Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196678 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #390 dnia: Września 17, 2011, 06:37:17 pm »
I tu masz rację Stormie!

Maciek, cytuj jak się do czegoś odnosisz, zwłaszcza w tak długim wątku, bo nie wiadomo co chodzi ;)

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #391 dnia: Września 17, 2011, 07:26:29 pm »
no to
Apropo"s Zlotu Poziomów to mam kontakt z dziennikarzem Kuriera Południowego który jest energicznym organizatorem imprez i umie jeździć poziomem! Jest chętny do organizacji takiej imprezy oraz oprawy medialnej.
Widzę, że już jest dwóch chętnych do jubileuszowego, V Zlotu. Zaczyna być ciekawie.
To jest wyzwanie, ja po wszystkim miałem dosyć.
« Ostatnia zmiana: Września 17, 2011, 07:29:00 pm wysłana przez zulus »

pajak_gdynia

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #392 dnia: Września 17, 2011, 07:41:07 pm »
zulus, ale już Ci przeszło? :)

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #393 dnia: Września 17, 2011, 07:43:57 pm »
nieee, ostatni raz wyskoczyłem z taką imprezą ...  ;) ;D

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #394 dnia: Września 17, 2011, 07:46:04 pm »
i mogłem posłuchać Sławka  :)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #395 dnia: Września 17, 2011, 07:52:02 pm »
To jest wyzwanie, ja po wszystkim miałem dosyć.

ale masz swiadomość, że zniechęcasz potencjalnych organizatorów ?

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #396 dnia: Września 17, 2011, 07:57:27 pm »
Proponuję założyć temat o organizowaniu zlotów poziomych - tak jak proponowałem przy pożegnaniu. Macie sporo doświadczenia jak się do tego zabrać i jak pociągając taką imprezę, wasze uwagi mogły by pomóc przyszłym organizatorom. Tylko ktoś kto organizował coś na większą skalę / ilość uczestników wie jak skomplikowana potrafi być realizacja w praktyce, szczególnie zapanowanie nad takim tłumem na wyjazdach co Rajderom udało się wyjątkowo dobrze.

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #397 dnia: Września 17, 2011, 09:51:30 pm »
Nie chcę kogokolwiek dołować, zniechęcać. Ta impreza była dla nas wyzwaniem. Dowodem jest ilość uczestników na poziomkach W sumie doliczyliśmy się 78 osób w tym 55 na poziomkach (przyjezdni + miejscowi). Sądzę, że V Jubileuszowy Zlot, będzie jeszcze bardziej liczniejszy niż nasz, opolski. Po imprezie odetchnąłem i po prostu wyszło zmęczenie. Ale jaka była satysfakcja, że się udało. Te wszystkie niusy, relacje... to bardzo cieszy.
Tutaj jest ważna pomoc innych ludzi. Nasz kwatermistrz/skarbnik Marek to nasza szara eminencja. Dla mnie ten człowiek ma duże doświadczenie w organizacji podobnych imprez. Bez niego nie podjąłbym się takiego wyzwania. No i doświadczenie w prowadzeniu grup rowerzystów przez innych Rajderowców była nieoceniona. Ale nawet perfekcyjnie przeprowadzona impreza połączona z "cudami na kiju" weźmie w łeb jeśli pogoda nie dopisze. Nam się udało.

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #398 dnia: Września 18, 2011, 06:52:02 am »
Nam się udało.

Cieszy, że sami to zauważyliście.
« Ostatnia zmiana: Września 18, 2011, 06:44:50 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #399 dnia: Września 18, 2011, 01:19:22 pm »
Nie chcę kogokolwiek dołować, zniechęcać. Ta impreza była dla nas wyzwaniem. Dowodem jest ilość uczestników na poziomkach W sumie doliczyliśmy się 78 osób w tym 55 na poziomkach (przyjezdni + miejscowi). Sądzę, że V Jubileuszowy Zlot, będzie jeszcze bardziej liczniejszy niż nasz, opolski. Po imprezie odetchnąłem i po prostu wyszło zmęczenie. Ale jaka była satysfakcja, że się udało. Te wszystkie niusy, relacje... to bardzo cieszy.
Tutaj jest ważna pomoc innych ludzi. Nasz kwatermistrz/skarbnik Marek to nasza szara eminencja. Dla mnie ten człowiek ma duże doświadczenie w organizacji podobnych imprez. Bez niego nie podjąłbym się takiego wyzwania. No i doświadczenie w prowadzeniu grup rowerzystów przez innych Rajderowców była nieoceniona. Ale nawet perfekcyjnie przeprowadzona impreza połączona z "cudami na kiju" weźmie w łeb jeśli pogoda nie dopisze. Nam się udało.
NIC TO WAĆPAN TRUDY GDY NARÓD SZCZĘŚLIWY
CHWAŁA WAM RAJDERZY - CHWAŁA

maciek70

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #400 dnia: Września 18, 2011, 08:12:26 pm »
Szacun dla organizatorów!!! Tylko kąpiel w Jeziorze Turawskim była obrzydliwie śmierdząca lecz przeżyłem!

shp

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #401 dnia: Września 19, 2011, 08:46:48 pm »
To ja mam pytanie apropos kolejnego zlotu. Deklarowałem w zeszłym roku, że chciałbym zrobić zlot w Szczecinie. Na deklaracjach się skończyło. Jednak po każdej takiej imprezie żałuję, że tych wszystkich wariatów nie było w mieście, w którym mieszkam. Dzisiaj natomiast podpytałem w Urzędzie Miejskim o możliwość dofinansowania takiej imprezy i szansa na to jakaś jest. Aczkolwiek nie chciałbym kolidować z innymi potencjalnymi organizatorami, a jeśli dobrze wiem, to jest już dwóch chętnych na organizację V zlotu.

Co może zaoferować Szczecin i okolice?
1. Długą jazdę pociągiem lub samochodem ;) Ale przynajmniej wysiadacie na stacji końcowej, bez pośpiechu,że pociąg ma jechać dalej. Zresztą, Szczecin konsekwentnie uczestniczył we wszystkich zlotach, również tych dalekich, więc proszę nie marudzić, że się nie da :)
2. Świetne trasy po stronie niemieckiej - będziecie czuć wszystkie łatki na swoich dętkach.
3. Generalnie dużo się u nas ostatnio buduje, jeśli chodzi o infrastrukturę (w tym rowerową) i przestrzeń publiczną - będzie na czym zawiesić oko, o ile starczy czasu.
4. Z racji tego, że w wielu zlotowiczach drzemie ('Drzimi' ;) chęć rywalizacji, można pomyśleć o pewnych próbach szybkościowych.

Proszę więc innych potencjalnych organizatorów V zlotu o przedstawienie swojego aktualnego nastawienia na jego zorganizowanie. Jeśli dacie mi wolną rękę, ruszę urzędową machinę celem pozyskania ewentualnego dofinansowania i wsparcia imprezy.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #402 dnia: Września 19, 2011, 09:18:30 pm »
To ja mam pytanie apropos kolejnego zlotu.

moze juz czas załozyć osobny wątek. Z racji mojej niestabilności emocjonalnej :) wycofuje się w obliczu takiego nawału konkurencji

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #403 dnia: Września 20, 2011, 09:06:57 pm »
Chętny do organizacji zlotu przybywa,

To ja mam pytanie apropos kolejnego zlotu.

moze juz czas załozyć osobny wątek. Z racji mojej niestabilności emocjonalnej :) wycofuje się w obliczu takiego nawału konkurencji

więc jeśli są chętni, to pierwszy Wasz ruch w kierunku założenia nowego wątku. Np. "V Jubileuszowy Ogólnopolski Zlot Poziomek"  :)
Ja tak zrobiłem.
Ps. zbliża się 10.000 wyświetleń, bijemy rekord?
« Ostatnia zmiana: Września 20, 2011, 09:08:58 pm wysłana przez zulus »

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #404 dnia: Września 20, 2011, 09:14:31 pm »
więc jeśli są chętni, to pierwszy Wasz ruch w kierunku założenia nowego wątku. Np. "V Jubileuszowy Ogólnopolski Zlot Poziomek"  :)
Ja tak zrobiłem.

Ludzie, nauczycie się w końcu liczyć?
Dotychczas było 6 (sześć) ogólnopolskich zlotów:
Kraków 2001 (notabene jutro mija równe 10 lat...)
Kraków 2002
Bystrzyca 2008
Poznań 2009
Piła 2010
Opole 2011