Y...no...ekhem...rurka od przerzutki juz ucieta

wiecie jak to jest - brzeszczot w reke, pare ruchow reka i jest po robocie, ale dochodzi 2 razy wiecej pracy zeby to naprawic. W sumie, to macie racje...skoro juz ucialem, to wkleje ja jako ostatnia, jak juz bede mial zalozony lancuch i zalozone/lub nie prowadzenie w okolicach widelca... tak chyba bedzie to zrobic najrozsadniej.
Co do widelca, to zdecydowalem, ze kupie nowy... po przemysleniu sprawy, inwestycja w adapter i mostek, ktore moga nie do konca sie sprawdza jakos mnie nie przekonuje. Musze tylko w jakims sklepie w Rzeszowie znalesc 28" prosty widelec i bedzie po problemie, a na moim laminatowym przeprowadze niszczace proby wytrzymalosciowe

bo ufam temu co zrobilem, ale jednak strach by byl... a jak sie jakos sensownie zaplanuje łamanie tego widelca, tak zeby mozna bylo wyciagnac wnioski, to wszyscy dowiemy sie czy mozna sobie samemu kleic kompozytowe widelce za <50zl

Klucze juz kupilem, potrzebuje jeszcze tylko skuwacz do lancucha, ale to tez zadanie na dzis

pomimo malych komplikacji wszystko idzie tak jak trzeba i ten wynalazek jezdzic bedzie!

No a panom w serwisie troszke cisnienie skoczylo, bo musieli 3 razy wkrecic i wykrecic rozne suporty. No nic i tak, to jest najlepszy sklep i serwis w miescie i reszte zakupow (widelec,skuwacz,smar, linki i pancerze) najprawdopodobniej tez u nich kupie.
@Neverhood
Nie wydaje mi sie, zeby proste uciecie rurki bylo jakims wyzwaniem...wytrasowac rownolegle do istniejacej krawedzi, uciac z malym naddatkiem, chwila z pilnikiem dorownujac do zaznaczonej lini i byloby elegancko. Pozatym tak jak tak jak Franc mowi, stery maja prowadzenie wewnatrz glowki i nawet jak w jednym miejscu by sie nie oparlo o gorna krawedz, to nie powinno to za wiele zmienic...szczegolnie w przypadku gornej miski...taka luzna mysl, bo naprawde nie mam pojecia jak dzialaja stery