Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196758 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #285 dnia: Września 11, 2011, 08:55:48 pm »
  To na pewno niedobrzy chłopcy z sąsiedniego ośrodka przerzucili nam ją przez płot :P
  To jest wersja oficjalna i jej się trzymajmy  ;D

Ja mysle ze to motocykliści :)

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #286 dnia: Września 11, 2011, 09:05:07 pm »
Ja mysle ze to motocykliści :)

Zapewne ktoś, kto nam obrabia 4 litery. Ostatnio widziano ponoć tego gościa w Dylakach.

Rajderzy!
Zolt zorganizowaliście na Poziomie. Wielkie Dzięki.
« Ostatnia zmiana: Września 11, 2011, 09:23:00 pm wysłana przez hansglopke »
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #287 dnia: Września 11, 2011, 09:46:37 pm »
Dzięki organizatorom i uczestnikom za świetną imprezę i super atmosferę.
W drodze powrotnej w jednej z wiosek (chyba Osiek) zagaduje nas gościu: "Z Opola jedziecie?" Ja lekkie zdziwko, skąd facet wie... "A bo was w teleexpresie widziałem"  ;D

Także w świat poszło. :)

storm

• Gość
« Odpowiedź #288 dnia: Września 11, 2011, 09:50:46 pm »
@Gemsi - powiedz mi tylko słoneczko, kiedy ja marudziłem, skoro z tobą rozmawiałem chyba 2 razy? I to po 1-2 minuty? I nic nie mówiłem, bo raczej wtedy ty mówiłeś - chwaląc się co masz na przyczepie? Więc coś mi się wydaje, że PIE...LISZ. A ja mam dosyć wycierania się moim nickiem z byle - wymyślonego nawet - powodu. Starczy. Jak chcesz sobie punktować, to lepiej popunktuj swojego bambusa :>

Co do Zlotu - było FAJNIE :D Mam nadzieję, że za rok uda nam się spotkać w jeszcze większym gronie i z co najmniej tak dobrą pogodą jaka była w ten weekend :D

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #289 dnia: Września 11, 2011, 09:57:33 pm »
Starczy to jest uwiąd :P
Niech ktoś, chociażby Ty, opowie o tym, co się wydarzyło jak się ładowaliśmy do pociągu w Opolu ;) Ja nie byłam zbyt blisko wydarzeń, ale ogólnie mogę powiedzieć, że nasze rowerki narobiły... nieco zamieszania ;)
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #290 dnia: Września 11, 2011, 10:57:38 pm »
@Gemsi - powiedz mi tylko słoneczko...

nie rób scen, chyba wszyscy dobrze się bawiliśmy ? kto się lubi ten sie czubi, no nie ? glowa w góre... bambus sie poskleja. A ja sie po prostu nie moge powstrzymac zeby nie zachaczac o Ciebie, bo jestes jednym z poziomych kolarzy ktorach znam lepiej.

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #291 dnia: Września 12, 2011, 07:50:11 am »
nie rób scen, chyba wszyscy dobrze się bawiliśmy ? kto się lubi ten sie czubi, no nie ? glowa w góre... bambus sie poskleja.

Kilka zdjęć uszkodzeń roweru Gemsiego:
http://bzaborow.org/galer/pg/photo/82096

MYSH

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #292 dnia: Września 12, 2011, 07:54:30 am »
Storm - Gemsi poprostu czuje do Ciebie miętę ;)

Z ciekawszych informacji pogryźliśmy się na dworcu o miejsce w przedziale rowerowym z pasażerami, szczegóły może Raffi albo Gromanik  bo ja wylądowałem w środku składu w ścisku porównywalnym do sardynek w puszce, w każdym razie rozrzuciło nas po pociągu jak gówno po granacie;)

Po jako takim dotarciu do dworca Warszawa - Wschodnia, uatowaliśmy jednego zapijaczonego pasarzera przed utratą dokumentów/telefonu/kasy itp bo usnął na perownie po wypiciu jakichś 450 ml gorzałki...

Ale generalnie uważam że zlot był udany, no może nie udało się to że przybyłem na pionowcu;) ale to się da z czasem naprawić

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #293 dnia: Września 12, 2011, 08:00:41 am »
Z ciekawszych informacji pogryźliśmy się na dworcu o miejsce w przedziale rowerowym z pasażerami, szczegóły może Raffi albo Gromanik
3xTAK! ;) Raffi był na pierwszej linii ognia, bo jego rower był załadowywany w pierwszej kolejności - i wtedy zaczęło się dziamganie ;) Czekam na dalsze relacje :) - ale to w wątku o dojeździe na i ze zlotu, żeby wszystko było w jednym miejscu.
Jeśli pod twoim tyłkiem jawi się rower poziomy... to wiedz, że coś się dzieje!!! :P

Tef

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #294 dnia: Września 12, 2011, 09:23:50 am »
1. Co do zdjęć to ja też chciałbym wysłać - gdzieś je umieścić, i tu mam pytanie jak to okiełznać na imageshack aby można było jednym klikiem dostać się do całości materiału, który wypstrykałem podczas zlotu.
2. Co do przekomarzań się i domniemanej upierdliwości werbalno-pisarskiej Gemsjego, to ja się z nim policzę przy następnym spotkaniu  :) oczywiście przy piwku, rozjemcą będzie Yin i to on najwięcej skorzysta z piwa  :D no chyba, że będzie więcej sekundantów  :).
3. Co do fotek kontuzji poziomki Gemsjego to ponawiam myśl, że może to być obsuszenie bambusa, a co za tym idzie zmniejszenie gabarytów. Ponadto wydaje mi się, że powierzchnia klejenia jest ciut mała.
Z cyklu przysłowia i powiedzonka ludowe. Oczywiście o poziomkach :) : Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.

DrewnianaTrajka
Pierwsze ujeżdżenie SWB 'Mroczny Żuraw'

Makenzen

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #295 dnia: Września 12, 2011, 09:26:17 am »
Tef, a na Picasa nie możesz wrzucić?

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #296 dnia: Września 12, 2011, 09:28:52 am »
 Dzięki za zdjęcia przesłane mi na maila przez Irentego,Yina i  Marka.
 Zdjęcia już wysłałem do Rowertour  i chyba ukaże się jakaś krótka wzmianka o zlocie w październikowym numerze.
  Prenumeruję ten miesięcznik - więc jak się coś ukaże to dam znać na forum
Sławek

gromanik

• kolarz na poziomie
    • Białołęka dla rowerów
« Odpowiedź #297 dnia: Września 12, 2011, 09:36:10 am »
3. Co do fotek kontuzji poziomki Gemsjego to ponawiam myśl, że może to być obsuszenie bambusa, a co za tym idzie zmniejszenie gabarytów. Ponadto wydaje mi się, że powierzchnia klejenia jest ciut mała.

Gemsi też tak mówił, jak z nim na ten temat rozmawiałem, wtedy gdy robiłem zdjęcia. Problem może być też z siłami skrętnymi działającymi na to łączenie, bo tam nie ma innego połączenia, które zapobiegało by obracaniu bambusa względem łączenia...

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #298 dnia: Września 12, 2011, 09:56:43 am »
Link do zdjęć
 https://picasaweb.google.com/103656909755629391513/WPoziomieWygladaLepiej#
 Podziękowania dla Andrzeja. Dobry z niego człowiek choć jeździ na zwykłym rowerze ;)
Sławek

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #299 dnia: Września 12, 2011, 10:34:10 am »

Gemsi też tak mówił, jak z nim na ten temat rozmawiałem, wtedy gdy robiłem zdjęcia. Problem może być też z siłami skrętnymi działającymi na to łączenie, bo tam nie ma innego połączenia, które zapobiegało by obracaniu bambusa względem łączenia...

It's not a bug it's a feature. Rower pozazdrościł możliwości rozkładania się raptorbika i ewoluował ;). W przypadku nowych konstrukcji choroby wieku dziecięcego są normalne a konstrukcja z laminatem jest o tyle dobra że awaryjny zestaw naprawczy można wozić z sobą i naprawić usterki przez noc.