Wczoraj zrobiłem pierwsze jazdy próbne z bocznym wózkiem. Jeździ się śmiesznie, w zasadzie nie przeszkadza się pochylać w zakrętach (mocowanie daje tę możliwość), nie ściąga ani przy jeździe na wprost (bez problemu mogę kierować jedną ręką) ani przy hamowaniu, przy niewielkich prędkościach wzrost masy nie utrudnia jazdy ani hamowania.
Wady: strasznie źle się manewruje rowerem na pych - nie da się go przesuwać, przestawiać ani zarzucić tyłem - tu się nic nie da zrobić bo TTTM, mocowanie do roweru ma za duże luzy i po wyjściu z zakrętu niestety wózek nadgania rower co daje małe szarpnięcie - przy małych prędkościach nie groźne, przy większych nie sprawdzałem .
Przede mną jeszcze wymienić jak najszybciej mocowanie do roweru, muszę też zrobić podłogę (nie zamontowałem) i obowiązkowo błotnik oraz pasy, w drugiej kolejności osłonę. Może jeszcze poreguluje odsunięcie wózka w bok od roweru (mam taką możliwość) wtedy łatwiej będzie się można pochylać na stronę wózka ale kosztem szerokości zestawu.
Dziś wieczorem pewnie będę dalej robił jazdy próbne.
Zdjęcia wkrótce.