Autor Wątek: Ramy firmy bikepol mielec  (Przeczytany 12878 razy)

zito6

• kolarz na poziomie
Ramy firmy bikepol mielec
« dnia: Sierpnia 18, 2011, 08:03:39 pm »
Witam mam pytanie czy ktoś zamawiał ramę u tej firmy? Jakie są wasze doświadczenia?

horizon

• kolarz na poziomie
Odp: Ramy firmy bikepol mielec
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 19, 2011, 10:28:36 pm »
Mam, używam, żona używa swojej - nic złego się nie dzieje (puk, puk..)
Ale to pionowa ramka. Jako że krótki dość jestem i chciałem ramę 14" w czasach  kiedy nie było tylu rowerów do wyboru - zaprojektowałem sobie swoją ramkę i podesłałem im rysunek.
Wykonali 2 takie ramy i jestem w ich posiadaniu. To było jakieś 5 lat temu i do dziś jest cacy.
Spawy 1 klasa, kształt jaki chciałem - jest GIT.
U nich najlepsze jest właśnie to że masz ramę jaką chcesz - chcesz wzmocnienie główki - to Ci dospawają, - tylnego trójkąta - też zrobią.
Nie wiem jak z samymi rurami od nich choć nawet Orie cieniowane włoskie kiedyś mieli.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 19, 2011, 11:06:22 pm »
A jak wygląda u nich cenowo zamówienie ramy? Ramy poziome cenią tak samo jak pionowe?

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 19, 2011, 11:12:41 pm »
Doświadczenia kolegów rowerowych w sąsiedniego podwórka - trialowców. Nie jest różowo  :(
http://www.choody.com/forum/forum_posts.asp?TID=7557&KW=mielec
Przerwa

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 20, 2011, 05:57:53 am »
Doświadczenia kolegów rowerowych w sąsiedniego podwórka - trialowców. Nie jest różowo  :(

To cytat z powyższego linku:
"Podsumowując, za pierwszym razem miałem zastrzeżenia co do dwóch błędów. Zapłaciłem za naprawę 100zł (a nie powinienem) i co otrzymałem w zamian? 6 kolejnych usterek. Łącznie straciłem na tym interesie ponad 1000zł i, co najgorsze, kilka miesięcy, w tym większość wakacji. "

Coś jak z kolejną wersją znanego systemu komputerowego. W nowej poprawiają błędy ze starej wersji i dokładają nowe. Ci od komputerów nie są z Mielca, ale nazwa zaczyna się na M.
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 20, 2011, 09:02:14 am »
Za kopię ramy optimy barona wykonanej z alu chcą 750-900zł w zależności od haków. Wiem, że nie w temacie ale wiecie może czy  przyjedzie ktoś na zlot na baronie?

horizon

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:11:50 am »
Ceny poziomek ustalają indywidualnie.
Wiem że już kilka zespawali - to firma z mojej miejscowości.
A moim zdaniem wiele ich kiepskich opini zawdzięczają 2 rzeczom:
- robiąc ramy na zamówienie często nie maja pojęcia jak klient zmierzył sobie dany wymiar, czym go zmierzył (przecież nie każdy ma kalibrowane przymiary itd)
i potem przy odbiorze może dochodzić do nieporozumień;
- czasami jak na rynek wchodzi jakaś nowość ze znanej marki i pojawiają sie ludzie co sobie zamawiają u nich kopie tych ram to jest ich kilku (klientów) i wtedy zdazy się że pomylą się z wysyłką i wyślą nie tą rame gdzie trzeba. Potem jak ktoś zamawiał piwoty pod hamulce w nietypowym miejscu dostaje w standardowym, a ten co chciał w standardowym dostaje przesunięte o 10mm. I co wtedy się dzieje - i jeden i drugi rozpiszą sie na forach że a to tu mu skopali standardowy wymiar, albo tu nie zmienili jak chciał.
Takie moje zdanie.
Mądrym polecam się zastanowić nad tym że jeszcze nie spotkałem się z opinia że czegoś nie chcieli poprawić, zawsze starają się zadowolić klienta.
Teraz widać że przez kilka ostatnich lat starają się odrobić nadszarpniętą opinię.
Trzeba chyba dać im szansę - ilu zadowolonych klientów śmiga na ich ramach i nie wypisuje nic na forach?
Najczęściej są to ludzie co chcieli mieć ramkę pod siebie i taką mają.
Ja do takich należę. To luksus mieć ramę według własnego projektu a nie z masówki, a że czasami rodzi się to w bólach.. - ilu stolarzy robi kuchnie na zamówienie i ma nieskazitelną opinie?
Podstawa to przemyślany projekt, dobrze zwymiarowany (łącznie z grubościami ścianek rur) i kontakt  - oni często podpowiedzą co i jak.

Pozdrawiam.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 20, 2011, 11:18:51 am »
Dokładnie, w Katowicach miałem okazję widzieć ramę pod ostre koło indywidualnego projektu ich wykonania - spawy ok, wszystko proste - nie było się do czego przyczepić.
Problem w indywidualnym dłubaniu jest taki że czasem człowiek potrzebuje 10cm płaskownika lub rurki a musi kupić 4 metry bo mniejszych długości nie sprzedają. Stąd gdyby cena była ok dobrze by było zlecić projekt do wykonania i nie przejmować się materiałem.

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 20, 2011, 07:47:06 pm »
Ja poczekam na zlot jeżeli ktoś przyjedzie baronem i zobacze jak sie jeździ...

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 21, 2011, 07:56:26 am »

To cytat z powyższego linku:
"Podsumowując, za pierwszym razem miałem zastrzeżenia co do dwóch błędów. Zapłaciłem za naprawę 100zł (a nie powinienem) i co otrzymałem w zamian? 6 kolejnych usterek. Łącznie straciłem na tym interesie ponad 1000zł i, co najgorsze, kilka miesięcy, w tym większość wakacji. "

Coś jak z kolejną wersją znanego systemu komputerowego. W nowej poprawiają błędy ze starej wersji i dokładają nowe. Ci od komputerów nie są z Mielca, ale nazwa zaczyna się na M.
Całkiem możliwe że ktoś się pod nich podrabia znalazłem 2 strony bikepol mielec http://www.bikepol.pl/bm_pl/index.html chyba ta prawdziwa i http://www.bikemielec.com/bm_pl/index.html
Sprawdziłem regon i obie firmy istnieją i mają inne adresy ale ta firma http://www.bikemielec.com/bm_pl/kontakt.html  powstała w 1995roku a ta http://www.bikepol.pl/bm_pl/index.html w 2010 więc to chyba oszuści...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 21, 2011, 08:10:17 am wysłana przez zito6 »

adriansocho

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 21, 2011, 09:30:06 am »

Sugeruję zignorować tą sytuację, w ogóle nie brać jej pod uwagę. Gadałem z facetem z Mielca (nie pamiętam nazwiska, ale to jakiś szeryf tam), i nawet wspomniał o tej sytuacji: z jego strony wygląda tak, że klient dokonywał kupę zmian już po złożeniu zamówienia. I chyba za dużo oczekiwał. Na tego jednego marudzącego jest setki osób zadowolonych z ram Mielca - ostrokołowcy, gracze w bikepolo, właściciele 29erów zbudowanych na ich ramach, użytkownicy ram Koshmar robionych w Mielcu. Narzekania zawsze lepiej słychać niż pochwały:)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 21, 2011, 10:59:44 am »
właściciele 29erów zbudowanych na ich ramach
Nie wiesz może ile sobie liczą za taką ramę?

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 21, 2011, 11:01:31 am »
Czyli która strona jest prawdziwa?

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 21, 2011, 10:43:10 pm »
Czyli która strona jest prawdziwa?

Może się spytać u Mielca ;)
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

zito6

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 22, 2011, 12:04:09 pm »
Ceny poziomek ustalają indywidualnie.
Wiem że już kilka zespawali - to firma z mojej miejscowości.
A moim zdaniem wiele ich kiepskich opini zawdzięczają 2 rzeczom:
- robiąc ramy na zamówienie często nie maja pojęcia jak klient zmierzył sobie dany wymiar, czym go zmierzył (przecież nie każdy ma kalibrowane przymiary itd)
i potem przy odbiorze może dochodzić do nieporozumień;
- czasami jak na rynek wchodzi jakaś nowość ze znanej marki i pojawiają sie ludzie co sobie zamawiają u nich kopie tych ram to jest ich kilku (klientów) i wtedy zdazy się że pomylą się z wysyłką i wyślą nie tą rame gdzie trzeba. Potem jak ktoś zamawiał piwoty pod hamulce w nietypowym miejscu dostaje w standardowym, a ten co chciał w standardowym dostaje przesunięte o 10mm. I co wtedy się dzieje - i jeden i drugi rozpiszą sie na forach że a to tu mu skopali standardowy wymiar, albo tu nie zmienili jak chciał.
Takie moje zdanie.
Mądrym polecam się zastanowić nad tym że jeszcze nie spotkałem się z opinia że czegoś nie chcieli poprawić, zawsze starają się zadowolić klienta.
Teraz widać że przez kilka ostatnich lat starają się odrobić nadszarpniętą opinię.
Trzeba chyba dać im szansę - ilu zadowolonych klientów śmiga na ich ramach i nie wypisuje nic na forach?
Najczęściej są to ludzie co chcieli mieć ramkę pod siebie i taką mają.
Ja do takich należę. To luksus mieć ramę według własnego projektu a nie z masówki, a że czasami rodzi się to w bólach.. - ilu stolarzy robi kuchnie na zamówienie i ma nieskazitelną opinie?
Podstawa to przemyślany projekt, dobrze zwymiarowany (łącznie z grubościami ścianek rur) i kontakt  - oni często podpowiedzą co i jak.

Pozdrawiam.
Horizon mam do ciebie proźbę jak przechodziłbyś kiedyś obok to wpadnij do nich spytać która to ich strona ok?