Autor Wątek: Rejestracja na VI Ogólnopolski Zlot Rowerów Poziomych rozpoczęta!  (Przeczytany 29248 razy)

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Rejestracja na VI Ogólnopolski Zlot Rowerów Poziomych rozpoczęta!
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 27, 2013, 08:15:01 am »
a że się tak zapytam bo ostatnio miałem miesiąc wycięty z życiorysu (2 x robota) gdzieś się spotykamy czy jakoś powoli zjeżdżamy się pod adres noclegu?:)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 27, 2013, 08:57:20 am »
ja z kuj-pom ( bydgoszcz główna ) wyruszam o 12:50, według biletu na miejscu będę o 16:44 ( Warszawa Centralna ) nigdy tam nie byłem więc pewnie będę błądzić, jeżeli byłaby jakaś grupa to może tak do max 17-stej poczekać?

storm

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 27, 2013, 09:59:58 am »
@Mysh - a rejestrowałeś się w ogóle?
Ja około 14:00 jestem na Majavie, gdzie przyjmujemy Zlotowiczy. Potem około 17:15 wyjeżdżamy z Majavy na WMK, więć jeśli jesteś w stanie tam dojechać między 16 a 17 to o ile chcesz - przydasz się jako pomoc do zabezpieczenia trasy przejazdu pod Kolumnę na WMK.

@Danielasty - masz 2 opcje do wyboru:
1. Jedziesz zgodnie z trasą do Majavy i tam się rozpakowujesz i jeśli zdążysz i chcesz - jedziesz na WMK.
[UWAGA! Jeśli wybierasz ten wariant to lepiej wysiąść na Zachodniej! Masz wtedy znacznie bliżej!]

2. Starasz się przedostać z Centralnego (windami na poziom ziemi) i potem pod Kolumnę bezpośrednio na WMK.

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 27, 2013, 10:09:25 am »
czyli rozumiem iż WMK przejeżdża koło centralnego?

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 27, 2013, 10:39:52 am »
czyli rozumiem iż WMK przejeżdża koło centralnego?
Nie. WMK nie przejeżdża koło centralnego.

Trasa WMK:

https://www.google.pl/maps/ms?msid=206144082647117453223.0004e3c57bf41e1acd2e9&msa=0&ll=52.239154,20.99968&spn=0.106066,0.264187

Też proponuje wysiąść na zachodnim. Będziesz miał bliżej i łatwiej.
http://gsign.linuxpl.eu/ozrpwawa/?page_id=10
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 27, 2013, 10:43:25 am wysłana przez kaczor1 »

storm

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 27, 2013, 10:40:44 am »
Eeee, co? Nie, a dlaczego miałoby tamtędy przejeżdżać???

Tak jak napisałem - jeśli chcesz wziać udział w WMK - musisz podjechać z pociągu na Plac Zamkowy, pod Kolumnę Zygmunta. Najlepiej by było jechać z Centralnej tak:

http://www.miejsce.info/m/pl/BQZX90g

Na tej mapce zamieściłem dojazd z Centralnego do Placu Zamkowego z którego rozpoczyna się WMK, oraz traskę z Zachodniej do Majavy.

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 28, 2013, 08:41:06 am »
Tak sobie pomyślałem, że może lepiej na WMK być bez tych czerwonych koszulek - żeby wywrzeć wrażenie, że to nie żaden zlot, tylko po prostu coraz więcej ludzi wybiera rowery poziome (czyli, żeby zaczęto myśleć o rowerze poziomym, jako zupełnie naturalnym, rozpowszechniającym się rozwiązaniu - a nie wyszukanym).

storm

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 28, 2013, 09:37:48 am »
@Forrest - ale jak założymy czerwone koszulki to będzie nas nie tylko lepiej widać, ale jeszcze będzie widoczne, że wybraliśmy coś wiecej niż fajny rower poziomy - że jest to grupa zorganizowana ze Zlotu Rowerów Poziomych :)

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 28, 2013, 01:12:01 pm »
@Mysh - a rejestrowałeś się w ogóle?
Ja około 14:00 jestem na Majavie, gdzie przyjmujemy Zlotowiczy. Potem około 17:15 wyjeżdżamy z Majavy na WMK, więć jeśli jesteś w stanie tam dojechać między 16 a 17 to o ile chcesz - przydasz się jako pomoc do zabezpieczenia trasy przejazdu pod Kolumnę na WMK.

Rejestrować się rejestrowałem, ale co najwyżej zdążę na WMK, bo w robocie jestem do 17 więc będzie ciężko, weźcie dla mnie koszulkę to się przebiorę "pod wariatem"

forrest

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 29, 2013, 07:17:22 am »
Na pewno koszulki pozwolą zwrócić uwagę, że jest grupa, która potrafi się zorganizować. Ale mi przyszło na myśl, że gdyby się nie wyróżniać w ten sposób na WMK, to może względnie duża liczba rowerzystów na rowerach poziomych skłoni swoją obecnością innych do myślenia o rowerze poziomym, że jest czymś "klasycznym" - sprawdzonym i ergonomicznym rozwiązaniem. Może więcej osób wtedy rozważy możliwość kupienia roweru poziomego... . Ale ok - nie nakłaniam do wdrażania mojego pomysłu ;) Zorganizowana grupa też może być... .

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #55 dnia: Sierpnia 29, 2013, 12:42:48 pm »
Właśnie wróciłem z nagrania, mamy swoje info w radiu Dobre słowo na fali 106,2 FM

w informacjach lokalnych w godzinach: 16, 17, 18, 19 dzisiaj.
Zasięg tylko warszawa niestety ale można słuchać online tutaj:
http://radiowarszawa.com.pl/radio-warszawa-sluchaj-on-line/
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 29, 2013, 12:49:27 pm wysłana przez Antonowitch »
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #56 dnia: Sierpnia 29, 2013, 01:12:37 pm »
czy na zlocie można spodziewać się pomocy technicznej? prawdopodobnie wsiąde do pociągu jako tako, bo nie umiem jeździć. w pociagu jakoś może coś wyreguluje, ale na WMK chyba nie pojadę - za duże niebezpieczeństwo, czy ktoś zostanie w ośrodku czy te 50 poziomek jadą na WMK?

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #57 dnia: Sierpnia 29, 2013, 02:23:30 pm »
Na pewno organizatorzy będą cały czas na campingu, nie wszyscy uczestnicy jadą na WMK, niektórzy przyjeżdżają później.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Sierpnia 29, 2013, 03:29:09 pm »
@Danielasty - jeśli:
- masz sprawny rower
- na nowych częściach
- umiesz jeździć (niekoniecznie super szybko, ale bez problemu trzymasz się prostej, bez wężykowania po trzypasmówce ;) )
To nie widzę przeciwskazań, abyś nie mógł pojechać na Masę Krytyczną nowym jednośladem. Swego czasu, pierwszego dnia jazdy na poziomce pojechałem nią do pracy, a po jej skończeniu ciągnąłem przyczepkę na Masie. Jeśli ja dałem radę - to czemu Ty nie miałbyś dać rady?

noisue

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #59 dnia: Sierpnia 29, 2013, 04:55:39 pm »
Witam,

Jade z Poznania pociągiem o 14:30 i będe na dworcu zachodnim wg rozkładu o 17:52. Czy byłaby możliwość aby ktoś pomógł mi w rozładunku. Bede z córką i wózkiem bocznym. Chodzi chociażby o przypilnowanie maludy.