne, ale mam długie nogi, więc nie wykluczone, że niższej niż 180 cm osobie o innych niż moje proporcjach też by pasowały
8.
fotelik wąski
zdjęcia 29-30
trochę pęknięty tu i ówdzie, pewnie trzeba by dodać 1-2 warstwy jakiegoś włókna
9.
fotelik szeroki
zdjęcia 31-33
z dodatkowym trzymaniem bocznym
10.
forma do fotelików?
zdjęcia 34-36
wygląda mi na dwie połówki formy do fotelików
Widziałem w Velokrafcie jeszcze jakąś ramę w stylu VK2, ale zrobioną nie z włókna węglowego i prawdopodobnie nie dokończoną lub uciętą - brak boomu i jego mocowania, ale może ktoś z forumowych "laminatorów"

coś by z tego jeszcze ulepił; mógłbym się ewentualnie jeszcze raz przejechać do Zielonek w najlbiższych dniach.
Jeśli ktoś potrzebuje bardziej szczegółowych zdjęć albo chciałby np. znać wagę którejś częśći to pytajcie śmiało.