Autor Wątek: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH  (Przeczytany 73290 razy)

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
Odp: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« Odpowiedź #30 dnia: Września 04, 2012, 09:40:33 am »
pace, pace.
Spanie - wszyscy razem, nie może być 2 lokali, bo się Zlot rozpadnie. Koniec, nie ma dyskusji.
Program Zlotu - jak zawsze: piątek - rozpoczęcie, udział w WMK dla chętnych, sobota - wycieczki na 2 trasach (wolnobieżnej i szybkobieżnej), niedziela - gry i zabawy. Koniec, nie ma dyskusji.
Miejsca - szukamy, szukamy.
Co myślicie o: http://www.nova-invest.pl/?kontakt,2?
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

storm

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Września 04, 2012, 10:32:43 am »
Mnie się podoba. Dzisiaj podjadę wracając z roboty i obejrzę co to za miejsce i czy dysponuje tym co nam potrzeba...

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #32 dnia: Września 04, 2012, 11:19:54 am »
Co myślicie o: http://www.nova-invest.pl/?kontakt,2?

Hejka.
Tomek to nie jest ten kurnik w którym spaliśmy kiedyś? Co w pokoju jest tylko łóżko,stolik i TV?
Dla mnie bomba - cisza spokój, miejsce na grilla, kawałek od wawy i za rozsądną kasiurkę :)
A tak na marginesie to masz te moje pleksy? Strasznie mnie irytuje ta Twoja wódka w lodówce - jak się będziesz ociagał to moze zacząć ona znikać ;)
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2012, 09:30:34 am wysłana przez szydziu »
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

toudi333

• wyczynowiec na poziomie
  • PIŁA
« Odpowiedź #33 dnia: Września 04, 2012, 02:46:31 pm »
Tak Szydziu masz racje miejsce wygląda znajomo może pokoje były trochę dziwne bo okna były na suficie :-) ale reszta była jak najbardziej OK ,było również spokojne miejsce na ognisko lub grilla niech któryś z kolegów blisko mieszkających sprawdzi jak obecnie to wygląda .Jeśli chodzi o pleksy to trzy sztuki już dawno są do gotowe a wódeczka niestety musi jeszcze trochę poczekać w twojej lodówce bo obecnie jestem pacjentem szpitala płucnego w Chodzieży.

storm

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: Września 04, 2012, 07:50:36 pm »
Byłem tam dzisiaj i sprawdziłem co i jak. Zdjęcia z komórki (SGSA):
http://storm.oceangirl.eu/nocny_marek/

Z kolei NOWA strona Hotelu znajduje się tutaj:
http://www.hotelnocnymarek.pl/

- spory parking - podzielony na 2 spooore place
- olbrzymia sala bankietowa, która spokojnie starczy na spooore zamieszanie
- miła obsługa
- organizują imprezy dla wycieczek szkolnych i dorosłych więc są przygotowani na "hałas" ;)
- ilość miejsc noclegowych - 150
- miejsce na grilla i ognisko
- ceny do negocjacji
- obiekt jest praktycznie świeżutki, ten budynek z salą bankietową został oddany do użytku w styczniu tego roku
- położenie: od centrum W-wy odległość około 12km, bardzo dobry dojazd via DK2 lub od południa poprzez A2/S8 i potem DK2 (mapka: http://goo.gl/maps/4w05k , obecnie te drogi piaszczyste które widać na mapie są już zbudowane)

Patrząc na to miejsce z mojego osobistego i subiektywnego punktu widzenia - mnie się podoba.

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #35 dnia: Września 04, 2012, 08:54:48 pm »
Ale jaja. Chciałem wysłać  PW do Toudiego a poleciało oficjalnie :) Obiecuje poprawę <słowo harcerza>
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

storm

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: Września 04, 2012, 09:35:53 pm »
@Szydziu - nie przejmuj się, przynajmniej poleciłeś publicznie fajny "kurnik", który faktycznie się spodobał ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: Września 15, 2012, 11:15:27 am »
Minęło 10 dni.
NIC nowego w temacie, po rozpytaniu się wśród mazowieckiej grupy stwierdzam, że ten chwilowy zachwyt nad możliwością zorganizowania Zlotu na Mazowszu był niczym innym jak słomianym ogniem, który zaprószony jeszcze w Szczecinie, w bardzo szybkim czasie wygasł...

Szkoda. Ale może to i lepiej - bo ja osobiście wolę się wyrwać gdzieś na te kilka dni poza województwo ;)

toudi333

• PIŁA
« Odpowiedź #38 dnia: Września 15, 2012, 02:56:42 pm »
Witaj storm nie poddawaj sie tak szybko najważniejszą sprawa w organizowani imprez masowych jest organizator jeden organizator! a nie cała grupa więc musicie wybrać jedną osobę która bedzie miała chęć, pomysł i potrafiła dobrać sobie ludzi i rozdzielić obowiązki i tylko w ten sposób bedziemy mieli mozliwość spotkać się za rok pozdrawiam i powodzenia bo zlot musi być  ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: Września 15, 2012, 03:23:17 pm »
Ależ @Toudi. Widziałeś wątek o spontanie? O spotkaniu Zlotowym? ZERO odpowiedzi w temacie, ZERO informacji, że ktoś może być albo i nie. Więc jaki jest sens myślenia nawet samego o organizowaniu czegokolwiek, jak ludziom nie chce się nawet odpisać? I to właśnie ci ludzie, którzy to CHCIELI ponoć robić. Którzy sami rzucili hasło: "organizujemy ZLOT!". A teraz nie chce im się pofatygować nawet gdzieś do parku, usiąść na ławeczce w cieniu przy czymś do picia i porozmawiać?

Słomiany zapał. Nic więcej.
Jeśli są inni chętni, to proponuję się ujawnić i przejąć inicjatywę.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #40 dnia: Września 15, 2012, 08:46:32 pm »
Storm: ja na razie walczę z IMK P8. Właśnie zakładam linki, potem łańcuch i regulacje a potem ..................
W zeszłym tygodniu nie bardzo mogłem, w wątkach o spontanach się nie wykazuje bo nie mam czasu z nikim jeździć (bo robię rower, załatwiam różne sprawy rodzinne i nadrabiam zaległości w kontaktach z dziećmi i żoną). Obiecuję, jednak, że w przyszłym tygodniu w łykęd powinienem być już dostępny.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

bzaborow

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #41 dnia: Września 18, 2012, 12:15:32 pm »
Ależ @Toudi. Widziałeś wątek o spontanie? O spotkaniu Zlotowym? ZERO odpowiedzi w temacie, ZERO informacji, że ktoś może być albo i nie. Więc jaki jest sens myślenia nawet samego o organizowaniu czegokolwiek, jak ludziom nie chce się nawet odpisać? I to właśnie ci ludzie, którzy to CHCIELI ponoć robić. Którzy sami rzucili hasło: "organizujemy ZLOT!". A teraz nie chce im się pofatygować nawet gdzieś do parku, usiąść na ławeczce w cieniu przy czymś do picia i porozmawiać?

Słomiany zapał. Nic więcej.
Jeśli są inni chętni, to proponuję się ujawnić i przejąć inicjatywę.

A Ty storm nie chcesz byc organizatorem? Slomiany zapal chyba dotyczy tez Ciebie, zablysnales odwolujac zaproponowany przez samego siebie spontan:P

Wydaje mi sie, ze wiekszosc nie piszacych nerwowo w tym watku jest zgodna, ze podstawowe zadanie na jesien to wybranie lidera/koordynatora/Organizatora(przez duze O) oraz podzial obowiazkow pomiedzy osoby gotowe sie do czegos zobowiazac. Mi osobiscie sie wydaje, ze takie pierwsze organizacyjne spotkanie mozna spokojnie odlozyc do pazdziernika, bo wtedy, jak pogoda sie bedzie mniej nadawala do rowerowania, bedzie latwiej zebrac wszystkie zainteresowane osoby w jednym miejscu (na przyklad cieplym, z odpowiednimi stymulujacymi napojami itp). Z reszta chyba dobrze bedzie, zebysmy ochloneli, nie patrzyli na zlot VI przez pryzmat zlotu V. Za duzo entuzjazmu moze faktycznie prowadzic do slomianego zapalu.

PS. jesli ktos z "wiekszosci" sie ze mna nie zgadza to prosze mnie ochrzanic i przedstawic swoja wersje.
PPS. dodatkowo sugeruje wyniesc sie ze sprawami organizacyjnymi z forum, bo juz powoli robi sie balagan. Moja propozycja to tradycyjna mailowa lista dyskusyjna (plus ma taki, ze na skrzynke i tak kazdy codziennie zaglada). Jesli nie pojawi sie nic lepszego w ciagu kilku dni, to cos zaloze.
bartek maupa bzaborow.org

storm

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: Września 18, 2012, 07:25:37 pm »
@bzaborow - przypomnij sobei wpierw, kto pierwszy zaczął gadac o tym, ze chce zorganizować ZLOT w stolicy lub okolicach? Bo o ile dobrze pamietam, to nie byłem ja :) ja zajmowałem się tylko zbieraniem informacji, wyszukiwaniem ewentualnych problemów - jak wyżej a nawet byłem w jednym z miejsc noclegowych gdzie osobiście rozmawiałem z osobą zarządzającą... A potem po opisaniu tego miejsca, na Forum nastała cisza. na GG nikt o tej sprawie nie pisał i nagle wszystko to o czym było gadane na pozlotowej wycieczce - zanikło. jedynie Ty @bzaborow napisałeś mi raz, że rozmawiałes z kilkoma osobami i bodaj doszliście dow niosku, ze teraz nie ma o czym rozmawiać... Ciekawe. Szkoda, że ktoś, kto chciał aktywnie się w to właczyć, czyli ja - o tym nic nie wie?

Jeśli chodzi o spotkanie - jestem za tym aby zorbić je wtedy kiedy jest ciepło. W przeciwieństwie bowiem do Ciebie, nie mieszkam w samej Warszawie, mam do niej mały hektar i wolę podjechać i posiedzieć sobie wygodnie na świeżym powietrzu przy słoneczku, aniżeli pętać się gdzieś po dziwnych miejscahc, kiedy na dworzu mróz, rower zimny, nie chce się jeździć bo zimno i w ogóle pogoda "niesezonowa". Póki jest ciepło - korzystajmy z tego! Bo potem przyjdzie grudzień i co? Sądzisz bart, że będzie Ci łatwiej zebrać wtedy ludzi? Szczerze w to wątpię.
Poza tym póki jesteśmy na świeżo - to pamiętamy o większej ilości rzeczy, o większej ilości detali, które Organizator powinien zapewnić Uczestnikom.

Jeśli chodzi o listy dyskusyjne czy inne wydzielone miejsca dyskusyjne - pisałem o tym do Kaczora chyba zaraz po powrocie z Pomorza. Niestety, ale on nie ma praw do zarządzania Forum.
Jestem także za pozostaniem ze sprawami na tym Forum - nie dlatego, że tak wygodniej. Ale jeśliby założyć oddzielny, wydzielony dział - dla Organizatorów Zlotu (gdzie moga pisać i czytać tylko wydzielone osoby) - wtedy kolejne osoby Organizujące mają łatwiej i mogą z łatwością sięgać po doświadczenia swoich poprzedników - wiedzieć z czym mieli problemy, jak je rozwiązywali. Wtedy organizacja każdego nowego Zlotu będzie łatwiejsza i szybsza (i więcej chętnych osób do organizacji takowych Imprez)

bzaborow

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #43 dnia: Września 18, 2012, 10:13:08 pm »
@bzaborow - przypomnij sobei wpierw, kto pierwszy zaczął gadac o tym, ze chce zorganizować ZLOT w stolicy lub okolicach? Bo o ile dobrze pamietam, to nie byłem ja :) ja zajmowałem się tylko zbieraniem informacji, wyszukiwaniem ewentualnych problemów - jak wyżej a nawet byłem w jednym z miejsc noclegowych gdzie osobiście rozmawiałem z osobą zarządzającą... A potem po opisaniu tego miejsca, na Forum nastała cisza. na GG nikt o tej sprawie nie pisał i nagle wszystko to o czym było gadane na pozlotowej wycieczce - zanikło. jedynie Ty @bzaborow napisałeś mi raz, że rozmawiałes z kilkoma osobami i bodaj doszliście dow niosku, ze teraz nie ma o czym rozmawiać... Ciekawe. Szkoda, że ktoś, kto chciał aktywnie się w to właczyć, czyli ja - o tym nic nie wie?
Zapytales, dowiedziales sie, to chyba nie ma juz o czym mowic.

Jeśli chodzi o spotkanie - jestem za tym aby zorbić je wtedy kiedy jest ciepło. W przeciwieństwie bowiem do Ciebie, nie mieszkam w samej Warszawie, mam do niej mały hektar i wolę podjechać i posiedzieć sobie wygodnie na świeżym powietrzu przy słoneczku, aniżeli pętać się gdzieś po dziwnych miejscahc, kiedy na dworzu mróz, rower zimny, nie chce się jeździć bo zimno i w ogóle pogoda "niesezonowa". Póki jest ciepło - korzystajmy z tego! Bo potem przyjdzie grudzień i co? Sądzisz bart, że będzie Ci łatwiej zebrać wtedy ludzi? Szczerze w to wątpię.
Jest taki dosc dlugi okres jesieni, w ktorym nie ma mrozu i przejechanie sie 30-60 minut jest jeszcze calkiem znosne, a na calodniowe wypady jest za zimno. Jesli uwazasz, ze latwiej jest zebrac ludzi teraz, to droga wolna, mozesz sprobowac. Ale jeszcze raz Ci przypomne, ze Twoja ostatnia proba nie wyszla.

Poza tym póki jesteśmy na świeżo - to pamiętamy o większej ilości rzeczy, o większej ilości detali, które Organizator powinien zapewnić Uczestnikom.
Bardzo chetnie bym takie rzeczy spisywal, tylko ze trzeba miec na to miejsce, patrz nizej.

Jeśli chodzi o listy dyskusyjne czy inne wydzielone miejsca dyskusyjne - pisałem o tym do Kaczora chyba zaraz po powrocie z Pomorza. Niestety, ale on nie ma praw do zarządzania Forum.
Jestem także za pozostaniem ze sprawami na tym Forum - nie dlatego, że tak wygodniej. Ale jeśliby założyć oddzielny, wydzielony dział - dla Organizatorów Zlotu (gdzie moga pisać i czytać tylko wydzielone osoby) - wtedy kolejne osoby Organizujące mają łatwiej i mogą z łatwością sięgać po doświadczenia swoich poprzedników - wiedzieć z czym mieli problemy, jak je rozwiązywali. Wtedy organizacja każdego nowego Zlotu będzie łatwiejsza i szybsza (i więcej chętnych osób do organizacji takowych Imprez)
Nie widze przeszkod, to chyba bez roznicy (listy maja archiwa). Jedynie przy forum musi sie znalezc osoba z uprawnieniami chetna to zrobic (Jarek S.? prosiles go o to?).
bartek maupa bzaborow.org

raffi

« Odpowiedź #44 dnia: Września 21, 2012, 09:40:31 am »
Zgadzam się z tym, że najpierw trzeba wybrać tego Organizatora przez wielkie "O", który będzie koordynował pracę innych, rozdzielał zadania i pilnował ich wykonania.

Suprise, suprise - tym organizatorem nie chcę być ja. Robię rocznie 15 imprez i kolejnej już nie uciągnę. Może zgłoszę się do jakiegoś zadania, np opracowania trasy wycieczki tak, by była ciekawa i nie hardcorowa, albo coś w tym stylu. Mogę podpowiedzieć coś lub doradzić. Ale na pewno nie wezmę na siebie koordynacji całości. Mam nadzieję, że nikt nie robił sobie w związku z moją osobą zbyt wielkich nadziei.

Z tego co widzę, Organiztorem nie chce być też Storm, Bartek, Franc, ani nikt inny. Nie wchodzę w to dlaczego, każdy ma jakieś swoje powody i nie o to chodzi by roztrząsać jakie i czy ważne. Jeżeli nie ma chętnego, to moim zdaniem sprawa jest prosta - jest nas może i dużo w WAW, ale nie jesteśmy organizacyjnie zdolni, ani gotowi by zlot w okolicy Warszawy zorganizować. Trzeba to otwarcie powiedzieć, by dać szansę na zorganizowanie zlotu innym, zanim będzie za późno i obudzimy się z ręką w nocniku.

No chyba, że Organizator w Warszawie się jednak znajdzie. Wtedy musi zrobić listę zadań wraz z terminami, rozdzielić ją między chętnych ludzi i pilnować tych terminów. Ot i cała robota...