Napisał: Griffon
2007-12-20 19:58:27
----------------
Hello poziomiści!
Jak tam zima mija? Buduje ktoś coś nowego. Chwalić się! Zdjęcia załączać! Ja zacznę, żeby dać choć pół dobrego przykładu
Buduję mid-racera. Z przodu 24' z tyłu 26'. Dam opony Schwalbe Big Apple 2'. Podobno mają zdolności amortyzacji jak normalny teleskop a opór toczenia jak dobre szosówki. Wobez tego zero amortyzacji mechanicznej. I tak jeżdżę tylko po twardym. Chwilowo jeszcze nie mam zdjęć ale wygląda toto jak połączenie Bacchetty Strada (tył) i Cruzbike'a (przód) Napęd oczywiście przedni i kierownica typu Aero. (ostatnio nawet Optima skłania sie ku takim kształtom kierownic!). Miesiąc temu robiłem próbny oblot na boisku - jeszcze na starych pedałach, starych kołach, z jednym hamulcem i bez przerzutki. Chodziło tylko o sprawdzenie stabilności i kierowalności - ostatecznie ramę robiłem sam od (niemal) podstaw. Wyszło rewelacyjnie. Rower kieruje się prawie sam i efekt wpływu pedałów na kierownicę (bolączka systemu cruzbike) niemal niewyczuwalny! Rozłożyłem i bedę wobec tego malować. Gromadzę resztę osprzętu - wszystko ma być nowe i z odrobinę wyższej półki. I będę miał tarczowe hamulce! A co!
A reszta Szanownego Towarzystwa zapadła w sen zimowy?