@Hansglopke - wiochmeństwo i jakieś problemy między nimi. Ale żeby narażać czyjeś zdrowie czy szwank z tego powodu? Ten braciszek powinien dostać sporą grzywnę za to i jakiś mały zawias - albo i najlepiej prace społeczne. Np w szpitalu na urazówce jako salowy.
Za to zainteresowało mnie coś innego w tych komentarzach:
Rowerzyści to w ogóle dziwni ludzie. Ja zawsze jak jadę samochodem i widzę rowerzystów przed sobą, których będę wyprzedzał zawsze daję 2 razy króciutko klaksonem że się zbliżam, nie widać mnie ale żeby i rowerzyści zachowali uwagę. Widzę wtedy, kiedy mam do czynienia z "profesjonalnymi" rowerzystami. Przeważnie dziękują kiwnięciem ręki. Raz jechałem i widzę przed sobą babkę i gościa ostro pedałują. Jak mam w zwyczaju króciutko dwa razy klakson lewy migacz i na maksa do lewej strony. Kiedy się z nimi zrównałem gościu też pokazał mi palec a jego baba popukała się w czoło. Nie wytrzymałem !! Dałem po hamulcach aż gumy zapiszczały, jak wyskoczyłem z auta jak ich zjechałem za ten palec i pukanie w czoło, jak wydarłem się na nich dlaczego zatrąbiłem to widać było że są w ciężkim szoku i zaczęli przepraszać za zachowanie a na koniec jak minęły pierwsze emocje to sami przyznali że mnie nie widzieli ani nie słyszeli że się zbliżam. No kur...ka, ręce mi opadły.
Mnie też ręce opadły. Z tego wynika, że ja jadąc w korku miedzy samochodami powinienem non stop klaksonić ostrzegając kierowców, że ich wyprzedam, tak?
Nonsens. Facet nie wie jak
KULTURALNIE zachować się na drodze i wychodzi z założenia, że skoro jest samozłomem na drodze to inni mają mu ustąpić??? Chyba się mu coś pomieszało, a najpewniej nie doczytał (nie zna!!!) PoRDa.
I od siebie. W piątek jechałem Połczyńską w kieruku Centrum W-wy, dojeżdżając do starych Polskich Nagrań. W pewnej chwili wyprzedza mnie jakieś zielone kombi, faccet trąbi i pokazuje coś na... chodnik? Rozumiem co miał na myśli, bo kilkaset metrów wcześniej faktycznie jest śmieszynka na chodniku, ale ona się urywa. Gdyby szanoFFny kieroFFca się bardziej orientował to by o takich sprawach wiedział, ale jak się ma mózg wykastrowany i klapki na oczach i światopogląd ograniczony do "JA jestem NAJ bo ja mam samozłom!!!" to niestety. Zero pojęcia.