Autor Wątek: [definicja] Co jest napisane w FAQ i Kto to jest ten FAQ  (Przeczytany 3442 razy)

FAQ

• sympatyk
  • *
[definicja] Co jest napisane w FAQ i Kto to jest ten FAQ
« dnia: Stycznia 02, 2011, 03:01:11 pm »
Redaktorami FAQ, są wszyscy użytkownicy, zarejestrowani na forum.
Definicje, propozycje i ostateczny ich kształt, jest uzgadniany i dyskutowany w wątku zatytułowanym: Słownik czyli co kolega chciał powiedzieć >>>link
Uzgodniona definicja, następnie staje się częścią FAQ.
Jest wysyłana przez jedną z trzech osób (sprzątaczek), które są odpowiedzialne za przejrzystość i porządek w FAQ (tylko w tym jednym temacie)  oraz za poprawne linkowanie do definicji.
Sprzątaczkami są (tu będą wymienione te osoby - nabór jeszcze nie ogłoszony) a ich zadaniem, jest przeklejenie definicji oraz linków we właściwe miejsce, lub poprawienie błędów stylistycznych, ortograficznych lub literówek.
Jeśli zauważysz literówki, lub błędy ortograficzne, powiadom o tym użytkownika faq na priva, aby nie zaśmiecać niepotrzebnie forum.
Sprzątaczki nie dodają własnych opinii, ani komentarzy, chyba że, te wcześniej staną się częścią definicji przedyskutowanej w wątku co kolega.
Sprzątaczki nie są administratorami Forum, a konto o nazwie FAQ, nie służy do dyskusji, a jedynie do wklejania w/w definicji.
Jeśli definicja zaproponowana w wątku (Słowniczek... >>>link
) nie zostanie w żaden sposób skomentowana, i nie budzi wątpliwości, to po siedmiu dniach stanie się częścią FAQ.
Jak już wcześniej napisałem TO ŻYJE, więc definicje już zamieszczone, nadal podlegają modyfikacją, zmianom i uaktualnieniom.
Definicje, są oznaczane przez osobę wklejającą, jej nikiem pod jakim występuje na forum
Daje taki oto naprzykład:

Rower - pojazd napędzany... bla bla bla...

[wkleił - bonawenturowicz]

Proszę nie odpowiadać pod tą definicją.
Wszystkie sugestie, porady dyskusje dotyczące FAQ,  proszę prowadzić w temacie Słownik czyli co kolega chciał powiedzieć.  >>>link
Powrót do spisu treści. - >>>link
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2011, 09:51:03 pm wysłana przez FAQ »

sławek

• całkiem inny wariat
Odp: [definicja] Co jest napisane w FAQ i Kto to jest ten FAQ
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 02, 2011, 03:52:51 pm »
 No to mi ulżyło!
 Bo już chciałem pisać "FAQ - KIM JESTEŚ???  Podnieś przyłbicę i pokaż się!
 Czy przychodzisz w pokoju? ??? 
 Bowiem dręczył mnie niepokój straszny  który streszczał się w pytaniu:  FAQ czyś ty jest Maciejem???!!!
Sławek