A co się mam przyznawać? Sama powinnać pokazać zdjęcia swojego roweru z uwzględnieniem przybliżenia całego napędu

Koło tylne chcę zmienić, albo przepleć na piastę pod kasetę, gdyż obecnie piasta jest wolnobieg, który jest.... "zjechany" (mało powiedziane!). To jako tako nie powoduje konieczności przerabiania całego koła, ale ponieważ z przodu masz korbę 42T, więc aby osiągać jako takie prędkości warto by było wsadzić kasetę z końcem 11T (wolnobiegi się kończą na 13-14T).
Sama ośka - jej stanu nie znam, patrząc na obracanie się koła - chyba jest jeszcze zdatna do użytku.
Ale wolnobieg masz do zmiany "na już" więc jeśli masz zamiar inwestować w cokolwiek i mieć święty spokój to radzę wsadzić coś lepszego. No chyba, że wolisz zmieniać wolnobieg na wolnobieg i korbę z przodu dodatkowo, ale moim zdaniem to bezsens bo będziesz miała większe różnice między biegami, ich smaych ciągle będziesz miała 6-7, a nie 8. (rzaaaaaadko kiedy zdarza się spotkać wolnobieg na 8 biegów! - podczas kiedy to jest w zasadzie minimum na kasetach)
Ja też nie należę do ludzi rozrzutnych - ale wychodzę z założenia, że biednych nie stać na oszczędzanie - lepiej wydać raz i więcej i mieć coś na dłużej niż co chwila wydawać mniejsze sumy...
Zresztą i tak w tej chwili ceny kaset, łańcuchów i osprzętu pod 8 biegów są w miarę przyzwoite, w porównaniu do 9-10 biegów.
P.S. 7 biegów to ja miałem ostatni raz w SRAMie S7

P.S.2 A może zamiast bawić się z łańcuchami pod 8 biegów etc - lepiej zapleść koło na piaście wielobiegowej?