Autor Wątek: Szklany SWB  (Przeczytany 96905 razy)

wwojciech

• kolarz na poziomie
Odp: Szklany SWB
« Odpowiedź #135 dnia: Grudnia 21, 2011, 11:20:46 pm »
jednak robiąc zdjęcie można przedstawić przedmiot tak jak się chce żeby wyglądał a nie tak jak jest naprawde :) magia fotografii:)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 22, 2011, 12:44:40 am »
cacko :)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

pizmak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 30, 2011, 11:57:39 am »
Ha! I wszystkie elementy trafily do serwisu. Najbardziej mnie zdziwilo to, ze jak pracowalem przy konstrukcji, to mialem 1000 elementow z ktorymi cos trzeba bylo zrobic - rurka do mocowania przerzutki, malutka rureczka jako przelotka dla linki od przerzutki, rurka do mocowania rolek prowadzacych lancuch, kierownica w 6 czesciach, glowne mocowanie fotelika jako 4 scianki, jakies podporki i inne laminatowe plytki. Kazde jedno wymagalo ciecia, szlifowania, pasowania i innych podobnych, a dzisiaj zawiozlem po prostu rame,widelec,fotelik i karton czesci. Kto nie robil czegos podobnego nie doceni ogromu pracy jaki trzeba wlozyc we wlasna konstrukcje!

Samo zlozenie zalezy juz tylko i wylacznie od panow serwisantow, a dokladniej od tego czy beda mieli czas, bo ponoc sa zarobieni... tak czy siak dostalem zaproszenie do wspolnego skladania tylko nie wiadomo czy to bedzie juz jutro czy dopiero w poniedzialek :/

I moge sie juz podzielic pierwszymi reakcjami ludzi :)
1. Musialem wytlumaczyc z ktorej strony jest przod ;)
2. I jak, to... sam to wszystko odlewales z carbonu?!

Czyli jednak moje nieudolne proby podrobienia jakze szlachetnego kompozytu sie udaly... ale tez nasuwa sie wniosek, ze nawet ludziom w serwisie wystarczy widok czarnego elementu o fakturze tkaniny i od razu jest on carbonowy :D

Trzymac kciuki zeby jednak jakis mily pan serwisant znalaz chwilke czasu i zechcial jutro cos porobic przy czyms innym niz...phi! pionowy rower :D musze, ale to musze miec pierwsza jazde jeszcze przed nowym rokiem :D

tomo

• całkiem inny wariat
  • SWB DIY
« Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 30, 2011, 04:07:56 pm »

I moge sie juz podzielic pierwszymi reakcjami ludzi :)
1. Musialem wytlumaczyc z ktorej strony jest przod ;)
Normalnie deżawi mam... ;D

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #139 dnia: Grudnia 30, 2011, 09:18:14 pm »
Pizmak: czarna tkanina = +10 do kultowości.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 31, 2011, 06:55:39 am »
Nie rozumiem, dlaczego oddałeś do serwisu.
Przecież budując ramę, znasz każdą dziurkę i wiesz gdzie co włożyć. Nawet jak wcześniej nie znałeś się na budowie rowerów, to po zbudowaniu ramy wiesz więcej niż ci serwisanci. Pozbawiasz się frajdy - składanie gotowego roweru. Jest to czynność banalna - klocki z małą ilością ładnych elementów.
A w dodatku skroją cię równo w tym serwisie.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!

pizmak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 31, 2011, 11:26:25 am »
Oddalem, bo oni maja narzedzia :) w moim Rzeszowskim domu nie mam nic poza plaskim srubokretem :) no i tak jak pisalem, sterow sam nie nabije, supportu nie wkrece, ba! nawet nie dobiore dlugosci, bo nie wiem czy ma byc 110 czy 113mm...no i jeszcze jakies linki, pancerze - oni maja to wszystko tuz obok w sklepie wiec bedzie nieco latwiej. No a pozatym serwisant mnie zaprosil do wspolnego skladania, bo stwierdzil, ze sam tego nie ogarnie :) wiec cala frajda skladania mnie nie ominie :)
Niestety wychodzi na to, ze cala akcja bedzie dopiero po nowym roku :/

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 31, 2011, 11:41:57 am »
klucz do supportu kosztuje 5-7zł nabijanie sterówko - deska i młotek, linki przecinak ew obcęgi + młotek, wbrew pozorom nie trzeba wiele, no i mały zestaw imbusów 3,4 i 5mm i z tego głównie składa się rower

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 31, 2011, 03:25:23 pm »
2. I jak, to... sam to wszystko odlewales z carbonu?!

Nie mówiąc o tym że w pokoju akademickim ! :)  Handmade w prawdziwym sensu tego słowa :)

Pozzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

wwojciech

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #144 dnia: Stycznia 04, 2012, 04:56:29 pm »
A pogoda nadal na Ciebie czeka :) Przez Ciebie ludzie nie mieli śniegu na święta!! Niech się tam pośpieszą w serwisie bo dzieci nie będą mieć też śniegu w ferie! :)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 04, 2012, 07:38:08 pm »
ziemia zmienia bieguny, nie będzie śniegu , można poziomkować cały rok

pizmak

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 05, 2012, 10:54:12 am »
No to nie bedzie sniegu na ferie! Nawet nie wyobrazacie sobie jaki jestem zly/wsciekly/wk@!#%ony!!!

Tydzien temu wszystko zostawilem w serwisie, na pytanie czy mi sie spieszy odpowiedzialem, ze oczywiscie, bo chce sie przejechac zanim spadnie snieg i dostalem odpowiedz, ze postaraja sie to poskladac jeszcze dzis, albo jutro i ze do mnie zadzwonia... nie zadzwonili. W poniedzialek po nowym roku sie przeszedlem do serwisu i uslyszalem, ze dzisiaj nie ma czasu, ze jutro go nie ma w pracy, ze po jutrze inwentaryzacja, przyjdz w czwartek o 9 i go poskladamy. Przychodze w czwartek(dzisiaj) o 9 i slysze, ze inwentaryzacja, ze jutro nie pracuja...zadzwonimy do ciebie, przyjdz w poniedzialek! Bastards!

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 05, 2012, 11:38:51 am »
aniemówilymy? :)

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 05, 2012, 04:55:40 pm »
lepiej by kupić narzędzia i składać samemu, tym bardziej że na 1 poziomce się nie skończy

Neverhood

• całkiem inny wariat
  • Erotoman-gawędziarz
« Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 06, 2012, 06:05:43 am »
Zabierz go od nich. Nie chcą pieniędzy, to nie dostaną. A my ci wszystko wytłumaczymy.
E tam poziome, rower transportowy - to jest to!