Autor Wątek: patyczek do chorągiewki - gdzie kupić?  (Przeczytany 23524 razy)

Makenzen

• całkiem inny wariat
Odp: patyczek do chorągiewki - gdzie kupić?
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpnia 28, 2011, 11:40:46 am »

Ten "dziki kraj" to Polska. W większości to jest nasz kraj.

Borze gęsty... ludzie, nie bierzcie wszystkiego do siebie tak poważnie, bo to niezdrowe!

Może, jest nie najgorzej, ale porównaj sobie jak widać Twój rower z chorągiewką i bez chorągiewki. Daj się garnąć komuś i popatrz jaka jest różnica.  

Wiem to. Dłuższy patyk już jest, muszę tylko wykombinować jakiś sposób mocowania, żeby można było łatwo go wyjąć w razie konieczności transportu roweru np. windą (do niektórych da się go zmieścić na sztorc) lub autobusem.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2011, 11:42:50 am wysłana przez Makenzen »
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 28, 2011, 12:50:39 pm »
Wiem to. Dłuższy patyk już jest, muszę tylko wykombinować jakiś sposób mocowania, żeby można było łatwo go wyjąć w razie konieczności transportu roweru np. windą (do niektórych da się go zmieścić na sztorc) lub autobusem.

Mekenzen! Tylko składany, komfort oczywisty z każdym podejściem gdziekolwiek.:)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2011, 12:53:57 pm wysłana przez nahtah »
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 28, 2011, 01:25:33 pm »
Ja swój maszcik mam przymocowany opaskami na stałe do bagażnika - metalowe mocowanie zdjąłem, a w windzie i pociągu robię tak, że go zginam i wkładam pod kierownicę - kupiłem go w sklepie rowerowym Dax na Sienkiewicza w Legionowie. Najpierw był na nim materiał z jakimś pieskiem, który zdrapałem, później odblaskowa chorągiewka z jakiejś imprezy rowerowej, która po ostatniej zimie popękała, a teraz jest chorągiewka uszyta z czerwonego materiału z naklejonym pasem odblaskowym:

Maszcik też można wykorzystać do zwiększenia widoczności oklejając go pasami odblaskowymi, co sprawia, że maszcik ruszając się kreśli odblaskowe pasy, podobnie jak chorągiewka, gdy się na niej naklei pas odblaskowy, który trzeba przykleić jakimś dodatkowym klejem - np. super glue, bo sam klej na odblaskach nie wystarczy i złamać odblask w 5-6 miejscach, żeby chorągiewka nie była usztywniona i mogła łopotać:

« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2012, 07:36:45 pm wysłana przez gromanik »

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 28, 2011, 03:04:33 pm »
Fajny ten maszcik. A ja już wymyśliłam, jak mocować mój bambusowy patyk :) tzn. gdzie przeprowadzić sznurówkę, żeby nie motać milion razy i nie wiązać supłów. A na koniec węzeł refowy, który rozwiązuje się jednym ruchem... i szafa gra :)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpnia 28, 2011, 03:59:40 pm »
Fajny ten maszcik. A ja już wymyśliłam, jak mocować mój bambusowy patyk :) tzn. gdzie przeprowadzić sznurówkę, żeby nie motać milion razy i nie wiązać supłów. A na koniec węzeł refowy, który rozwiązuje się jednym ruchem... i szafa gra :)

Jeśli chcesz to odblasków na maszcik mogę użyczyć - przejrzę, co mam i napiszę jakie kolory są dostępne

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 28, 2011, 04:14:03 pm »
OK, z chęcią :) Z góry dziękuję! Okazja do przejęcia towaru będzie w dniach 9-11.09, jak sądzę? Tak się akurat miło składa, że 9 września jest miesięcznica dostania się Poziomci pod mą sempiternę ;)

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpnia 28, 2011, 06:15:48 pm »
OK, z chęcią :) Z góry dziękuję! Okazja do przejęcia towaru będzie w dniach 9-11.09, jak sądzę? Tak się akurat miło składa, że 9 września jest miesięcznica dostania się Poziomci pod mą sempiternę ;)

To wezmę odblaski które mam ze sobą na zlot.

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpnia 28, 2011, 11:27:42 pm »
Fajno :)

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #53 dnia: Września 02, 2011, 03:36:33 pm »

dadcom

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #54 dnia: Września 02, 2011, 03:43:59 pm »
O widze ze mamy ta sama sygnalizcje dodatkowa ,z tym ze ja zamocowalem do wachacza wiec jeszcze sobie skacze gora dol.
Madra dyskusja kluczem do rozwiazania kazdego problemu.

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #55 dnia: Września 03, 2011, 01:54:36 pm »
Piękna prezentacja.:)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 01, 2012, 07:35:49 pm »
Takie chorągiewki z maszcikami z włókna szklanego można kupić w Kauflandzie w Jabłonnie - mają około 160cm długości. Cena to 20,99zł, 22,99zł lub 29,99zł/szt. Gdyby ktoś potrzebował to mogę mu nabyć a w razie potrzeby także wysłać.

Mocowanie pozwala na montaż pod śrubę lub zacisk tylnej osi lub inną nakrętkę, a przy pomocy trytek w zasadzie do dowolnego elementu roweru - np. rurek bagażnika.