Autor Wątek: Artykuły w "Rowertourze"  (Przeczytany 4616 razy)

DROMADER

• kolarz na poziomie
Artykuły w "Rowertourze"
« dnia: Września 30, 2011, 09:43:41 pm »
W najnowszym wydaniu "Rowertouru" są dwa artykuły o poziomkach. Na 7- stronie jest krótka wzmianka ze zdjęciem o naszym zlocie zredagowana przez Sławka. Na 72- jest wywiad z Panem Czesławem Maniewskim który porusza także wątek o rowerach poziomych. Zaintrygowany tym artykułem skontaktowałem się z Panem Czesławem, opowiedziałem mu o naszym FORUM, podałem mu linka. Od niego dowiedziałem się zaś że jest możliwość wykonania u nich ram, a także całych poziomek.
co do ceny to będę wiedział później gdyż czekam na odpowiedź. Powiedział mi także że ma do wydania książkę na temat rowerów poziomych, napisaną na podstawie pracy dyplomowej jednego z jego uczniów, jednak żadne wydawnictwo nie jest tym zainteresowane. Myślę że warto by było nawiązać współpracę z Panem Czesławem.

Yin

• całkiem inny wariat
Odp: Artykuły w "Rowertourze"
« Odpowiedź #1 dnia: Października 01, 2011, 07:48:20 am »
Artykuł fajny ale z błędami: "CX - czyli opory toczenia." CX to współczynnik oporu powietrza. Drugie, tu mogę się mylić do osoby ale z tego co kojarzę wspomniany Jacek Ziółkowski zginą podczas jazdy rowerem pionowym - była o tym wzmianka gdzieś na poziome republika.
Ciekawe jest tłumaczenie dla angielskiego jig - modełko.

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Października 01, 2011, 09:42:45 am »
Modełko - kolejne polskie słówko. Jestem jak najbardziej za stosowaniem go, dbajmy o nasz język! A słówko fajnie brzmi. Modełko, modełkiem...
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #3 dnia: Października 01, 2011, 07:02:40 pm »
Modełko - kolejne polskie słówko. Jestem jak najbardziej za stosowaniem go, dbajmy o nasz język! A słówko fajnie brzmi. Modełko, modełkiem...

Do mnie bardziej przemawia ława montażowa :)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #4 dnia: Października 02, 2011, 12:59:23 am »
Po przeczytaniu artykułu nasuwa mnie się myśl: Zlot Rowerów Poziomych powinien być w Bydgoszczy. Tylko kto to tam zorganizuje?
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp