Autor Wątek: V OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH  (Przeczytany 147479 razy)

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
Odp: V OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH
« Odpowiedź #15 dnia: Października 09, 2011, 09:27:15 pm »
Jeśli jest klub rowerowy to i są ludzie. Z tym nie ma problemu. Z dojazdem do Szczecina z większości dużych miast pociągiem nie ma problemu. Jeśli padnie na Szczecin to ja przyjadę pociągiem bo mam zniżkę i bezpośredni pociąg.

Taka moja mała sugestia. Kwota za głowę. Im niższa, tym lepiej, więcej chętnych. No i zniżki dla młodzieży, to też ważne, zachęca do uczestnictwa młodych.
A termin, który się pokrywał ze zlotem np. czeskim nie ma znaczenia. Bo to trochę za daleko dla nich. Za to mogą pokazać się sąsiedzi zza Odry, a może nawet zza morza  ;) .

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #16 dnia: Października 09, 2011, 11:54:33 pm »
A termin, który się pokrywał ze zlotem np. czeskim nie ma znaczenia. Bo to trochę za daleko dla nich.

Może ktoś z nas chciałby "opękać" dwie imprezy, jeśli nie trafią się tydzień, po tygodniu.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #17 dnia: Października 10, 2011, 12:53:02 pm »
A termin, który się pokrywał ze zlotem np. czeskim nie ma znaczenia. Bo to trochę za daleko dla nich. Za to mogą pokazać się sąsiedzi zza Odry, a może nawet zza morza  ;) .

Poziomkowicz pojedzie daleko jeśli trzeba ;)
A że faktycznie daleko, no nie bardzo. Z Pragi do Szczecina jest bliżej niż z Warszawy!
Nawet z Brna jest bliżej niż z Krakowa.
Z Pragi nawet jest bezpośrednie połączenie pociągiem.

Miałem na myśli raczej właśnie to co pisze kolega Hansglopke.
Czesi może mają daleko do Szczecina, ale ktoś z Polski ma blisko i do Czech i do Szczecina ;)

Nie widzę czemu by dwie imprezy takiego typu musiały być w tym samym czasie.
Są trzy zloty we Wrześniu, Czechy,Polska i Słowenia. A weekendy są 4, więc co za problem ?
We Włoszek też jest zlot. Czy wybrano Wrzesień jako termin ? Nie, jest w Kwietniu.

W każdym razie może to nie ma aż tak dużego znaczenia, ale jednak jest,
i jeśli można zrobić tak że nie są w tym samym czasie, to czemu się nie postarać żeby tak było ?

Pozzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #18 dnia: Października 10, 2011, 01:15:03 pm »
Taka moja mała sugestia. Kwota za głowę. Im niższa, tym lepiej, więcej chętnych. No i zniżki dla młodzieży, to też ważne, zachęca do uczestnictwa młodych.
A termin, który się pokrywał ze zlotem np. czeskim nie ma znaczenia. Bo to trochę za daleko dla nich. Za to mogą pokazać się sąsiedzi zza Odry, a może nawet zza morza  ;) .
Zlot za 1zł ;) Ale trzeba podpisać umowę na zakupy w sklepie YYY.. Kwota tak naprawdę jest "do decyzji" sponsora. I tak lwia część kosztów (i nerwów) idzie na transport: nieważne czy to jest PKP czy auto "na spółkę".
A co do odległości.. to najlepiej zrobić w okolicy Trójmiasta ::) Z każdego kierunku połączenia kolejowe bezpośrednie, a Szwedzi to mogą prosto na pole jechać, nawet po rejsie dziennym (tylko raczej wielu ich się spodziewać nie ma co).

A co do terminu: trajk-o-ciklista pisał o kwietniu.. Może nie koniecznie tak ortodoksyjnie (maj ostatnio jest najładniejszym miesiącem "letnim"). Faktycznie może zlot zrobić przed wakacjami zamiast po? W tym roku "udało" mi się wyrwać "przed", "po" zbieżność czaso-nieprzestrzenna wykluczyła z uczestnictwa..

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #19 dnia: Października 10, 2011, 01:22:09 pm »
I wracając trochę do tematu, czy ważne czy nie ..

O zlocie w Polsce nikt z innego kraju pewnie w ogóle nie wie.
Powiedziałem człowieku który już wiele razy jechał ze Słowenii na zlot w Cz,
a często on jeździ i do Austrii, i Włoszech, i Niemiec na imprezy tego typu i różne inne związane z poziomymi, hand-bajkami itp.
i się bardzo zdziwił jak mu powiedziałem że zlot w ogóle jest i że było 50+ osób.
A dziwił się bo nigdy wcześniej o zlocie nie słyszał. Nie ma reklamy, nie ma promocji, nie ma nic.
Nie ma nawet wyników na Google - więc tak naprawdę zlot w Pl nie istnieje.

Proszę wpisać w Google "polish recumbent meeting"
Pierwszy i jedyny wynik to moja FaceBook galaria z ubiegłego zlotu, i to jest wszystko.
Na Youtube wynik jest aż jeden! i to z Bystrzycy dwa lata temu.
Więc się nie dziwie że Czechami jest daleko do pl zlotu, bo nie wiedzą że jest w ogóle ;p
Po czesku też zero wyników .. sraz lehokol polsko .. zero po prostu, tak samo jak i po niemiecku.

A proszę teraz wpisać "czech recumbent meeting" ..  i potem to Czech zamienić z "slovenia", "italy" ..

Więc koledzy, do roboty ! :) I nie czekać do następnego zlotu, zrobić już teraz tagi w swoich galeriach, nagraniach na you tube, w opisach zmieścić linki do stroń, do forum .. bo jesteście zupełnie niewidoczni !

Pozzzz
« Ostatnia zmiana: Października 10, 2011, 01:25:02 pm wysłana przez trajk-o-ciklista »
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #20 dnia: Października 10, 2011, 02:55:36 pm »
trajk-o-ciklista masz absolutną rację, już wcześniej w jakimś wątku pisałem, że brak nam szeroko pojętej reklamy, marketingu, a przede wszystkim marki czyli ogólnego skojarzenia o naszych rowerach.
Twoje uwagi jak je teraz czytam to są oczywiste i jedyne co można (należy!) zrobić to je zastosować i to jak to się mówi: na wczoraj.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #21 dnia: Października 10, 2011, 02:56:12 pm »
@ trajk-o-ciklista
Brak wiedzy sąsiadów wynika też z tego że prawie nikt z naszego forum nie pisze na zagranicznych forach. Z naszego forum jesteś najbardziej światowym człowiekiem :). Myślę że jeśli chciało by Ci się wrzucić info o kolejnym Polskim zlocie na zagraniczne fora to był by spory odzew sąsiadów. Oczywiście jak już coś bardziej konkretnego o przyszłym zlocie będzie wiadomo.

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #22 dnia: Października 10, 2011, 03:57:22 pm »
Coraz więcej jest reklamy. W końcu będzie to V zlot, jubileuszowy.
Ale zastanawiam się, czy my dążymy do zlotu międzynarodowego?
Fajnie, że pokaże się obcokrajowiec, ale myślę, że jeszcze za wcześnie na organizację takiego zlotu.
Czesi jakoś nie zapraszają (oficjalnie i nieoficjalnie) Nas polaczków na ich zlot, bo to ich, czeski zlot. Nie reklamują u nas, nie wysyłają zaproszeń do polskich klubów rowerowych. A na południu Polski jest bardzo dużo jeżdżących na poziomkach. A jakiekolwiek informacje na temat zlotów rowerów poziomych np. w Czechach, które niestety już się odbyły, znajduję tylko na Y.T. lub na naszym forum. Ale to tylko moje prywatne zdanie, spostrzeżenia. Zlot w Opolu był reklamowany na stronach internetowych i nieinternetowych gazet lokalnych, w radiach: WA-wa, Plus, Eska, zostały wysłane zaproszenia do różnych klubów rowerowych w Polsce no i dzięki Waszej pomocy koledzy forumowicze. A efektem tego była rekordowa ilość uczestników na poziomych, która przerosła nasze oczekiwania. Więc reklama zadziałała. Z roku na rok przybywa zlotowiczów na poziomach. A do Czechów nam trochę jeszcze brakuje (ok.200 os.), może za rok, dwa...

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #23 dnia: Października 10, 2011, 07:03:03 pm »
zulus: ojtam, ojtam, można dać znać na zagranicznych forach, to nic nie kosztuje. Oni nas nie zapraszają, bo my ich nie zapraszaliśmy -> zamknięte, błędne koło, które ktoś musi przerwać.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #24 dnia: Października 10, 2011, 08:18:51 pm »
zulus: ojtam, ojtam, można dać znać na zagranicznych forach, to nic nie kosztuje. Oni nas nie zapraszają, bo my ich nie zapraszaliśmy -> zamknięte, błędne koło, które ktoś musi przerwać.

Eee tam.. Ja już na niemieckim forum ligeradów się szwędałem :)

http://www.velomobilforum.de/forum/showthread.php?25269-ENG-Recumbents%28too%29-meeting-in-Szczecin-Poland

Niestety, zero odzewu. Może tym razem będzie lepiej.

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #25 dnia: Października 11, 2011, 12:00:07 pm »
Wszystkich chętnych do udziału w V zlocie, zapraszam do wzięcia udziału w ankiecie:

http://www.doodle.com/qbr3hsh2q72ff5fv

Wzięcie udziału w ankiecie do niczego nie zobowiązuje (również do przyjazdu na zlot ;), pozwoli mi to orientacyjnie okreslić, ilu byłoby chętnych na przyjazd do Szczecina.

Proszę o wpisanie imienia, nazwiska i miejscowości, skąd pochodzicie oraz zaznaczenie terminu, który najbardziej by Wam pasował. Można zaznaczyć wszystkie terminy. W nawiasie, za imieniem i nazwiskiem, dopiszcie liczbę osób, którą zabieracie ze sobą (łącznie z wami). Np. jedziecie Wy sami, to (1), jedziesz z żoną i dzieckiem to (3), żona Ciebie bierze i dziecko to też (3) ;)

Odnośnie terminów. Do wyboru macie:
1. Maj 2012 - cały miesiąc, bliżej nie sprecyzowany termin.
2. 24.08-26.08.2012
3. 31.08-02.09.2012
4. 07.09-09.09.2012

Nie ma czerwca, bo w czerwcu jest Euro i może być dużo zamieszania. Ja tam kibicem nie jestem, ale może są inni. :)

Lipca też nie ma, bo ludzie lubią wyjeżdżać.

Zostaje więc maj, koniec sierpnia, początek września. Do dzieła :)
« Ostatnia zmiana: Października 11, 2011, 12:03:33 pm wysłana przez shp »

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #26 dnia: Października 11, 2011, 09:58:16 pm »
A może 21-23.09. ? :)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #27 dnia: Października 11, 2011, 10:05:59 pm »
trajk-o-ciklista: im później, tym mniejsza szansa na ładą pogodę, im wcześniej tym lepiej.
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
« Odpowiedź #28 dnia: Października 12, 2011, 01:44:03 am »
trajk-o-ciklista: im później, tym mniejsza szansa na ładą pogodę, im wcześniej tym lepiej.

Noo, to fakt. Tylko że 7-9 do drugi weekend, czyli już od 11 lat zlot na Czechach ;)

Pozzz
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #29 dnia: Października 12, 2011, 08:54:17 am »
Uważam że dublowanie terminów z innymi zlotami nie jest w porządku, chociaż by w stosunku do tych którzy są ( bardziej mobilni ) i uczestniczą też w innych zlotach, anie chcą odmówić sobie PRZYJEMNOŚCI spotkania się z nami ;).
Tak więc jeżeli mamy taką szansę i czas na ustalenia to może termin nie kolidujący z innymi imprezami.
A może spiszmy sobie w jednym miejscu o jakich imprezach wiemy że odbędą się w danym terminie i będziemy mieli obraz co nam ewentualnie zostaje - może będzie OK.