Autor Wątek: V OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH  (Przeczytany 147496 razy)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: V OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 04, 2011, 12:59:50 am »
Często dzieci znoszą lepiej długą podróż niż rodzice z dziećmi, zwłaszcza w wieku gdy dzieci już potrafią mówić ;D Kiedy ja miałem 7 lat pojechałem z rodzicami i dwójką rodzeństwa samochodem do Hiszpanii, ok. 2200 km, 2 dni drogi z noclegiem - przeżyliśmy ;)

Swego czasu myślałem podobnie. Teraz bym się na pewne kroki nie odważył. ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 04, 2011, 01:52:22 pm »
Kontynuujcie, kontynuujcie, niedługo pokaże to Żonie, może da się przekonać :D
Tak dość często jeździmy (autem) w nasze góry. Średnio 10-14 godzin wycieczki. Najbardziej przeżywa to żona ma (pomimo że nie prowadzi), dostaje furii w czasie jazdy, trzeba się zatrzymywać co 50km. Ale i tak nic to w stosunku do teściowej. Mieliśmy jechać do Krakowa, a zawróciłem po ledwo 100km (z 600).

A Młoda.. dostaje telefon i mam ją z głowy.. Aż ciężko uwierzyć, że mam tak grzeczne dziecko :)

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #77 dnia: Grudnia 04, 2011, 08:52:51 pm »
A próbowałeś dać telefon teściowej ? ;)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #78 dnia: Grudnia 04, 2011, 10:18:38 pm »
A próbowałeś dać telefon teściowej ? ;)

No co Ty? Żeby dzwoniła? ;)
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #79 dnia: Grudnia 05, 2011, 07:00:23 am »
No co wy.. Jeszcze by wyrzuciła przez okno! Boć to piekielna maszyna, filmu prawie nie widać, a dzwonić się nie da bo cyferek nie ma :)

Raffi, a pokaż żonie fotki: http://picasaweb.google.com/klubik.karpacki..

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #80 dnia: Grudnia 05, 2011, 06:15:03 pm »
No co wy.. Jeszcze by wyrzuciła przez okno! Boć to piekielna maszyna, filmu prawie nie widać, a dzwonić się nie da bo cyferek nie ma :)

Raffi, a pokaż żonie fotki: http://picasaweb.google.com/klubik.karpacki..

O, Raffi podczas pobytu w Grecji został wrobiony w małżeństwo  :P

raffi

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #81 dnia: Grudnia 05, 2011, 07:48:29 pm »
Niniejszym oświadczam, że się nie żenię i w ogóle to nie za bardzo wiem o co chodzi...

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 05, 2011, 08:28:27 pm »
jak uruchomię ploter tnący to będę mógł zrobić jakieś naklejki zlotowe
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 09, 2011, 06:40:27 pm »
W przyszłym tygodniu składam wniosek o dofinansowanie. 3majcie kciuki :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 10, 2011, 12:31:16 am »
@shp - życzę powodzenia... I taka mała prośba - przeanalizuj proszę, czy nie warto by wyjątkowo ze względu na położenie (odległe) od centrum naszego kraju - zrobić Zlotu nie 3 dniowego, ale 4? Znaczy się czwartek przyjazd, niedziela odjazd?

A ja właśnie sprawdzam połączenia ze Szczecinem z Warszawy... Rozkład PKP (nowy), zaproponował mi między innymi podróz do Szczecina via.... [uwaga, tadam!] BERLIN! :D

IMHO, chyba najlepiej będzie jechać z Warszawy tym podciągiem bezpośrednim o 8:00 z Centralnej, Interregio, 56 PLN bilet, czas podróży 6 godzin z haczykiem... Zaczyna podróż ze Wschodniej o 7:48.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #85 dnia: Grudnia 10, 2011, 07:28:50 am »
Storm. Możesz sprawdzić po ile będzie paliwo w przyszłym roku, bo nie wiem czym jechać. ;)

koncki

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #86 dnia: Grudnia 10, 2011, 11:08:19 am »
Skoro już tak daleko wybiegamy w przyszłość, to ja mam taką propozycję: dojechać pociągiem do Słubic albo do Kostrzyna, a później trasą Odra - Nysa (czyli po niemieckiej stronie) rowerami do Szczecina.
http://www.oderneisse-radweg.de/content/artikel/53

storm

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Grudnia 10, 2011, 01:06:09 pm »
No widzisz @hansglopke, ktoś już na ponad półroku przed jest tak napalony, że już by pojechał i to mimo chorej nogi. A ty???

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #88 dnia: Grudnia 10, 2011, 01:27:19 pm »
@shp - życzę powodzenia... I taka mała prośba - przeanalizuj proszę, czy nie warto by wyjątkowo ze względu na położenie (odległe) od centrum naszego kraju - zrobić Zlotu nie 3 dniowego, ale 4? Znaczy się czwartek przyjazd, niedziela odjazd?

Powiem szczerze, że chodziły i chodzą po mnie takie myśli. Pytanie tylko, jak wielu chętnych przyjechałoby w czwartek?

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #89 dnia: Grudnia 10, 2011, 02:39:56 pm »
Jak bym jechał sam, to tak, oczywiście, może być 4 dni i możecie na mnie liczyć.
Jak uda mi się przekonać Żonę, to raczej 3 dni, ale się zobaczy. Na pewno po 1 września, czwartek odpada a piątek to wyjazd po pracy (Żony).
Właśnie przekonałem się, że warto Gówniarzom puścić film podczas jazdy lub podczas stania w kolejce w sklepie i mam spokój. Na razie w Modusie zaczepiłem uchwyt do telefonu na zagłówku fotela pasażera i jeden dzieć może oglądać. Do Xantii zrobię duży uchwyt do laptopa, dokupię też zasilacz samochodowy i będzie duże kino z tyłu.
Kontynuujcie dawać argumenty, że z małymi dziećmi można podróżować na długich dystansach.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800