Autor Wątek: Mid Racer Nyphe - Foty z produkcji  (Przeczytany 29747 razy)

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
Odp: Mid Racer Nyphe
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 24, 2013, 10:13:00 am »
Antonowitch, zapomniałeś odpowiedzieć na me pytania.

Lecz może pokażesz jakieś pictures, bo bez bild to my no seen. See te swoje breazing, We też chcemy móc see piękność i móc ocenić features tej home techniki. No do  się nie wspomnieć, że breazing jest easy w home od welding.

Ile cost wyniosło cię to breazing na ten fahrad recumbent na dziś?

Co to są na tym sheet takie green point? In tych punktach są jakieś kreseczki, circle, obok is number. What to is?
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 24, 2013, 10:38:27 am »
Jeżeli ktoś będzie skutecznie zaśmiecał ten wątek wpisami odbitymi zupełnie od tematu poziomek będę zmuszony zgłosić to do administratora forum.
Kij ma dwa końce, chcesz zgłaszać, to zgłaszaj, ale wcześniej zapoznaj się z forumowym regulaminem, zwłaszcza z jego punktem drugim.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 24, 2013, 12:29:01 pm »
Kij ma dwa końce, chcesz zgłaszać, to zgłaszaj, ale wcześniej zapoznaj się z forumowym regulaminem, zwłaszcza z jego punktem drugim.

Tu się z przedmówcą zgadzam.

Do rzeczy: projekt fotelika.
W poprzednim Twoim rowerze, który widziałem fotelik też był taki szeroki - górna część. Czy zbytnio taka szerokość nie ogranicza wentylacji pleców. Chyba, że nie opierasz się łopatkami o fotel. Skoro tak, to poco ten "krzyżowiec"?
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2013, 06:57:35 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 24, 2013, 04:38:50 pm »
Live evil i Neverhood - o co wam chodzi? Macie jakiś problem z tym, ze Antonowitch użył jednego określenia w wyniku czego został przez was dwóch zaatakowany i zmasakrowany? Bo napisał słowo, z którym mieliście i macie jakiś problem? Nie macie innych problemów w życiu tylko przywalanie się do innych o takie byle co?
Forum jest odwiedzane codziennie kilkaset razy - a wy we dwóch zrobiliście wiochę z tego, że jeden z nas i to kolega bardzo doświadczony jeśli chodzi o tworzenie z laminatu - napisał to jedno słowo? A może komuś z was nie zadziałał Google Translate? Macie bana na wchodzenie do onlajnowych* słowników i sprawdzanie co znaczy "brazing"? A może jesteście po prostu tak mało inteligentni, że użycie nowego słowa w dobrze znanym układzie, z którego wiadomo o co chodzi i o co biega - stwarza wam takie problemy (również emocjonalne), że musicie się wyładować na osobie, która użyła tego słowa???

Tak czy inaczej - to Forum nie jest odpowiednim miejscem, abyście się na kimś wyżywali, bo macie jakieś problemy z używaniem słów zapożyczonych z innych języków.
Pomijajac już to, że sami przyganiacie innym, a sami łamiecie punkt I regulaminu.
@Hansglopke - również się zapoznaj z Regulaminem.

* czy to słowo też sprawia wam obu jakieś problemy? ;>
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2013, 04:43:06 pm wysłana przez storm »

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 24, 2013, 04:56:30 pm »

Tu się z przedmówcą zgadzam.

Do rzeczy: projekt fotelika.
W poprzednim Twoim rowerze, który widziałem fotelik też był taki szeroki - górna część. Czy zbytnio taka szerokość nie ogranicza wentylacji pleców. Chyba, że nie opierasz się łopatkami o fotel. Skoro tak, to poco ten "krzyżoweirc"?

Ten jest węższy a ramiona pełnią funkcję estetyczną jak użytkową ;) na wizualizacjach tego nie widać jednak będzie wyposażony w naturalną wentylację pleców ;)
Jednak co i jak pozostawię na razie w tajemnicy.
Na rynku dominują foteliki Pana Kaczmarka albo siatkowe na stelażu.

Ten model jest nową formą, nową jakością jest czymś świeżym czymś nowym.
Kolejnym krokiem na etapie ewolucji fotelików i wyjściem z dawnych zaszłych i nudnych już form.
To pionierskie rozwiązanie daje nowe unikatowe możliwości jest niczym nowy kierunek w sztuce lub literaturze.
Zachęcam wszystkich do odkrywania nowych form użytkowych w poziomej materii ;)
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Marca 24, 2013, 05:35:05 pm »
Live evil i Neverhood - o co wam chodzi? Macie jakiś problem z tym, ze Antonowitch użył jednego określenia w wyniku czego został przez was dwóch zaatakowany i zmasakrowany?
Nie został zaatakowany. Zwróciłem uwagę w możliwie najdelikatniejszy sposób, co skończyło się atakiem jaśnie urażonego na mnie. Bo śmiałem zwrócić uwagę.

Forum jest odwiedzane codziennie kilkaset razy - a wy we dwóch zrobiliście wiochę z tego, że jeden z nas i to kolega bardzo doświadczony jeśli chodzi o tworzenie z laminatu - napisał to jedno słowo? A może komuś z was nie zadziałał Google Translate? Macie bana na wchodzenie do onlajnowych* słowników i sprawdzanie co znaczy "brazing"? A może jesteście po prostu tak mało inteligentni, że użycie nowego słowa w dobrze znanym układzie, z którego wiadomo o co chodzi i o co biega - stwarza wam takie problemy (również emocjonalne), że musicie się wyładować na osobie, która użyła tego słowa???
Emocjonalnie jak na razie reagujesz tylko ty i sam zainteresowany. A wszystko, przez jedną małą sugestię, że wypadało by użyć polskiego słowa miast angielskiego ;)

Tak czy inaczej - to Forum nie jest odpowiednim miejscem, abyście się na kimś wyżywali, bo macie jakieś problemy z używaniem słów zapożyczonych z innych języków.
Słowo "brazing" od którego się wszystko zaczęło nie jest zapożyczeniem. Jest to bezmyślne użycie słowa, które ma swój polski odpowiednik. Nikt na nikim się nie wyżywa, opanuj się człowieku.

Cytat: live_evil - od tego się zaczęło
Lutowanie, lutowanie, lutowanie... Teraz przepisz to 1000 razy ;-)
Po co bez potrzeby używać słów z obcego języka, gdy mamy odpowiednie w naszym ojczystym?
Gdzie tu widzisz atak, wyżywanie się i masakrowanie oraz problemy emocjonalne?

Na największym forum technicznym w Polsce (ponad 10 milionów wiadomości, 1,5 mln zarejestrowanych użytkowników) poprawna polszczyzna jest egzekwowana z całą stanowczością. Łącznie z usuwaniem z forum użytkowników, którzy mimo ostrzeżeń nadal piszą z błędami.

storm

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Marca 24, 2013, 06:20:42 pm »
@Live_Evil - jesli to ja reaguję emocjonalnie, to jak nazwać wasze z Neverhoodem wywody na temat poprawnej polszczyzny, w ogóle nie związane z tematem tego wątku, w których udowadnialliście jacy to jesteście pokrzywdzeni i co by to było gdyby Antonowitch pisał co chwilę trącając obce słowa - czego nie robi? Jak to określić, jesli nie przejmowaniem się byle czym, nieodpowiednim zachowaniem w złym miejscu na Forum oraz - po prostu atakiem na kogoś innego?

A co do tego forum o którym wspomniałeś - sądzę, że na takie posty jakie napisaliście obaj w ogóle poza tematem wątku na pewno zareagowaliby natychmiast Moderatorzy i poczęstowali was obu ostrzeżeniami, a kolejne posty zostałyby skasowane wraz z bananem na dzień czy dwa.

I nie pisz do mnie "opanuj się człowieku" bo to właśnie wy obaj powinniście się opanować. To WY zwracacie bowiem uwagę publicznie komuś, że napisał AŻ JEDNO SŁOWO angielskie! Straszne!!! Na pręgierz z nim!!! Wychłostać i powiesić!

Cóż, jak tak dalej pójdzie to obaj wyprzedzicie w sondażach Kaczyńskiego i Macierewicza odnośnie dbałości o poprawną pisownię! ;>>>

Czy o to ci chodzi Live Evil?

P.S. Jest tu jakiś Moderator? Administrator? Może ktoś powinien zrobić porządek z tymi postami i je poprzenosić?

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #22 dnia: Marca 24, 2013, 06:44:46 pm »
Powtarzam pytania:

Lecz może pokażesz jakieś pictures, bo bez bild to my no seen. See te swoje breazing, We też chcemy móc see piękność i móc ocenić features tej home techniki. No do  się nie wspomnieć, że breazing jest easy w home od welding.

Ile cost wyniosło cię to breazing na ten fahrad recumbent na dziś?

Co to są na tym sheet takie green point? In tych punktach są jakieś kreseczki, circle, obok is number. What to is?

PS. Na pewno są to bardziej techniczne zagadnienia niż rozważanie wpływu szerokości fotelika na aspekty wizualne.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 24, 2013, 06:50:52 pm »
@Live_Evil - jesli to ja reaguję emocjonalnie, to jak nazwać wasze z Neverhoodem wywody na temat poprawnej polszczyzny, w ogóle nie związane z tematem tego wątku, w których udowadnialliście jacy to jesteście pokrzywdzeni i co by to było gdyby Antonowitch pisał co chwilę trącając obce słowa - czego nie robi? Jak to określić, jesli nie przejmowaniem się byle czym, nieodpowiednim zachowaniem w złym miejscu na Forum oraz - po prostu atakiem na kogoś innego?
Zrozum proszę, że ja tylko zwróciłem uwagę. Jedną malutką uwagę i nic nie poradzę, że Antonowitch i ty traktujecie to jako atak. Pisanie z błędami oraz niepotrzebne stosowanie obcych zwrotów i wyrażeń jest lekceważeniem czytelnika.
Dla was poprawne wyrażanie się jest bez znaczenia, bo "Tutaj dyskutujemy o rowerach poziomych a nie o ustawie ochrony języka polskiego." Tolerowanie takiego zachowania prowadzi do (i tak niestety postępującej) degradacji języka polskiego, a ambiwalentny stosunek do poprawności językowej raczej nie jest powodem do dumy.

To WY zwracacie bowiem uwagę publicznie komuś, że napisał AŻ JEDNO SŁOWO angielskie! Straszne!!! Na pręgierz z nim!!! Wychłostać i powiesić!
Zwracanie publicznie uwagi na błędy nie jest zabronione.

Cóż, jak tak dalej pójdzie to obaj wyprzedzicie w sondażach Kaczyńskiego i Macierewicza odnośnie dbałości o poprawną pisownię! ;>>>
Czy o to ci chodzi Live Evil?
O co mi chodzi wypunktowałem jednoznacznie w tej wiadomości oraz w poprzednich.
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2013, 06:52:53 pm wysłana przez live_evil »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 24, 2013, 07:04:00 pm »
@Hansglopke - również się zapoznaj z Regulaminem.

Ta, no jasne.

Zrobione!
« Ostatnia zmiana: Marca 24, 2013, 07:06:04 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 24, 2013, 07:35:24 pm »
Nie chce mi sie kontynuować tej czczej dyskusji. Przyjdzie Moderator lub Administrator to zrobi porządek.

Chcę tylko dodać, ze sam niejednokrotnie zwracałem uwage innym na błędy językowe, czy to ortograficzne czy gramatyczne, ale NIGDY NIE ROBIŁEM TEGO PUBLICZNIE. Bo jest to NIEKULTURALNE i wręcz po prostu świadczy o złym wychowaniu.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 24, 2013, 10:42:29 pm »
Ze swojej strony wtrące również swoje 3 grosze. Nie przepadam czytać postów w którym występują rażące błędy ortograficzne. Jeśli nawet na allegro znajdę przedmiot opisany w ten sposób - zamykam te aukcje. Czytając powyższy post - w ogóle nie wiedziałem o czym On napisał. Mając napisany cały post po polsku bez sensu jest używanie obcego słownictwa tym bardzie że ma ono normalne tłumaczenie. :)
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

storm

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Marca 25, 2013, 06:23:19 am »
Czy ty Szydziu chcesz mi powiedzieć, że byłem jedyną osobą na poziomie, która umiała zrozumieć post Antowitcha? Że JEDNO słowo pożyczone z języka angielskiego spowodowało u ciebie niemożność zrozumienia innej osoby? Pomimo, że najprawdopodobniej - mimo wszystko znasz język angielski w chociażby minimalnym stopniu?

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #28 dnia: Marca 25, 2013, 07:24:28 am »
Dyskusja schodzi na poziom kanału, raczej kanaliku - obudowanego plastikiem. Zaczyna robić się coroplastowo.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 25, 2013, 08:36:19 am »
Czy ty Szydziu chcesz mi powiedzieć, że byłem jedyną osobą na poziomie, która umiała zrozumieć post Antowitcha?
Nie wiem czy zrozumiałeś jak i nie będę się wypowiadał za pozostałych.
Że JEDNO słowo pożyczone z języka angielskiego spowodowało u ciebie niemożność zrozumienia innej osoby?
Tak. Co więcej nie nawet nie miałem ochoty sobie tego tłumaczyć.
Pomimo, że najprawdopodobniej - mimo wszystko znasz język angielski w chociażby minimalnym stopniu?
Akurat tego słówka nie znałem :P
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8