Autor Wątek: Kurde... (problem z osłonkami na łańcuchu)  (Przeczytany 10858 razy)

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Kurde... (problem z osłonkami na łańcuchu)
« Odpowiedź #15 dnia: Października 07, 2011, 08:51:06 pm »
W poprzednich tematach o rurkach na łańcuch były opinie że przewody pneumatyczne tekalan są bardzo trwałe.

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #16 dnia: Października 08, 2011, 06:07:00 am »
W poprzednich tematach o rurkach na łańcuch były opinie że przewody pneumatyczne tekalan są bardzo trwałe.

Pamiętam pamiętam - dzięki za przypomnienie, ale one kosztowały trochę więcej niż Maćka ( 2 zł )  :D. Ciekawi mnie do czego są stosowane te z Lerua.

maciek70

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Października 08, 2011, 06:44:51 pm »

Pamiętam pamiętam - dzięki za przypomnienie, ale one kosztowały trochę więcej niż Maćka ( 2 zł )  :D. Ciekawi mnie do czego są stosowane te z Lerua.

Oo! Jakie zainteresowanie! Przepraszam że tak późno odpowiadam. W Leroy rurka 25metrowa leżała zwinięta na półce z artykułami ogrodniczymi. Prawdopodobnie służy do nawadniania pola ale jako jedyna nie miała dziurek nawadniających - tak jakby ktoś przewidział użycie do "poziomki" :) Makenzenowi weszło 2x1,25 metra rurki... na łańcuch oczywiście! ;D Chodzi cicho i nie szeleści.
Możecie do mnie na mejla pisać w sprawie zakupu.

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #18 dnia: Października 09, 2011, 09:35:53 pm »
Rurki jest już trochę mniej, bo ja zabezpieczyłem swój łańcuch przed ciekawskimi rączkami Ani, ale za to jest dostępna także u mnie w Legionowie, co może być dobrą wiadomością dla osób z północno-wschodniej części aglomeracji warszawskiej - zainteresowanych proszę o kontakt na priv.

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #19 dnia: Października 11, 2011, 09:22:58 am »

Pamiętam pamiętam - dzięki za przypomnienie, ale one kosztowały trochę więcej niż Maćka ( 2 zł )  :D. Ciekawi mnie do czego są stosowane te z Lerua.

Oo! Jakie zainteresowanie! Przepraszam że tak późno odpowiadam. W Leroy rurka 25metrowa leżała zwinięta na półce z artykułami ogrodniczymi. Prawdopodobnie służy do nawadniania pola ale jako jedyna nie miała dziurek nawadniających - tak jakby ktoś przewidział użycie do "poziomki" .

Dzięki za podpowiedź , może i na mnie czeka w Lerua ;)

« Ostatnia zmiana: Października 11, 2011, 09:25:27 am wysłana przez paaj »

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #20 dnia: Października 12, 2011, 08:38:04 pm »
Maćku od czego są te czarne rureczki z Lerua, i jak jest u nich z wymiarami ?. Ja zapodałem sobie rurki od ogrzewania podłogowego z Castoramy ale są białe a farba nie trzyma się na nich zbyt dobrze.

Wymiary:
średnica zewnętrzna - 15 mm
średnica wewnętrzna - 13 mm
grubość ścianki - 1 mm

Po schowaniu łańcucha przed ciekawskimi rączkami Ani zostały mi kawałki rurki o długości 400 cm oraz 60 cm, które czekają na zamontowanie w czyimś rowerze.