Autor Wątek: Kwidzyn się wita  (Przeczytany 12761 razy)

Piotrek333

• kolarz na poziomie
Kwidzyn się wita
« dnia: Marca 14, 2012, 10:56:35 pm »
Witam wszystkich
Na imię mam Piotr, liczę sobie 30 wiosen i jestem z Kwidzyna (Pomorskie).
Od zawsze jeżdżę na szosówce natomiast poziomki interesują mnie od kilku lat.
Przez rok jeździłem na CYKLOTUR BASE ? według mnie ciekawa propozycja dla początkujących turystów na poziomie.
Od miesiąca ujeżdżam OPTIMA BARON HIGH ? bezkompromisowa szosówka wśród poziomek.
W mojej okolicy podobno są jakieś poziomki jednak osobiście spotkałem tylko jedną ? w Grudziądzu

Pozdrawiam wszystkich Poziomkowiczów
Piotrek

paaj

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Kwidzyn się wita
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 14, 2012, 11:39:35 pm »
Witam serdecznie na forum.

Pozdrawiam z Łodzi.
Paweł

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 15, 2012, 10:10:35 pm »
Również witam !

Ooo, Hi Baron :))) Fajna maszyna! Proszę nie oszczędzać aparatu fotograficznego ;)

Pozdrawiam
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Antonowitch

• całkiem inny wariat
    • Sklep na odpowiednim poziomie.
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 16, 2012, 01:03:58 am »
Witaj serdecznie,

Barona miałem okazję dosiadać w 2001, doprawdy niezła machina ;)
Uważaj w drodze do Grudziądza, na tej trasie Tiry się nie pier....ą tak na wysokości Zarośla.

Wawa

Poziomo pozdrawiam,
Anton
Głównie fotele do rowerów poziomych: http://www.czescidopozioma.pl

Piotrek333

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 16, 2012, 07:43:50 am »
Hejka
Dziękuję za serdeczne powitanie na forum.
Trajk-o-ciklista ? w weekend zrobię fotki plenerowe i na pewno wam pokażę.
Antonowitch ? w 2001 musiałeś jechać na niskim baronie, mój jest highracer. Droga między Malborkiem a Grudziądzem jest faktycznie niebezpieczna, dlatego zwykle jeździmy bocznymi drogami :).

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 18, 2012, 09:42:02 pm »
Witam wszystkich
Na imię mam Piotr, liczę sobie 30 wiosen i jestem z Kwidzyna (Pomorskie).

Witaj.
Będąc dzisiaj w Szadowie zastanawiałem się kto tu ma pozioma a jeszcze o nim nie słyszałem. Następnym razem zabieram rower i może się uda wygospodarować chwilę na wspólne zwiedzanie okolicy.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Piotrek333

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 11, 2012, 10:55:54 pm »
Witam po dłuższej przerwie :)
Tak jak obiecywałem przedstawiam fotki mojego ulubionego rowerka.
Jako ciekawostkę chciałbym zwrócić waszą uwagę na wzmocnienie w okolicy główki ramy. Owe wzmocnienie znajduje się również we wnętrzu głównej rury ramy (widoczny spaw u góry).

Hansglopke ? oczywiście pisz na priv i pewnie się przejedziemy ?na dwie poziomki?

SAC

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 12, 2012, 07:47:12 am »
Fajny, czerwony czyli pewnie szybko jeździ :)
Widzę nawet gaśnicę na wyposażeniu :)
Pozdrawiam i mam nadzieję, że kiedyś ujrzę taki sprzęt na własne oczy na drodze, a nie tylko na zdjęciu na torach.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 12, 2012, 08:48:43 am »
Jedna z najbardziej konkretnych maszyn jakie widziałem na forum :) Koła to WH 6700? Jak waga i średnie?

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 12, 2012, 09:37:50 am »
Laaadny ! :)

Choć ładniejszy z tilerem, ale tweener kierownica i tak wygodniejsza ;)

A czemu klocki na tylnym hamulcu jakoś tak dziwnie przykręcone ?
Jakiś adapter ? Czemu ?

Też mam nadzieje że zobaczy gdzieś na żywo, w ruchu :)

Pozdrawiam

Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Piotrek333

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 14, 2012, 03:39:24 pm »
Yin ? zgadza się to są wh 6700. Waży 13kg. Średnie podobne jak na pionowej szosówce, na długiej płaskiej trasie trochę większe nisz na szosówce. Na dystansach 50?100km od 27 do 31 km/h.

Trajk-o-ciklista -  zgadza się ubar jest zdecydowanie wygodniejszy i daje większą precyzję kierowania. Możecie się z tym nie zgodzić ale według mnie ubar daje bardziej aerodynamiczną pozycję. Same zalety :)

Mam zamontowane chyba najdłuższe z dostępnych hamulców mianowicie Tektro R-510A o zasięgu do 59mm no i do tylnego koła są trochę za krótkie i do tego potrzebny jest adapter.

Kolejna sprawa to to ze, te hamulce są za słabe i nie hamują tylko spowalniają rower. Są znacznie słabsze niż shimano lub campa. Przy silnym naciśnięciu hamulca (nie w czasie jazdy) widać jak szczęki się uginają.
Czy macie jakąś propozycję jakie długie i mocne hamulce mógłbym zamontować?

ps Dlaczego zamiast myślników czasami wyświetlają mi się znaki zapytania? Na podglądzie jest OK ale jak wyślę wiadomość robią się znaki zapytania.

Proszę o cierpliwość dla początkującego forumowicza :)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2012, 03:44:37 pm wysłana przez Piotrek333 »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 14, 2012, 06:26:34 pm »
ubar jest zdecydowanie wygodniejszy i daje większą precyzję kierowania. Możecie się z tym nie zgodzić ale według mnie ubar daje bardziej aerodynamiczną pozycję. Same zalety :)

Ja mam hamsterbar i moja ulubiona pozycja rąk to na lemondkę - myślę że tu są mniejsze opory powietrza.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 14, 2012, 09:25:16 pm »
Yin ? zgadza się to są wh 6700. Waży 13kg. Średnie podobne jak na pionowej szosówce, na długiej płaskiej trasie trochę większe nisz na szosówce. Na dystansach 50?100km od 27 do 31 km/h.
Fajna waga, średnie też b.ładne (o średnich 31km/h na śląsku mogę raczej pomarzyć - zbyt wiele podjazdów, zbyt ciężki rower, za słaba forma i ciągle ten wmordewind ;) ). Twoje okolice są chyba w miarę płaskie? ( Nigdy nie zdarzyło mi się zwiedzać - najbliżej Malbork ale wtedy człowiek jeszcze nie patrzył na okolicę pod kontem podjazdów :) ) Kółeczka bezproblemowo dają radę w poziomce czy zdarza się rozcentrowanie?

Trajk-o-ciklista -  zgadza się ubar jest zdecydowanie wygodniejszy i daje większą precyzję kierowania. Możecie się z tym nie zgodzić ale według mnie ubar daje bardziej aerodynamiczną pozycję. Same zalety :)
Wiemy i się zgadzamy:  http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1384.0  http://forum.poziome.pl/index.php?topic=977.0

Ja mam hamsterbar i moja ulubiona pozycja rąk to na lemondkę - myślę że tu są mniejsze opory powietrza.
Im większe koło z przodu tym bardziej nerwowy jest hampster. Co do oporów wbrew pozorom takie same lub lekko na plus dla U-bara - patrz opinie z bentridera i innych for poziomych.

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 15, 2012, 09:17:56 am »
Ładny! Spawy prezentują poziom do którego kosmicznie daleko mi. Atrakcyjny poziom.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

paaj

« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 15, 2012, 09:42:05 am »
Nahtah ma rację, spawy mistrzostwo świata - reszta zresztą też :).
Po prostu poziome cudeńko - gratuluję i już zazdroszczę ;)