Mociumpel - owszem podobny ale nie zdejmiesz go szybko. A ten, który ja zamieściłem z allegro jest na jakimś złączu, czyli można go szybko zdjąć w razie czego.
Sakwy - kupiłem sobie sakwę, taką do montażu na górze bagażnika, tyle, że za wąski mam bagażnik, tylko 10cm, a tam potrzebny by był standardowy bardziej, przez co sakwa leci mi albo na lewo albo na prawo pomimo solidnego zamocowania jej wszystkimi możliwymi rzepami. Kupić porządne sakwy to też nie jest łatwo. Z kolei taka sakwa wisząca po lewej i po prawej strony często jest przemakająca. Są też worki zrobione z jakiegoś takiego nieprzemakającego materiału, zamykane poprzez zrolowanie i na zatrzask, ale z kolei ich mocowanie nie przemawia do mnie, wożąc w nich 4.5kg łańcuch boję się że to się urwie prędzej czy później, z kolei taka rolowana ale porządna to jest już cena kilku stów. I tak źle i tak nie dobrze. Dlatego mam wrażenie, że kuferek doczepiany na jakiś zatrzask jest optymalnym rozwiązaniem. Albo jest coś o czym jeszcze nie wiem