Witaj Jacek!

Jak kolega Kaczor pisał, mama rame od Velokrafta, i to modelu VK Hi, ze zrobionym wypustami na 700c koło (seryjnie jest 26" 571, 559 pewnie też przyjmie)
Velokraft od wielu lat zajmuję samy szczyt rynku ram/rowerów kompozytowych
więc wierze że to zapewnia wysoki poziom jakości.
Zastosowana technologia budowania ramy jest dosyć wysoka, a rmy wychodzą lekkie i wytrzymałe.
Z tego co czytałem po forach przez lata, było tu i ta problemów z widelcami na modelu VK2
ale nie tyle żeby powiedzieć że nie są dobrej jakości.
Po prostu każdy lekki sprzęt nosi ze sobą ryzyko że nie wytrzyma w ciężkich warunkach,
a u takiego małego producenta nie możemy oczekiwać najwyższy poziom kontroli jakości po zrobieniu widelca/ramy.
W każdym razie cena jest jak najbardziej porównana do jakości, i ceny produkcji z włókna węgłowego.
Dokładnie ceny oczywiście dostaniesz na miejscu

Ale ja powiem że zestaw rama/widelec/kierownica/fotelik można dostać już od około 6000Zł.
Od Velogic to dostaniesz już od 2200Zł ale carbon to carbon, wyższa klasa, i rama już od 1100g
a alu rama pewnie nie jest poniżej 3000g.
Co do samych modelów Velokrafta, powiedziałbym że możesz wybierać z 3 modeli
- Lowracer VK2 - jak na lowracera może być bardzo praktyczny rower, i używany i na ultramaratony/wyścigi jak i na jazdę po mieście, bo nie ma zderzania korby i przedniego koła,
a łańcuch można ustawić tak że nie będzie przeszkadzał przy skręcaniu.
Można na jego dodać fabryczny carbon/kevlar kufer o pojemności 20l co da dużo miejsca na bagaż, nawet na weekendowe wyprawy.
Powiedział bym że to typowy lowracer, tak jak i Optima Baron nadaje się do prawie wszystkiego.
Miałem okazje bardzo krótko się przejechać na vk2, po rynku we Włoszech robionego z kostki,
i powiem że nie zauważyłem że jest bardzo "twardy"(niewygodny) a również nie zauważyłem że jest jakoś super nerwowy przy małych prędkościach (niektórzy na forach tak mówią)
VK2 jest dostępny również z "superman" kierownicą co zdecydowanie poprawia sytuację przy wsiadaniu/zsiadaniu z roweru, i gorąco polecam taka kierownice, bo z tilerem (nie składającym) wstawać z tak niskiego fotelu jest bardzo utrudnione.
- VK3 - ładny (najładniejszy Velokraft ever ?? ) amortyzowany midracer z dwa 20" koła. Potencjalni "do it all" rowerek.
Nieco gorsza aerodynamika od VK2 , ale jest amortyzacja i bardzo duża przestrzeń do bagażu (ogromny 60l kufer, albo większa torba na tył fotelu)
Na przód też można dać amortyzacje (np. ładny "headshock" amorek oferowany przez Cyklotur)
Prawdopodobnie "best bang for the buck" z Velokrafta.
To był pierwszy dwukołowy poziomy rower na którym jeździłem
Pojeździłem tak z 1.5 godz. i trudno mi coś konkretnego powiedzieć, ponieważ był to mój pierwszy raz

ale powiem że jest bardzo lekki, extra wygodny i bardzo ładny (hmm, już to mówiłem, nie?

)
Do tego jeszcze dwa razy prawie się wyłożyłem na drodze, bo przednie koło uderzyło mi stopę podczas zawracania.
Gdybym nie chciał dużych kół to bym właśnie może VK3 kupił.
Swoja drogą, to właśnie Kamil polecał VK3 jako rower na "polskie realia" (sam na nim jeździł)
- VK Hi - wygoda i mniejsze opory toczenia dużego koła, duży wybór kół (zwłaszcza hi preformance) i opon w 559 lub 622(nie tak duży w przypadku 571)
bez męki pożyczysz dętkę/oponę od kolegów pionowych ..
Najlżejsza rama, przestrzeń na torbę za fotelikiem ..
Lekko się wsiada/zsiada (również z tilerem)
Bez problemów się "przyjaźni" z pionowymi (jak do pogadania tak i do jazdy w peletonie)
a nie jest dużo (albo wcale) wolniejszy od niższego roweru (lowracer na 35-40cm)
więc nie trzeba się bać wysokich rowerów. Tylko jak jesteś dużo niższy niż 165cm i nie dosięgasz stopami do ziemi to jazda może nie być komfortowa i przysporzyć Ci kłopotów przy ruszaniu/zatrzymywaniu.
Oprócz Velokrafta oczywiście tańsze rowery które koledzy polecają to Velogic midracer, Raptobike ..
Wybór dużo zależy od tego ile kasy chcesz wydać na rower.
W każdym razie polecam skontaktować się z Kamilem Manieckim i umówić na jazdę próbną,
chyba mają jakieś rowery tam do testowania, bo jak ja byłem to tylko ich własny VK3 był

Pozdrawiam