Autor Wątek: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH  (Przeczytany 73223 razy)

shp

• kolarz na poziomie
VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« dnia: Sierpnia 28, 2012, 05:21:39 pm »
Zakładam nowy wątek dla chcących podjąć się organizacji kolejnej edycji. ;)

Jednocześnie wysuwam pomysł (niekoniecznie swój), by zlot był zakończeniem np. jakiegoś wspólnego (np. tygodniowego) rajdu po Polsce, ze spaniem np. pod namiotami. Wówczas moglibyśmy większą ekipą pojeździć tu i ówdzie, dojeżdżając ostatecznie na sam zlot większą paką.

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
Odp: VI OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 28, 2012, 11:49:31 pm »
Tak jak na koniec V Zlotu wspominaliśmy: do organizacji VI Zlotu została na ochotnika wybrana ekipa Warszawsko-Mazowiecka, więc Zlot będzie pewnie w Centrum Polski, niekoniecznie w Stolicy, ale pewnie w jakimś sąsiedztwie.
Raffi, Iza, Storm, BZaborow, Ola, Gemsi, Kaczor1, Maciek70, Makenzen, Turek, Mysh, Antonowich, Gromanik, Ka_sroczka - damy radę ??
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 29, 2012, 10:17:19 am »
Z Mareczkiem z "Kuriera Południowego" damy :)
Tylko ja od razu mówię, że na szukanie sponsorów się nie piszę. Żebranie nie jest w moim stylu... no i zwyczajnie nie umiem tego robić :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

bzaborow

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 29, 2012, 10:23:21 am »
Damy rade! Jak my nie damy to kto da?;)

BTW. moze by jakies spotkanie urzadzic w naszym okolowarszawskim gronie, nad ulubionymi napojami zrobic burze mozgow i wybrac kandydatow na miejsce zlotu (zeby je zweryfikowac jeszcze wczesna jesienia, na spokojnie)? Ja, Ola i Storm bedziemy w wawie po weekendzie, wiec moze np. nastepny weekend (8-9.09)?

bartek maupa bzaborow.org

storm

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2012, 10:41:25 am »
Bartek: Jestem absolutnie ZA. O sprawie dyskutowaliśmy już kilkakrotnie podczas naszych cowieczornych nasiadówek przy frytkach/pizzy nad morzem na naszej poZLOTowej wyprawie ;) i doszliśmy do wniosku, że się da.
Po powrocie postaram się podjechać do Żyrardowa w sprawie ewentualnych opcji zorganizowania tam noclegu (i wiadomo czego jeszcze ;) ) i popytam co i jak.

Sprawy do przemyślenia:
- noclegi
- parking przy noclegu dla testów rowerów ;)
- parkowanie rowerów w nocy
- zwiedzanie /co i gdzie i jak się tam dostać/
- dojazd do miejsca spotkania
- catering
- sponsorzy(???)
- ile dni? 3?4?
- dodatki

Zastanawiam się też nad tym czy ZLOT VI nie mógłby być zorganizowany jako wędrówka z punktu A do punktu B?

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 30, 2012, 12:01:25 am »
Plan Zlotu: proponuje 3 dni jak do tej pory, w piątek zjazd, rozpoczęcie i grill integracyjny, w sobotę wycieczki i grill integracyjny /ognisko, w niedzielę gry i zabawy i rozjazd.
Żyrardów - hotel przy torze kolarskim ma tylko 43 miejsca. Z toru kolarskiego do centrum wAw, jest po najkrótszej drodze 55km a to jest maksymalna długość całej wycieczki dla grupy wolnobieżnej. To oznacza, że albo grupa wolnobieżna w ogóle nie dojedzie do wAw na przejażdżkę albo trzeba będzie robić transport kombinowany rower w jedną stronę i pociąg w drugą, kolejność dowolna. Dla grupy szybkobieżnej, to jest połowa trasy, więc też dużo sobie nie pojeździ po okolicy.
Pruszków - tu hotel przy torze kolarskim ma 41 miejsc. Z toru do centrum jest 25km, więc grupa wolnobieżna miałaby szansę dojechać do centrum i wrócić, a grupa szybkobieżna miałaby ładną pętlę. Z tym, że na tor to pewnie nas nie wpuszczą. A może, w związku, z tym, że już nie mają dopuszczenia do organizowania zawodów to da się pojeździć?
Z tych wyliczeń wynika jednak, że te hotele przy torach kolarskich mają za małą ilość miejsc.
Tak sobie myślę (to mi się zdarza), że jeżeli chcielibyśmy urządzić wielki przejazd przez wAw do placu zamkowego (na przykład, bo to fajne miejsce na zjazdy) to noclegi nie powinny być dalej niż 20km od centrum.
A może celować w północno-zachodnie rejony wAw i ścigać się na lotnisku na Bemowie? Trzeba by to sprawdzić, jakie są tam warunki.

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 30, 2012, 08:14:39 am »
Damy rade! Jak my nie damy to kto da?;)

BTW. moze by jakies spotkanie urzadzic w naszym okolowarszawskim gronie, nad ulubionymi napojami zrobic burze mozgow i wybrac kandydatow na miejsce zlotu (zeby je zweryfikowac jeszcze wczesna jesienia, na spokojnie)? Ja, Ola i Storm bedziemy w wawie po weekendzie, wiec moze np. nastepny weekend (8-9.09)?

Ja się wypowiem, jak poznam grafik w robocie na wrzesień. Soboty wszystkie mam wolne, ale z niedzielami bywa różnie. Zatem dla mnie bezpieczniej jest umawiać się na poziogadanki w soboty. :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 30, 2012, 08:30:32 am »
ja też jestem za 3 dniami z możliwością dowolnego przedłużenia o 1-2 dni... Z tegoż prostego powodu że weekend jest optymalny dla 99% zlotowiczów a jak ktoś będzie chciał sobie zlot przedłużyć itp to może to zrobić w swoim zakresie (urlop/dojazd/nocleg itp)

Co do rejonu to bardziej byłbym skłonny przegiąć wasze oczy nie na południowe okolice Warszawy (Żyrardów) ile na pólnocne rejony (Serock) z tegoż prostego powodu że tereny z tej strony są bardziej malownicze, dużo wody lasów i tylko z rzadka duże natężenie ruchu... Fakt może nie ma tu torów na które nas i tak nie wpuszczą ale za to przyjemniej jest popedałować sobie wśród wody i lasów...

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 30, 2012, 11:51:00 am »
Gdyby miejscem niedzielnych konkurencji miał być tor testowy FSO, to optymalnym miejscem na nocleg mógłby być hotel pod Grotem:
http://www.podgrotem.pl/ - ma ponad 80 miejsc noclegowych w pokojach 2 i 3 osobowych, nie analizowałem pod kątem cen, ale lokalizacja, zarówno jeśli chodzi o dojazd na rowerach z pociągów, dojazd samochodem, bliskość Wisły i Kanału Żerańskiego, centrum handlowe po drugiej stronie ulicy wydaje się być sensowna.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2012, 12:09:08 pm wysłana przez gromanik »

Franc

• całkiem inny wariat
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 30, 2012, 02:15:59 pm »
Sądząc po zdjęciach, to "pod grotem" nie wygląda na standard 30pln/osobo-doba

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
Twister 800

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 30, 2012, 07:06:17 pm »

Wg cennika też nie wygląda: http://www.podgrotem.pl/cennik.php

Ale myślę, że nie warto w związku z tym całkowicie rezygnować z koncepcji skorzystania z toru testowego FSO - i szukać bazy noclegowej na Pradze Północ, Białołęce, Targówku, Żoliborzu lub Bielanach. Jeśli termin będzie typowy ( I weekend września) lub mniej typowy (ostatni weekend sierpnia), to w grę powinny wchodzić akademiki bądź pokoje studenckie w uczelniach (np. AWF przy Marymonckiej 34: http://www.awf.edu.pl/page2_5.html - stawki dobowe dla studentów zaczynają się od 50zł/osobę a stawki dobowe dla osób z zewnątrz od 85zł/osobę).

DOM STUDENCKI MĘSKI

Tel./fax 22 834-04-31 wew.289, portiernia 22 835-13-06
e-mail: domy.studenckie@awf.edu.pl
Adres: ul. Marymoncka 34 "K", 00-968 Warszawa
Pokoje: 1 oraz 2 osobowe, łazienka, telewizor w pokoju (kuchnia na piętrze)
Liczba miejsc noclegowych: 270 w tym 14 pokoi 1-os., 128 pokoi 2-os.

DOM STUDENCKI ROTACYJNY

Tel./fax 22 834-04-31 wew.285, 022-669-09-23, portiernia (0-22) 834-62-79
Adres: ul. Marymoncka 34 "F", 00-968  Warszawa
Pokoje: Pokoje typu studio 1+2, kuchnia i łazienka w segmencie
Liczba miejsc noclegowych: 114

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 30, 2012, 07:17:24 pm »
Za 35 zł. Najpierw przeczytajcie komentarze. Zdaje się, że miałem tam nieprzyjemność nocować. Przy -15 na dworze w pokoju było 0.
http://noclegi-warszawa.eu/oferta/jazz-pol/2653.html
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 30, 2012, 07:47:56 pm »

Wg cennika też nie wygląda: http://www.podgrotem.pl/cennik.php

Ale myślę, że nie warto w związku z tym całkowicie rezygnować z koncepcji skorzystania z toru testowego FSO - i szukać bazy noclegowej na Pradze Północ, Białołęce, Targówku, Żoliborzu lub Bielanach. Jeśli termin będzie typowy ( I weekend września) lub mniej typowy (ostatni weekend sierpnia), to w grę powinny wchodzić akademiki bądź pokoje studenckie w uczelniach (np. AWF przy Marymonckiej 34: http://www.awf.edu.pl/page2_5.html - stawki dobowe dla studentów zaczynają się od 50zł/osobę a stawki dobowe dla osób z zewnątrz od 85zł/osobę).

DOM STUDENCKI MĘSKI

Tel./fax 22 834-04-31 wew.289, portiernia 22 835-13-06
Adres: ul. Marymoncka 34 "K", 00-968 Warszawa
Pokoje: 1 oraz 2 osobowe, łazienka, telewizor w pokoju (kuchnia na piętrze)
Liczba miejsc noclegowych: 270 w tym 14 pokoi 1-os., 128 pokoi 2-os.

DOM STUDENCKI ROTACYJNY

Tel./fax 22 834-04-31 wew.285, 022-669-09-23, portiernia (0-22) 834-62-79
Adres: ul. Marymoncka 34 "F", 00-968  Warszawa
Pokoje: Pokoje typu studio 1+2, kuchnia i łazienka w segmencie
Liczba miejsc noclegowych: 114

storm

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Września 02, 2012, 08:34:12 pm »
To może jakaś propozycja spotkania/mini Zlotu poziomkowego w ramach przygotowań do VI Zlotu?

Proponuję Pole Mokotowskie w sobotę za tydzień, tj. 8 września, o godzinie powiedzmy 14:00, przy jakiejś coli, ewentualnie piffku dla tych co nie-rowerem :)

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #14 dnia: Września 02, 2012, 11:26:46 pm »
Z Mareczkiem z "Kuriera Południowego" damy :)
Tylko ja od razu mówię, że na szukanie sponsorów się nie piszę. Żebranie nie jest w moim stylu... no i zwyczajnie nie umiem tego robić :)

Sponsoring to umowa, nie żebranie. Jednak ten temat wolę odłożyć na termin bardziej odpowiedni.
Najpierw uzgodnijmy czas, potem miejsce, potem zastanówmy się co będziemy realnie w stanie zrobić do tego czasu, jakie atrakcje zapewnić na czas zlotu.
Sądzę że mógłbym to ogarnąć i pozałatwiać kilka tematów ale na chwilę obecną czekam na podanie jakiegoś terminu, przedziału czasowego.

Odnośnie pomysłu z mini zlotem i toru kolarskiego można to zrobić w ramach spontana.
Jeżeli ktoś ma namiary, znajomości tam to niech pisze.
Proponuję za tydzień spotkać się na spontanie, pogadamy wypijemy, może jakieś ognisko, już jedna osoba z grupy zaproponowała pod taki event teren prywatny i nikt nie będzie prosił aby grać na harmonijce techno ;)

Na chwilę obecną wydaje mi się że jeszcze duch V zlotu żyje wśród nas i daje znać o sobie.
Proponuję ochłonąć i spojrzeć na temat cały za miesiąc.
Bo zlot jest co roku.

Puki co cieszmy się że jest nas wiele, wielu w mazowieckim, że możemy się spotkać, że mamy drogi rowerowe, i korzystajmy z tego puki śniegu nie ma i jeszcze w krótkim rękawku można się czuć swobodnie ;)
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2012, 11:29:35 pm wysłana przez Antonowitch »
Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl