Autor Wątek: Witam.  (Przeczytany 7110 razy)

uzurpator

• sympatyk na poziomie
  • **
Witam.
« dnia: Marca 20, 2011, 08:45:13 pm »
Witam wszystkich.

W końcu zarejestrowałem się na nowym forum - na starym znany jako Adam Kadłubek :)

Poruszam się poziomym low-racerem FWD produkcji Mariusza Łuczaka :)

Na forum zaś głównie w podziemiach siedzę i czytam.

cruzbike

• wyczynowiec na poziomie
  • Solec Wielkopolski
Odp: Witam.
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 20, 2011, 09:06:05 pm »
Witamy ponownie ;)
GG: 13949582

wrmichal

• wyczynowiec na poziomie
  • Turek Wielkopolska
    • http://picasaweb.google.com/wrmichal
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 21, 2011, 02:57:11 pm »
Siemanko ;)
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 27, 2011, 11:44:52 am »
Gdzie są zięcia ?!     Gdzie są zięcia ?!    Gdzie są zięcia ?!

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 27, 2011, 01:00:28 pm »
Gdzie są zięcia ?!     Gdzie są zięcia ?!    Gdzie są zięcia ?!

na stronie velogica :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 29, 2011, 08:23:40 pm »
Witaj na forum. Sam od jakiegoś czasu mocuje się z budową podobnej konstrukcji ( klon zox'a). Z ciekawości - jak wyglądają realia poruszania się tak niskim poziomem na krajowych drogach? Jest bezpiecznie? Jak reagują kierowcy (szczególnie obawiam się tirów i autobusów w typowo miejskich warunkach)? Jak wygląda jazda po deszczu - samochody przejeżdżając nie zalewają? Możesz pochwalić się jakimiś średnimi?

uzurpator

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 30, 2011, 09:41:49 pm »
Zdjęcia:

Yin:
Problemu z jazdą nie ma, jestem taką dziwnością, że wszyscy omijają mnie gigantycznym łukiem :) Po mieście jednak nie jeżdżę bo rowerek służy mi głównie do 100+ kilometrowych wypraw. W deszczy jechałem raz - było mokro, więc nie miało to znaczenia.

Średnie? Bo ja wiem. Wrocław-Katowice w ok 8 godzin. Generalnie się nimi nie przejmuję, więc trudno orzec. Na pewno jest szybciej niż na pionowcu :) Wiem, bo jeżdżę na obu :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 30, 2011, 10:17:27 pm »
Fajna maszyna, dało by radę podlinkować jakieś większe fotki? Zgodnie z zwyczajem spytam o wagę :)

Problemu z jazdą nie ma, jestem taką dziwnością, że wszyscy omijają mnie gigantycznym łukiem :)
Omijają, znaczy widzą więc nie jest źle ;)

Średnie? Bo ja wiem. Wrocław-Katowice w ok 8 godzin. Generalnie się nimi nie przejmuję, więc trudno orzec. Na pewno jest szybciej niż na pionowcu :) Wiem, bo jeżdżę na obu :)
Tu bez liczenia średnich można się zdziwić, z racji niższej pozycji wrażenie prędkości jest większe niż na pionowych, prędkości chwilowe też. Problem jest w podjazdach - w moim przypadku 12kg rower mtb jest według średnich stale te 1-5 km/h szybszy niż 18kg swb z pełnym zawieszeniem.

uzurpator

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 31, 2011, 05:02:44 pm »
Yin:

Większych zdjęć nie ma na razie, bo się mi gdzieś zniknęły. Może strzelę coś w weekend, ponieważ będę przygotowywać machinę do sezonu.

Co do średnich to trudno mi powiedzieć, ponieważ jeżdżę w nieporównywalne sposoby - jeden rower mam na dojazdy do pracy - pionowy, drugi - górski ful do włóczenia się po beskidach i właśnie poziomkę na długie włóczęgi.

Generalnie wszystkie moje rekordy prędkości mam na poziomce - i prędkość maksymalną na płaskim, i czas przejazdu czasówki 20km, więc sądzę, że jednak jest szybciej :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 31, 2011, 06:45:24 pm »
Mamy podobnie - rower miejski, pełne błotniki, bagnik itp - zakupy, miasto, praca. Szosa - na szybkie przemieszczanie się po miejskiej dżungli i asfaltach. Mtb - wypady w las, wycieczki, trening chyba najbardziej uniwersalny z moich rowerów. Poziomka - rekreacja, wycieczki itp. Dla każdego z rowerów z wyjątkiem miejskiego który nie ma licznika liczę średnią (bikestats) i czasem ciekawe rzeczy wychodzą w praktyce ( np. fakt że poziomy nie są tak szybkie jak się sądzi, przynajmniej te nie zrobione czysto do ścigania). Co ciekawe u mnie rekord prędkości  maksymalnej i średniej jest na rowerze mtb.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 31, 2011, 08:04:59 pm »
Co ciekawe u mnie rekord prędkości  maksymalnej i średniej jest na rowerze mtb.

uzurpator ma lowracera, a twoje sa highracery  i uwazaj bo znowu sprowokujesz prepychanki poziomo pionowe :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 31, 2011, 08:25:54 pm »
Zgadzam się co do różnic, chodzi mi o generalny przykład że nie ma reguły - pozioma pozycja = osiągi lepsze niż w pionie. A rekordowe v-max to zwykle kwestia odpowiednio długiej i stromej górki ;)
A tak swoją droga to lowracer właśnie stoi za moimi plecami i czeka aż znajdę czas na dospawanie przelotek na linki :)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 31, 2011, 08:40:58 pm »
A tak swoją droga to lowracer właśnie stoi za moimi plecami i czeka aż znajdę czas na dospawanie przelotek na linki :)

u mnie konczy sie powoli etap kompletowania czesci, jig przygotowany, w weekend wycinam rdzen i zaczynam klejenie :)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 31, 2011, 09:03:39 pm »
Dasz radę zrobić fotorelacje i wrzucić do tematu z laminowaniem?

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 31, 2011, 09:06:41 pm »
Dasz radę zrobić fotorelacje i wrzucić do tematu z laminowaniem?

mysle ze reaczej jakies video zapodam, jak pracuje nie za bardzo lubie sie rozpraszac na cykanie fotek, postawie kamere gdzies w rogu i bede laminowal, oczywiscie jesli nie zapomne, ale na pewno bede robil fotki miedzy etapami