Autor Wątek: Zagłówek  (Przeczytany 4747 razy)

okon140

• sympatyk na poziomie
  • **
Zagłówek
« dnia: Września 22, 2011, 11:43:59 pm »
Rzecz dla mnie niezbędna, a której bardzo mi brakuje, zagłówek. Macie może jakiś patent, lub sklep w którym można by takowy kupić?

Znalazłem jeden ciekawy w galerii Yina : https://picasaweb.google.com/113663826549422725409/SWB#5436360049863001778
Wygląda mi to na wygiętą w dosyć oryginalnym kształcie cienką rurkę jako konstrukcja, wypełniona czymś w środku, obita gąbką i materiałem?

Pozdrawiam.

kapitanwasyl

• wyczynowiec na poziomie
Odp: Zagłówek
« Odpowiedź #1 dnia: Września 23, 2011, 05:46:02 am »
Ja powiedziałbym raczej że jest to pręt i naciągnięty między nim materiał .
I tak w koło  Macieju ...

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Września 23, 2011, 07:26:46 am »
Fajny zagłówek w swoim rowerze ma Tef, taki sprężynujący :)
Też by mi się przydał, swoją drogą, ale nie ma ciśnienia, że koniecznie musi być :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Września 23, 2011, 12:59:36 pm »
Fajny zagłówek w swoim rowerze ma Tef, taki sprężynujący :)
Też by mi się przydał, swoją drogą, ale nie ma ciśnienia, że koniecznie musi być :)

Bardzo mi miło, że podoba Ci się elastyczność zagłówka  :). Wykonany jest z włókna szklanego, z kształtu przypomina postawioną pionowo rozciągniętą literę z.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

okon140

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: Września 23, 2011, 05:28:25 pm »
Elastyczny zagłówek z włókna szklanego, ciekawe. Można prosić o jakieś zdjęcie lub link? Żadnego Twojego tematu w galerii nie znalazłem.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #5 dnia: Września 23, 2011, 07:00:57 pm »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #6 dnia: Września 23, 2011, 07:32:38 pm »
 Zagłówek w moim archiwalny rowerku          https://picasaweb.google.com/70ismail/Ffd#5387303288844353234                                                                                                            kawałek wygiętego drutu nie jest to zwykły drut tylko taki co trochę sprężynuje wygięty i założony wałek z pianki z zepsutego atlasu,  Można równie dobrze zrobić taki wałek z gąbki, zagłówek przymocowany do siedzenia za pomocą zacisków do linek co daje możliwość regulacji wysokości. A tu zagłówek zintegrowany z siedzeniem wygodna gąbka a do tego sklejka siedzenia tez sprężynuje  https://picasaweb.google.com/70ismail/3Kwi2011#5595807784047108738 . Tutaj zagłówek taki jak pierwszy tylko drut kawałeczek sklejki i gąbka https://picasaweb.google.com/70ismail/Obraz#5381740482888025458

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Września 24, 2011, 08:09:34 pm »
Elastyczny zagłówek z włókna szklanego, ciekawe. Można prosić o jakieś zdjęcie lub link? Żadnego Twojego tematu w galerii nie znalazłem.

Pardon za zwłokę, musiałem zlokalizować aparat i zrobić-obrobić zdjęcia. Oto one:

Zagłówek w wersji w jakiej miałem na zlocie. Następnie goły i części składowe wypełnienia. Goły mi nie pasował gdyż musiałem odchylać głowę za bardzo, a z tym wypełnieniem (resztki otuliny do rur i szmatka w kolorze oczorypnym) pasuje jak ulał. Ostatnia fotka to możliwości sprężynowania zagłówka bardzo pożądane na wertepach i innych nierównościach.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'