Autor Wątek: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011  (Przeczytany 196652 razy)

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« dnia: Grudnia 30, 2010, 08:08:54 pm »
Mam pytanie do wszystkich forumowiczów.
Czy ktoś w Polsce chce zorganizować kolejny zlot rowerów poziomych?
Jeśli nie, to mój klub OPOLSKI KLUB TURYSTYKI ROWEROWEJ "RAJDER", w którym jest kilku poziomowiczów, jest zainteresowany podjąć to wyzwanie. Proponowany termin to pierwsza połowa września.
Jeśli ktoś chce zobaczyć zdjęcia z naszych imprez, poczytać o naszym klubie to zapraszam na naszą stronę www.rajder.opole.pl
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 08:32:58 pm wysłana przez zulus »

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
Odp: IV OGÓLNOPOLSKI ZLOT ROWERÓW POZIOMYCH 2011
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 30, 2010, 09:31:31 pm »
Zapewne są osoby chętne do zorganizowania zlotu, ale jak koledzy zapraszacie do Opola.....
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

koncki

• wyczynowiec na poziomie
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 30, 2010, 10:10:06 pm »
Miejsce bardzo dobre, termin taki sobie, popieram!

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 30, 2010, 10:28:40 pm »
Pomysł bardzo dobry ale już w tym roku z tego co pamiętam doszliśmy do wniosku że lepszy termin to koniec czerwca-początek lipca (jeszcze przed sezonem urlopowym a już w okresie pięknej pogody która we wrześniu jest już mocno niepewna). Przemyślcie to.
Jakub Sałata

cyqlop

• całkiem inny wariat
  • Czułów
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2010, 10:47:19 pm »
ja tez tak myślę ze czerwiec lipiec
Moja mała firemka
https://cnc-warsztat.pl (frezuje aluminium, drewno, tworzywa sztuczne)  ZAPRASZAM, DOBRE CENY

Druga strona
https://sites.google.com/site/cyqlopproject

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2010, 10:59:10 pm »
shp coś wspominał, że chciał by, aby zlot odbył się tym razem w Szczecinie - deklarował się jako organizator.
No, ale póki co, się nie odzywa.

Jak dla mnie, może być Opole (nawet fajnie, bo nigdy nie byłem), a nawet Suwałki. Najważniejsze, aby okoliczności planów nie pokrzyżowały, pogoda i obsada dopisała.
A to gdzie to będzie, to mi lotto.

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 30, 2010, 11:00:46 pm »
Myślę, że termin jest dobry. Co prawda nie wszystkim dogodzi się, ale ostatni zlot w tym samym czasie zaowocował dość dużą frekwencją. No i przywilejem organizatora jest samo ustalenie terminu. Chcielibyśmy aby bazą zlotu był ośrodek nad jeziorem turawskim (ok.15km od Opola), poza sezonem turystycznym. Poza tym mamy już zaplanowane imprezy przed okresem wakacyjnym. Co gorsze, musimy do 11 stycznia 2011 złożyć wniosek do urzędu marszałkowskiego o dofinansowanie imprezy co będzie się przekładać na wysokość kwoty imprezy od osoby. Mamy nadzieję również, że atutem będzie lokalizacja bazy i program imprezy.

zulus

• kolarz na poziomie
    • rajder opole
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 30, 2010, 11:03:55 pm »
Ok, na najbliższym zebraniu klubu poruszę termin czerwca, ale lipiec i sierpień NIE POLECAM.

kaczor1

• całkiem inny wariat
  • www.kaczor2.blogspot.com
    • HPV Poland & Recumbent Bike
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 30, 2010, 11:16:11 pm »
Ok, na najbliższym zebraniu klubu poruszę termin czerwca, ale lipiec i sierpień NIE POLECAM.

Prrrr

Spokojnie.
Skoro nie dyktat, to Niech społeczeństwo się najpierw wypowie.
Co będziesz na zebraniu gadał po próżnicy. ;)

Ankieta: http://forum.poziome.pl/index.php?topic=1006.0

edit: poprawienie linka
« Ostatnia zmiana: Grudnia 30, 2010, 11:21:43 pm wysłana przez kaczor1 »

storm

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 30, 2010, 11:36:52 pm »
Osobiście wolałbym wrzesień. Co jak co, ale jest już wóczas po urlopach, ludzi może być więcej... Itd.
Poza tym Opole... A nie dałoby się tak bardziej w okolicach środka Polski, co by wszyscy mieli w miarę podobne odległości do przejechania? ;) (aczkolwiek w Opolu byłem tylko raz, w dniu kiedy odbierałem swojego VG3 :D )

P.S. A jak z terenem? Nie za górzysty? Wolałbym raczej płaskawy bardziej ;)

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 30, 2010, 11:55:53 pm »
Poza tym Opole... A nie dałoby się tak bardziej w okolicach środka Polski, co by wszyscy mieli w miarę podobne odległości do przejechania? ;)

To ja zareklamuję bardzo centralne okolice Zduńskiej Woli, Bełchatowa i Górę Kamieńsk jako wyzwanie dla ciekawych. Objeździłem te tereny raz z hansglopke i byłem zachwycony. Ale kto to zorganizuje? Osoba prywatna nie ma takiej siły przebicia jak jakikolwiek zorganizowany formalnie klub który jeszcze ma pewną ilośc członków na których można rozłożyć pracę przy organizacji. Dlatego takim sukcesem był zlot w Pile (wypracowana przychylność u miasta i rozpoznawalność w okolicznych miasteczkach, poczta rowerowa, ośrodek, zwiedzanie itp. itd.) i może być na pewno zlot w Opolu.
Jakub Sałata

live_evil

• Administrator
  • całkiem inny wariat
  • ...i stąd wiemy, że Ziemia ma kształt banana
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 31, 2010, 12:33:09 am »
Komuś się chyba numeracja pokręciła :-)
Przecież były dotychczas więcej jak 3 zloty:
1. Kraków 2001
2. Kraków 2002
3. Oława 2008
4. Poznań 2009
5. Poznań 2010

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 31, 2010, 12:42:20 am »
Numeracja najwyraźniej zaczęła się po wznowieniu i utwierdziła gdy zlot w Poznaniu został ogłoszony drugim ogólnopolskim i zostało to nadrukowane na koszulkach ;)
Jakub Sałata

hansglopke

• całkiem inny wariat
  • Zduńska Wola
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 31, 2010, 02:01:55 am »
W środku Polski też się zrobi. Na razie jest posadzone drzewo, co z niego sztyl do szpadla będzie, którym fundamenty będą kopane. Pomysła na zlot mam, ale jeszcze nie w tym, nadchodzącym, sezonie. 
"Tak to już jest, że najszybciej zwraca na siebie uwagę idiota." - CK Dezerterzy

"Na pionowcu boli tyłek, plecy i w ogóle wykańczająca i niewygodna pozycja jest..." - Mototramp

storm

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 31, 2010, 07:35:19 am »
Tak sobie myślę... A może by tak lekko przedłużyć ZLOT? Do tej pory (byłem na dwóch), organizownay był na weekend, ze zjazdem w piątek i wyjazdem w niedzielę rano. W zasadzie na dobrą sprawę liczył się de facto tylko jeden dzień - sobota. NO i może 2 wieczory z grillem, jak ostatnio były - w piątek i sobotę wieczór... A co byście powiedzieli na to, co by wydłużyć "spęd" o 1-2 dni? Więcej czasu na ganianie rowerkami, dyskusje, grillowanie, zwiedzanie ciekawych miejsc? (o lansowaniu się i propagowaniu roweru poziomego - nie wspomnę bo to oczywiste ;) )