Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196698 razy)

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #360 dnia: Września 14, 2011, 04:37:26 pm »
Wiem że rozmawialiśmy na zlocie i stwierdziłeś że wyścigi raczej odpuszczasz ale może: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1404.0;topicseen
Formy może Ci wielu młodych ( w tym ja) zazdrościć.
Wielkie dzieki za miłe słowa... myśle nieskromnie  że jak na moją kategorie wiekową nie jest ze mną najgorzej  ... mam jednak świadomość że mimo to jestem zbyt słaby by tak powalczyć ... zaś samo "przejechanie" 200km juz mnie nie satysfakcjonuje ;-)

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #361 dnia: Września 14, 2011, 06:01:19 pm »
A prowadzisz może jakiś dziennik rowerowy w którym zapisujesz średnie? Ciekawi mnie jak Twoja forma przekłada się na średnie i dystanse. Zapraszam na http://www.bikestats.pl/ kilku poziomych ma swoje konta, a i sama możliwość porównania wyników ludzi i rowerów jest ciekawa.

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #362 dnia: Września 14, 2011, 06:52:03 pm »
 Czy jakiś kopalny zwierz mógłby być maskotką cyklistów?
Ten nazywa się CYKLO TO ZAUR. 

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cyklotozaur

Nazwa fajna, tylko wygląd paskudny  ::). Żeby on chociaż był dinozaurem, ale to takie przerośnięte żabsko czyli płaz.
  W Krasiejowie występował powszechnie  ;D
Sławek

paaj

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #363 dnia: Września 14, 2011, 07:32:14 pm »
Czy jakiś kopalny zwierz mógłby być maskotką cyklistów?
Ten nazywa się CYKLO TO ZAUR. 

http://pl.wikipedia.org/wiki/Cyklotozaur

Nazwa fajna, tylko wygląd paskudny  ::). Żeby on chociaż był dinozaurem, ale to takie przerośnięte żabsko czyli płaz.
  W Krasiejowie występował powszechnie  ;D

Nazwa pasuje, długość w granicach 2m też, :D a i bardziej poziomego zwierza chyba nie uświadczymy

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #364 dnia: Września 14, 2011, 07:58:03 pm »
Głowa w sam raz na owiewkę albo kuferek.. ;)

storm

• Gość
« Odpowiedź #365 dnia: Września 14, 2011, 08:16:19 pm »
Brzydki ten zwierz... FUJ... nie macie naprawdę nic ładniejszego??? Bleeee...

@MrRobot - może to kwestia zwiększenia ilości treningów nastawionych na prędkość i jej utrzymywanie w okreslonym czasie i krótkim dystansie, niż na wytrzymałośc na długich dystansach? (pytam, sam się nastawiam na dystans i 200 też bym zrobił ad hoc ;) )

@trajk-o-ciklista - co szoszoni na to? Szczęka w dół i nie wiedzieli co mają powiedzieć... Ale to było jak wracałem z obiadu, byłem bez roweru i chyba wzięli mnie za... kogoś z innej planety a nie poziomkowicza ;)

@Makenzen - faktycznie skrót myślowy, ale pociesz się, że mogło mi chodzić o rower NORMALNY ;)

maciek70

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #366 dnia: Września 14, 2011, 09:19:57 pm »
Bicyclozaurus Rex!
Kochani! Odblokowałem Youtube i dwa filmiki przesłałem!
http://www.youtube.com/watch?v=lH_iMnPR84s
http://www.youtube.com/watch?v=mMo7YCx2k3s

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #367 dnia: Września 15, 2011, 06:26:10 am »
@MrRobot - może to kwestia zwiększenia ilości treningów nastawionych na prędkość i jej utrzymywanie w okreslonym czasie i krótkim dystansie, niż na wytrzymałośc na długich dystansach? (pytam, sam się nastawiam na dystans i 200 też bym zrobił ad hoc ;) )
Storm dzieki za dobre chęci ... jezdżę juz kilka lat mam już "jako takie" pojecie o treningu sportowym ... znam też możliwości swoje ... jak i potrafię w przyblizeniu okreslic jak pojadą szosowcy na 200 km po pagórkowatym terenie okolic Białegostoku. Jesli pogoda im dopisze ... pojadą kilkunasto-osobową grupą ... zrobią to prawdopodobnie ponizej 5 i pół godz . Ja niestety musiałbym jechać indywidualnie (dlaczego..?  to było już wielokrotnie poruszane na forum)  w chwili obecnej oceniam siebie na 5:45 do 6 godz ...wiec nie interesuje mnie miejsce XX.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #368 dnia: Września 15, 2011, 06:37:30 am »
MrRobot, zerknij na stronie na wyniki chlopakow, ponizej 5:30 nikt tego jeszcze nie zrobil. Pojada przodem max 5 osob, ze srednia ok 28-31 km/h. Jakbys to zrobil w 5:45 to by byl niezly cyrk.

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #369 dnia: Września 15, 2011, 07:02:18 am »
MrRobot, zerknij na stronie na wyniki chlopakow, ponizej 5:30 nikt tego jeszcze nie zrobil. Pojada przodem max 5 osob, ze srednia ok 28-31 km/h. Jakbys to zrobil w 5:45 to by byl niezly cyrk.
Już raz zrobiłem taki "cyrk"... i niestety  już nie mozecie startować w Maratonach Szosowych. 
 Jesli chłopaki robią takie  średnie to ...  albo teren jest bardziej pagórkowaty niż myślę... albo najlepsi nie startują . Zresztą co tu dywagować... po ostatnim "cyrku" przyrzekłem sobie ze nie pojadę w zawodach  ...i nie zamierzam startować.

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #370 dnia: Września 15, 2011, 07:48:27 am »
Już raz zrobiłem taki "cyrk"... i niestety  już nie mozecie startować w Maratonach Szosowych.  

no raczej to nie wplynie na organizacje zawodow i regulamin, reguamin jest ogolnoswiatowy i nie ma zadnych wykluczen, Randonneurs organizuje brevety od okoo 100 lat, wiec nie wydaje mi sie zeby jedna wygrana poziomego spowodowala zamieszanie. Na 200 km jest okolo 2000m wzniesien. Ja tam jade dla dobrej zabawy i sympatycznego towarzystwa. Nagroda jest symboliczna, okolica i asfalty bardzo dobre, ruch samochodowy umiarkowany. Ale rozumiem i szanuje postanowienia, konsekwencja jest najwazniejsza.
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2011, 08:25:25 am wysłana przez gemsi »

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #371 dnia: Września 15, 2011, 08:22:48 am »
. Na 200 km jest okolo 2000m wzniesien.

Przyznaje trasa jest bardziej wymagajaca niz sądziłem ... mnogość podjazdów napewno w istotny sposób neutralizuje zalety roweru poziomego. :) Powodzenia Gemsi :)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #372 dnia: Września 15, 2011, 08:25:46 am »

trajk-o-ciklista

• całkiem inny wariat
  • To recline is devine!
    • Rowerki, przyczepki, sakwy i bagażniki
« Odpowiedź #373 dnia: Września 15, 2011, 09:59:58 am »
No brevety to nie zawody ;) więc ..
Igor

~o
~ \-/\-
(o)^(o)

VeloMotion recumbents
Igorova Ciklo Garaża

------------------

MrRobot

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #374 dnia: Września 15, 2011, 12:12:03 pm »
No brevety to nie zawody ;) więc ..
Prawdą jest ze brevety żądzą sie innymi prawami... lecz obecnie dla mnie nie ma to większego znaczenia...
Wiem jak to wygląda z puktu widzenia postronnego czytelnika ...  wypisuje sobie gość herezje o swoich możliwościach a nie chce pojechać bo nie jest taki dobry... Macie prawo tak myśleć .  Jak jeżdżę w rzeczywistosci mogą powiedziec tylko Ci z którymi miałem okazje gdzieś sie pościgać. Jeśli jednak ktoś z poziomych ma ochotę na koleżeńską konfrontacje możemy spróbować jakoś sie umówić i gdzieś pojeździć.