Autor Wątek: Mid Racer Nyphe - Foty z produkcji  (Przeczytany 29776 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Mid Racer Nyphe - Foty z produkcji
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 19, 2013, 08:48:35 pm »
Bardzo Hi i bardzo terenowy. Podoba mi się :) Jaki następny projekt, poziomka 29er? ( Da się: http://www.englishcycles.com/custombikes/craigs-custom-29er-recumbent/ ;) )

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 22, 2013, 07:52:21 pm »
I równie wyśmienicie jeździ, dziewczyna spokojnie na niego wsiada i dotyka podłoża butem siedząc na fotelu tak więc wysokość fotela jest optymalna.

Kolejny projekt jest w drodze.
Będzie to sztywniak, laminatowy, midracer, o dynamicznej sylwetce.
Tyle mogę zdradzić na dziś.
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

władek8

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 22, 2013, 08:13:34 pm »
Będzie to sztywniak, laminatowy, midracer, o dynamicznej sylwetce.
Tyle mogę zdradzić na dziś.
No no ciekawie brzmi to bede czekal na foty z produkcj bo tez mam w planach kiedys zrobic rower z lamiantu.

Antonowitch

• całkiem inny wariat
Odp: MR SWB Nyphe - Ukończony
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 27, 2013, 07:13:59 pm »
Dzisiaj wielki dzień, rower został opanowany przez właścicielkę.
Zdjęcia mówią same za siebie ;)
Nauka jazdy w 10minut!

Trzeba jeszcze zrobić porządnie mocowanie fotela, mocowanie przerzutki wyregulować i wycinać !
Poziomo pozdrawiam,
Anton

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 27, 2013, 09:21:08 pm »
Mam nadzieję że pojawi się na zlocie i będzie można się przymierzyć :)

dziantek

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 28, 2013, 12:28:15 am »
Fajna...maszyna również.

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 28, 2013, 05:57:14 am »
W moim warsztacie, nie chwaląc się, ta maszyna jak feniks z popiołów powstała  ;D ;D ;D
Drugie zdjęcie fajne- "Nigdy się nie nauczę!!!  :'( "
Bardzo fajna poziomka- a jak zrobiłeś mocowanie fotelika? Bo wygląda mi to na taśmę klejącą :)

Antonowitch

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 28, 2013, 11:48:14 am »
Taśma robi za izolkę, mocowanie z kompozytu.
Poziomka pojawi się na zlocie i będzie można spróbować sił.
Poziomo pozdrawiam,
Anton

paruva

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpnia 28, 2013, 07:02:14 pm »
można prosić o zbliżenie szczegółu ruchomego mocowania  kierownicy jak i całej kierownicy :D ? Macie jakiś patent na idealną odległość tekalanu od korby i przerzutki ( aby nie utrudniała zmiany). W tej chwili początek rurki jest jakieś 30 cm od przerzutki a i tak podczas zmiany łańcuch nienaturalnie się załamuje.

storm

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpnia 28, 2013, 08:18:09 pm »
@Paruva - u mnie w VG3 rurka prowadząca łańcuch napędzany idzie praktycznie aż do samego koła 65T - czyliw  najbliższym miejscu jest odległy o około 3-4cm. (półtora ogniwa wg zdjęcia).

Antonowitch

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #55 dnia: Września 02, 2013, 05:01:38 pm »
Macie jakiś patent na idealną odległość tekalanu od korby i przerzutki ( aby nie utrudniała zmiany). W tej chwili początek rurki jest jakieś 30 cm od przerzutki a i tak podczas zmiany łańcuch nienaturalnie się załamuje.

Od korby największej tarczy u dołu i przerzutki przedniej u góry w odległości 3-4cm. w linii łańcucha mocuję takalan, górny podprowadzam pod siedzenie lub z 15cm dalej a powrotny kończę tam gdzie tylny wahacz się zaczyna. Z racji że łańcuch pracuje w osi góra dół i na boki i razem z nim tekalan trzeba go unieruchomić w osi łańcucha przód tył roweru polecam szprychę rowerową jest elastyczna i tekelan jej nie rozciągnie.
Poziomo pozdrawiam,
Anton

paruva

• sympatyk
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Września 03, 2013, 06:29:31 am »
Macie jakiś patent na idealną odległość tekalanu od korby i przerzutki ( aby nie utrudniała zmiany). W tej chwili początek rurki jest jakieś 30 cm od przerzutki a i tak podczas zmiany łańcuch nienaturalnie się załamuje.

Od korby największej tarczy u dołu i przerzutki przedniej u góry w odległości 3-4cm. w linii łańcucha mocuję takalan, górny podprowadzam pod siedzenie lub z 15cm dalej a powrotny kończę tam gdzie tylny wahacz się zaczyna. Z racji że łańcuch pracuje w osi góra dół i na boki i razem z nim tekalan trzeba go unieruchomić w osi łańcucha przód tył roweru polecam szprychę rowerową jest elastyczna i tekelan jej nie rozciągnie.

Jak  miałem ustawiony 5 cm od największej tarczy i również w osi to był spory problem z zmiana przełożeń. łańcuch dziwnie się załamywał. Może na to mieć wpływ rodzaj łańcucha? (jako dawcę użyłem łańcuchy z 3 różnych "górali). Jeszcze jedno pytanie przy okazji. Jeśli podgrzeję delikatnie Tekalan  opalarką w celu wyprofilowanie ( w tej chwili spory banan) nie straci on swoich właściwości (nie stanie się bardziej podatny na przetarcie?). Chyba, że są jakieś inne metody nadanie mu odpowiedniego kształtu?

Antonowitch a rurka mocowana jest na samym koncu (obok tarczy) czy przy widełkach i poddaje się wraz z zmiana przełożeń? Ciężko zauważyć po zdjęciach.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2013, 06:33:58 am wysłana przez paruva »