Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196625 razy)

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 03, 2011, 04:05:20 pm »
Dobra ,a ile my będziemy musieli wpłacić?

jak bedzie wiadomo jakie jest dofinansowanie to bedzie wiadomo ile trzeba doplacic

wrmichal

• wyczynowiec na poziomie
  • Turek Wielkopolska
    • http://picasaweb.google.com/wrmichal
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 03, 2011, 04:20:11 pm »
Ja myślałem żeby zorganizowac coś na świeżym powietrzu , jakieś ognisko noc pod namiotami?I to uważać jako zlot?
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 03, 2011, 05:45:41 pm »
Ja myślałem żeby zorganizowac coś na świeżym powietrzu , jakieś ognisko noc pod namiotami?I to uważać jako zlot?

Pomysł dobry, ale raczej na jakiś "mini zlot" - na przykład wycieczkę z takim "punktem kulminacyjnym"
Jednak w przypadku Zlotu Ogólnopolskiego, no cóż, zawsze może nastąpić załamanie pogody i ze wspólnego biwakowania nici. 
Mi osobiście opcja z namiotami nie przeszkadza, ale trzeba też brać pod uwagę innych uczestników. Część ma już swoje lata, inni są po prostu wygodni, 
a jeszcze inni zbyt mali - jakoś średnio widzę nocowanie pod namiotem, we wrześniu, z czteromiesięcznym dzieckiem.

Pozdrawiam Roland
Co sądzi że, Zlot w namiocie, fajna sprawa
Jak jest ciepło i nie pada.
Jeśli straszy, słotą jesień
Dach on woli, bo to Wrzesień

----
Kiedy na Zlot?
Ankieta: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1006.0

storm

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 03, 2011, 09:07:27 pm »
Dlatego ja nie proponowałem namiotowania, bo to problemy z namiotami, prowiantem, etc - tylko o czymś a la Rogalinek i stanica ZHP, w której byliśmy w 2009 roku. A tam był ładny, drewniany częściowo budynek, ładne pokoje, nawet internet był :D i ekstra stołóweczka... Podobnie zresztą jak i w Pile rok później.
najważniejsze IMHO jest to, aby był/o:
- żarcie gotowe przed wyjazdem i po powrocie (najlepiej ciepłe)
- miejsce do grillowania/ognisko
- dobre łóżko/materac (+ew. pościel, ale niekoniecznie, mnie wystarcza śpiwór czy nawet parka kocy)
- lekko na uboczu, co by nie spać z uchem przy autostradzie
+/- net
- prąd elektryczny (podładować komórkę, bakterie do czegoś, albo co) (może jakaś prezentacja z rowerkami, tak jak w Rogalinku udało się zorganizować?)
- daszek nad rowerkami i pewne schronienie dla nich (również przed lepkimi rączkami)
- dobry dojazd (Rogalinek akurat średnio wypadał pod tym względem, ci co byli wiedzą o co mi chodzi... zwłaszcza ci, co zasuwali pchając rowerki po piaszczystej drodze pośród pól... ;) )

nahtah

• całkiem inny wariat
  • Obieżyświat w poziomie
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 03, 2011, 09:34:36 pm »
Dość wygórowane potrzeby.;) Neta i komórę zostawił bym w domu, śpiwór i rower wystarczy a jak dadzą jeść i położą gdzieś spać to będzie bajka a i tak spartan by się uśmiał. Trzydniowa przygoda to nie przytyć i się trochę zmęczyć w wybornym towarzystwie.;)
ŻYCIE jest jak jazda NA ROWERZE aby utrzymać równowagę MUSISZ się poruszać naprzód.......Albert Einstein
https://www.bikestats.pl/rowerzysta/nahtah

sławek

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 03, 2011, 09:37:56 pm »
Dobra ,a ile my będziemy musieli wpłacić?

No dobra, może trochę wspomnień
2009 rok  Rogalinek
koszt udziału w zlocie 100zł o ile pamiętam  -- (byli i tacy- z 4-5 osób co spali w namiotach   i płacili mniej     
w kwocie tej były świadczenia - (poprawcie mnie bo już pamięć u mnie "nie ta")
2 noclegi
piątek kolacja
sobota śniadanie i obiadokolacja
niedziela śniadanie
koszulka rajdowa
 UWAGA - nie jestem do końca przekonany czy organizatorzy L. i I. Czajkowscy z Cykloturu,wkładając masę swojego czasu i pracy   nie musieli ostatecznie do imprezy dopłacić.

------------
Jak było w Pile niech ktoś inny powspomina, bo mnie nie było  :'(
Kto pamięta jak było w Oławie(Bystrzycy Oławskiej) Anno Domini 2008?
Sławek

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 03, 2011, 09:59:17 pm »
------------
Jak było w Pile niech ktoś inny powspomina, bo mnie nie było  :'(
...

W Pile był net.
Tyle, że w powietrzu nie latał - chłopaki musieli zrobić pierwszego dnia jakiś przelew, więc
próbowali usilnie zlokalizować koniec druta, z wtyczką do cyfrowej rzeczywistości.
Ostatecznie zdaje się, iż ów koniec, został odnaleziony w okolicy portierni, a co za tym idzie, środki
płatnicze zmieniły ostatecznie właściciela.

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 04, 2011, 12:58:35 am »
Neta i komórę zostawił bym w domu, śpiwór i rower wystarczy a jak dadzą jeść i położą gdzieś spać to będzie bajka a i tak spartan by się uśmiał.
Zgadzam się całkowicie :) Za opcją namiotową dla chętnych przemawia fakt że pole namiotowe jest jakieś 50-100m od ośrodka ( o ile coś się nie pozmieniało od czasu gdy tam byłem ostatnio.) Jedynie komary mogą być dokuczliwe - bliskość wody i lasu swoje robi.   

Franc

• całkiem inny wariat
  • Ponad 30 lat na poziomie
    • Moje zdjęcia rowerów
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 04, 2011, 10:00:58 am »
Osobiście wolimy domki (łatwiej ogarniać i położyć spać 2 Potwory) niż namiot.
Co do lokalizacji: bardziej mi się podobał układ jak w Pile (boisko asfaltowe) niż w Rogalinku/Poznań (boisko ziemne) - na asfalcie łatwiej próbować inne konstrukcje. Co do samej bliskości do cywilizacji: w Pile też pod tym względem było lepiej - łatwiej dojechać do sklepów. Pamiętajcie - rowerem poziomym dużo lepiej jeździ się po asfalcie niż po szutrze więc należy preferować lokalizacje z dojazdem asfaltowym /ostatecznie betonowym dodatkowo trójkołowcem po koleinach polnej drogi nie da się jeździć (Saurus: pamiętasz Rogalinek).

Co do obecności osób niepełnoletnich: pewnie mogą być, ale muszą mieć pisemną zgodę rodziców (Tak na serio, serio, dla świętego spokoju organizatorów) i nie mogą od dorosłych dostać piwa bo by to było karalne rozpijanie małoletnich  :).
Franc "Rowery Poziome Rule"

IMK P14-001 (SWB ASS)
Thyss 222
IMK P12 (SWB, USS, B2B tandem)
Twister 800

wrmichal

• Turek Wielkopolska
    • http://picasaweb.google.com/wrmichal
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 04, 2011, 06:45:33 pm »
Ja osobiście mam 16 lat, i czy jak bym chciał się sam wybrać to czy nie było by jakiegoś większego problemu?
Ebenen ist eine Maschine.
Michał

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 04, 2011, 10:26:11 pm »
Cytat: sławek

Kto pamięta jak było w Oławie(Bystrzycy Oławskiej) Anno Domini 2008?

http://www.youtube.com/watch?v=LgAvVCrq57Q

Zlot odbył się w ostatni weekend sierpnia. Było kameralnie - coś koło kilkanaście - dwadzieścia osób, koszt opiewał na około 20 - 30zł (chyba, dokładnie nie pamiętam) - (tzn. w moim przypadku - przyjechałem w sobotę rano - czyli jeden nocleg). Pogoda, humory - jak na filmie - wyborne:)

A propos, czy coś już ustalono odnośnie terminu tegorocznego zlotu? Dodam, że proponowana lokalizacja bardzo mi odpowiada, bo mam parę godzin rowerem :).
« Ostatnia zmiana: Stycznia 04, 2011, 10:30:31 pm wysłana przez art75 »

istrii

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 04, 2011, 10:41:42 pm »
Wrzesień to najbardziej optymalny termin
Opole też super

I mała ale dla tych co mają jakieś ale...

Jeśli są jakieś propozycje co do innych miejsc bądź terminów to może można przygotować taki plan zlotu wczesniej.
Może kilka osób by chciało coś zorganizować.

Chodzi o to że jeśli jest już jedna propozycja to się nie wcinać, a samemu coś ładnego przygotować i przedstawić na najbliższym już organizowanym zlocie.

Jest wiele szanujących się imprez corocznych gdzie np. imprez na 2011 rok była przedstawiona w 2010. A na spotkaniu w 2011 będzie przedstawiona na 2012 itd.

Zadanie proste, każdy zadowolony bo jego propozycja może wygrać poprzez np. głosowanie na zlocie, a co najważniejsze organizator ma praktycznie rok na przygotowania.

ps Nie ma co kopiować chętnych do zlotu wystarczy zobaczyć do przeprowadzanej ankiety

----
Kiedy na Zlot?
Ankieta: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1006.0

koncki

« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 04, 2011, 11:33:14 pm »
Jeśli już dochodzimy do konkretnego terminu, to moim marzeniem jest, żeby zlot był w pierwszy weekend września.

storm

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 05, 2011, 07:22:35 am »
@art75 - może orientujesz się, co to za muzyczka leci jako druga? Coś jakby techno jakaś? Spodobała mi się nawet ;)

art75

• kolarz na poziomie
  • Świętochłowice
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 05, 2011, 09:55:20 pm »
@storm, niestety nie wiem, chyba najlepiej pytać u źródła, ;) film zrobił użytkownik mr.Robot, ostatnio na forum rzadko bywa.