Nie, ja mam u siebie dedykowaną do jednostronnego mocowania piastę firmy Bitex z mocowaniem do tarczy. Piastę kupiłem dawno temu od Kamila Maneckiego z Velokraft. Była bez osi, na łożyskach maszynowych, więc wytoczenie ośki to był żaden problem.
Do przeróbek ogólnie dobrze się nadają piasty na łożyskach maszynowych: wyjmuje się oś, toczy nową na właściwy wymiar i voila. Kiedyś na jakiś targach rowerowych Dystrybutor mówił coś o niewłaściwych kapturkach, stożkach osłaniających czy cuś takiego, ale to jest do dopasowania indywidualnie, przy pomocy odpowiednich kołnierzy /dystansów na osi.
Natomiast do IMK P9 - "kopi" trójkołowca KMX, którego robię dla mojego Juniora (lat 6) będę dawał na przód przerobione tylne koła 12"( z usuniętym hamulcem torpedo albo i bez hamulca jak dostanę) - mają oś 10mm, dla dzieciowego trójkołowca wystarczy w zupełności. Trzeba tylko osie przesunąć niesymetrycznie, i usunąć zębatkę z wolnobiegiem, wkręcając na to miejsce mocowanie tarczy. Link do strony w której opisano taką przeróbkę znajdziesz tu:
http://z12projects.blogspot.com/2010/11/child-sized-recumbent-trike.html.