Autor Wątek: Model kufra do produkcji własnej  (Przeczytany 34172 razy)

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
Odp: Model kufra do produkcji własnej
« Odpowiedź #30 dnia: Marca 31, 2014, 08:58:10 pm »
Super. Czekamy na relację. :)

darznur

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 02, 2014, 05:50:52 pm »
Dobry, Picnic przyszedł i został zamontowany [/url][/img] . Co to dużo mówić: aby go zamontować musiałem powycinać mocowania fotela i podciąć sam fotel. Oczywiście pojawiła się następne sprawy do rozwiązania: montaż chorągiewki i lampki, które rozwiąże jutro. Stosunek UJC (Użytkowość Jakość Cena) określam jako ok, także na tą chwilę jestem zadowolony

darznur

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 02, 2014, 09:03:48 pm »
Bardzo jestem ciekaw zdjęć z bliska. Jak duży jest kufer? Wejdzie tam plecak z A4?
Może da się gdzieś doczytać  kto produkuje te kuferki?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2014, 11:19:27 am wysłana przez woojtek1 »

darznur

« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 04, 2014, 07:40:35 pm »
W weekend znajdę trochę czasu i dam wymiary. W każdym razie 1,5litrowa butelka pionowo nie wejdzie, wchodzi tylko poziomo na samej górze, zeszyty a4 wejdą ale szału nie ma. Laptop nie wejdzie  :'( , słoń, choć mam go w domu w trampkach też nie chce wejść - dziwne.
Jest już jeden minus, może nie minus ale co dla niektórych może być to niedogodnością: jak się włoży coś luźno to tłucze o ściany tak, że ..... Slayer musi iść na maxa. Ktoś pisał o wyklejeniu wnętrza karimatą ale to znowu ukradnie miejsce.

koncki

« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 05, 2014, 08:51:36 am »
To mnie właśnie zniechęciło do Picnica. Dokumenty A4 wejdą, ale w teczce czy plecaku to już nie.

darznur

« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 05, 2014, 09:50:51 am »
Dobry, zrobiłem szybkie wymiarowanie - mogą być odchyłki +/-  coś. Ważnym aspektem dla mnie było to żeby kask się zmieścił - no i się mieści

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 05, 2014, 12:19:41 pm »
Darznur: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dsol.dmeasures.demo&hl=pl łap aplikację na androida do nanoszenia ładnych wymiarów na zdjęcie, aplikacja darmowa, w moim temacie o elastomerze masz przykład jak wygląda.

Odnośnie kufra, przymierzam się do kupna http://allegro.pl/kufer-rowerowy-12l-na-klucz-z-systemem-qrs-black-i4112851211.html tego. Zdejmowany - główna zaleta, nie jest może gigantyczny ale na codziennie wojaże do pracy i z pracy, do przewożenia łańcucha zabezpieczającego wystarczy.
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż

woojtek1

• całkiem inny wariat
  • Optima Lynx
« Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 05, 2014, 06:03:24 pm »
To mnie właśnie zniechęciło do Picnica. Dokumenty A4 wejdą, ale w teczce czy plecaku to już nie.
No mnie to też trochę przyhamowało..... choć i tak najbardziej to brak owego kufra w sprzedaży............ :(

darznur, a nie ma tam gdzieś przypadkiem nazwy producenta tego kufra ?
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 05, 2014, 06:49:52 pm wysłana przez woojtek1 »

Mociumpel

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 05, 2014, 08:14:14 pm »
Tutaj http://www.omega24.pl//index.php?p146,kufer-bagaznik-walizka-na-kluczyk-na-rower-okazja jest kuferek podobny a może taki sam jak DeVilo wskazal - identycznych zalew jest w kerfurach i Teskach chyba - sprawdziłem sa po 109 zł - jeśli to te same to bardzo przyjemne jak za cenę - do "podróży" miejskich jak znalazł ...

darznur

« Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 06, 2014, 08:57:37 am »
woojtek1,  producentem mojego egzemplarza Picnika jest niejaki Moczulski www.pts.pol.pl . Skoro jesteś ze Stolicy Pyrlandii to możemy się zgrać w czasie i przestrzeni to sobie ekniesz kufer

Danielasty

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 06, 2014, 10:26:53 am »
to szczerze mówiąc, zamiast kupować tan rowerowy który jest średni, to wolałbym zamontować z motocykla taki na 2 kaski np, większa przestrzeń płaska podłoga i również na zamek, a do miasta to polecałbym jednak sakwy, tym bardziej na zakupy, do tanich sakw za 55zł zmieściłem 6 butelek 1,5l 1 chleb, i podstawowe rzeczy jak wędliny itp :)

darznur

« Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 06, 2014, 10:59:43 am »
Argumenty które przedstawił Danielasty są niepodważalne. Jeśli UJC jest ok to czemu nie. Jedyną sprawą do rozwiązania jest kwestia przymierzenia, sprawdzenia jak to naprawdę pasuję. Sakwa , choćby nie wiem co zawsze będzie pasowała, kufer może-nie musi.

darznur

« Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 06, 2014, 12:13:34 pm »
jeszcze "jedno" słowo o picniku, po przeczytaniu posta Danielastego nie wytrzymałem i pojechałem SS-ką na zakupy sprawdzić ile w niego wejdzie: 4 x1,5l woda mineralna w smukłej flaszce - nie pękata, 1 chleb, wędlina+nabiał  ???

DeVilio

• całkiem inny wariat
  • Chill... tylko chill nas uratuje.
« Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 06, 2014, 02:36:44 pm »
Mociumpel - owszem podobny ale nie zdejmiesz go szybko. A ten, który ja zamieściłem z allegro jest na jakimś złączu, czyli można go szybko zdjąć w razie czego.

Sakwy - kupiłem sobie sakwę, taką do montażu na górze bagażnika, tyle, że za wąski mam bagażnik, tylko 10cm, a tam potrzebny by był standardowy bardziej, przez co sakwa leci mi albo na lewo albo na prawo pomimo solidnego zamocowania jej wszystkimi możliwymi rzepami. Kupić porządne sakwy to też nie jest łatwo. Z kolei taka sakwa wisząca po lewej i po prawej strony często jest przemakająca. Są też worki zrobione z jakiegoś takiego nieprzemakającego materiału, zamykane poprzez zrolowanie i na zatrzask, ale z kolei ich mocowanie nie przemawia do mnie, wożąc w nich 4.5kg łańcuch boję się że to się urwie prędzej czy później, z kolei taka rolowana ale porządna to jest już cena kilku stów. I tak źle i tak nie dobrze. Dlatego mam wrażenie, że kuferek doczepiany na jakiś zatrzask jest optymalnym rozwiązaniem. Albo jest coś o czym jeszcze nie wiem :D
Cayon XT Performante FOX 18,5`
FatFlevo - na sprzedaż