Sławku - nie wiem czy to jest coś co chciałbym testować (może foto), natomiast chętnie przetestowałbym coś ze sprzętu velokraft. Ciekaw jestem czy jakość i cena idą w parze.
Gemsi - racja zobaczyłem jakiś model a przecież obecny rekord prędkości jest na właśnie przednim napędzie, masz więc słuszność, no ale pytanie gdzie to przetestować, ile kosztuje? jakieś opinie.
Kaczor1 - na tym foto widzę Semi Low Racer Velogic pana Mariusza (!) Łuczaka z Oławy, to mogłaby byc jedna z opcji do zakupu, kiedyś byłem u Niego jednak do testów był tylko jego własny
http://www.youtube.com/watch?v=0MBs6Wdd-3Qoraz inny egzemplarz, którym zrobiłem wtedy kilka km na jeździe testowej. Wyniosłem z niej bardzo pozytywne odczucia, moja kondycja była wtedy jednak słaba, co do wygody pozycję odebrałem jako bardzo dobrą, nie jestem przyzwyczajony do tego typu układu (dotąd tylko pionowe) i udało mi się rozpędzić wtedy na płaskim do może ok 40km/h odszedłem trochę przy tym panu Mariuszowi ale jego sprzęt miał krótsze korby. Nie dało mi to najważniejszego to jest wyczucia jak szybki może być to rower, naprawdę to musiałbym przejechać się nim gdzieś tu w okolicy by na "swoich śmieciach" ew. na obiektywnie płaskim odcinku zobaczyć co i jak. Natomiast ten test trochę mnie wyczulił na problem nierówności na poziomie. Chciałbym jeździć rowerem głównie poza miastem, układ mam taki, że ścieżką rowerową mogę dojechać prawie wszędzie gdzie potrzebuję tak więc do moich zastosowań widoczność może nie byłaby taka problematyczna.
No ale jak napisałem wcześniej to wszystko trzeba jeszcze sprawdzić w praktyce najlepiej na innych modelach.
Cruzbike - bardzo interesujące, czy to można w Krk gdzieś przetestować ? (jak trzeba to i odpłatnie)
Jacek