Autor Wątek: świeży  (Przeczytany 12439 razy)

janiak

• sympatyk na poziomie
  • **
świeży
« dnia: Września 11, 2010, 07:10:39 pm »
najmłodsze dziecko, prawie na ukończeniu.

« Ostatnia zmiana: Września 11, 2010, 07:27:19 pm wysłana przez janiak »

PrzemO

• wyczynowiec na poziomie
  • Never talking just keeps walking...
    • Sporty alternatywne
Odp: świeży
« Odpowiedź #1 dnia: Września 11, 2010, 10:39:59 pm »
To teraz już nam nie uciekniesz :D Znamy twój styl - choperowsko, kosmicznie, dziurkowato i czarno - czerwono.

Naprawdę powalają designem, bardzo ładne.

Te maszty z tyłu wystające znad siedziska to pałąki bezpieczeństwa czy na husarskie skrzydła albo chorągwie?
Przerwa

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 11, 2010, 10:58:40 pm »
Bardzo harmonijny styl. Aż "nie widać ramy" - w pozytywnym tego słowa znaczeniu. Poziom fabryczny, po prostu trzeba się wpatrywać by zobaczyć spawy, profile. Wow - jestem pod wrażeniem.

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #3 dnia: Września 11, 2010, 11:07:27 pm »
wydaje mi się że domyśliłem się przeznaczenia tych dwu rurek z tyłu czyżby miało to być pod jakąś osłonkę aero deszczową ?

Yin

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #4 dnia: Września 11, 2010, 11:16:27 pm »
Wygląda trochę jak transformers :) (W jak najbardziej pozytywnym znaczeniu :) ). Jak wyszedł wagowo / wymiarowo? Btw możesz dać więcej fotek, szczególnie mocowania lampek z przodu i kolumny kierownicy?

janiak

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: Września 12, 2010, 02:38:28 pm »
witam.
maszty, jak zauważył Tomasz, jest statywem pod spojler z poliwęglanu z filtrem uv- przód już zamontowany, zdjęcia będą w najbliższym czasie.

Yin, rower ma 3m. długości, natomiast jeśli chodzi o wagę to... jeżdżę, nie ważę  ;) - a swoją drogą rower nie może być zbyt lekki, chociażby po to żeby do przejeżdżający obok TIR nie zepchnął do rowu. przełożenia są wystarczające, daje radę.

pozdrawiam

janiak

• sympatyk na poziomie
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: Września 15, 2010, 10:57:03 am »
kolejny etap i zbliżenie lampek

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #7 dnia: Września 15, 2010, 01:18:10 pm »

Yin, rower ma 3m. długości, natomiast jeśli chodzi o wagę to... jeżdżę, nie ważę  ;) - a swoją drogą rower nie może być zbyt lekki,

Yin jest zwolennikiem maksymalnego odciążania rowerów, dlatego te pytania :),
Ja po ostatnich doswiadczeniach z czoperem Drzimiego, mocno weryfikuje swoje nastawienie do drastycznego odchudzania roweru :)

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #8 dnia: Września 15, 2010, 01:47:12 pm »
gemsi - możesz rozwinąć temat "odchudzonego czopera Drzimiego", i jakie wnioski wyciągnąłeś (poza mocną weryfikacją swojego nastawienia do drastycznego odchudzania roweru)?
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?

gemsi

• całkiem inny wariat
  • carbon matters
« Odpowiedź #9 dnia: Września 15, 2010, 02:05:58 pm »
gemsi - możesz rozwinąć temat "odchudzonego czopera Drzimiego", i jakie wnioski wyciągnąłeś (poza mocną weryfikacją swojego nastawienia do drastycznego odchudzania roweru)?

jak zobaczylem rower Drzimiego i dowedzialem sie wazy ponad 30 kg, to pomyslalem ze ni chuchu, to nie moze jezdzic lekko i szybko, jak mnie Drzimi wyprzedzil na podjezdzie, kiedy mialem na liczniki predkosc 38 km/h to opadla mi szczena, potem siadlem na ten rower i zdziwila mnie lekkosc prowadzenia i ogolnie odczuwana lekkosc, do tej pory nie potrfie odpowiedziec na pytanie dlaczego ten rower jest taki szybki, mimo sporej masy, jest dlugi, ma ponad 3 m, middrive, duzo dodatkowych obcizanikow ( min akumulator ).
Nie jestem zwollenikiem ciezkich rowerow, jednak po zobaczeniu TEGO, przyszla chwila na refleksje :D

Rumcajs1

• kolarz na poziomie
« Odpowiedź #10 dnia: Września 15, 2010, 02:33:43 pm »
Wykonanie roweru (materiał i robocizna) - 1500 zł,
Piwo (uspokajacz zszarganych nerwów) - 150 zł,
Zbieranie doświadczeń - BEZCENNE ;D
Jeżeli półtorej kury zniesie półtora jajka w półtora dnia, to ile jajek zniesie dziewięć kur w dziewięć dni?

Jakub S.

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #11 dnia: Września 15, 2010, 04:51:55 pm »
Nie jestem zwollenikiem ciezkich rowerow, jednak po zobaczeniu TEGO, przyszla chwila na refleksje :D

Bo jeśli da się jechać 38 km/h to to żaden podjazd. Podjazd to był ten kawałek gdzie np. ja jadąc z wysiłkiem 14 km/h wyprzedzałem inne rowery które jechały jeszcze wolniej a na końcu czekaliśmy z paroma osobami dobrych parę minut pod przystankiem. Ale tam Drzimi też wszystkich zmiótł, zresztą "startował z dobrej pozycji" i nie dał się wygryźć z czoła wycieczki, zastanawiałem się wtedy skąd bierze się ta siła :) Niemniej jednak wpływ TAKIEJ masy na podjazdach jest odczuwalny. I przy każdym rozpędzaniu. Pamiętam czysto fizyczną euforię jaką przeżyłem gdy po powrocie z ponad 3 tygodniowego wyjazdu wreszcie przejechałem się pustym rowerem :)
Jakub Sałata

MaciejDlugosz

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 15, 2010, 07:13:08 pm »
Sam się zastanawiałem czy to możliwe co pisał Wojtek Rydzewski o swoim Trixo (trójkolowiec na kołach 26", waga 38 kg) - ale w takim razie wygląda to na realne osiągi:

"Co do szybkości to średnio 25 - 30 km/h. Maksymalnie jechałem coś ponad 50 po płaskim, i około 65 km/h z górki (ale była krótka - pewnie pojechałby więcej)."

szydziu

• całkiem inny wariat
    • Pilskie Bractwo Turystyki Rowerowej.
« Odpowiedź #13 dnia: Września 15, 2010, 07:57:15 pm »
Janiak masz u mnie +100 pkt za wygląd.
Ilość dziurek mnie powala ;) Kierownice masz od jakiegoś motorka?
Ktoś potrzebuje przyczepę kempingową?

https://youtu.be/b-T87-Vb9a8

tomek70

• całkiem inny wariat
« Odpowiedź #14 dnia: Września 15, 2010, 09:37:59 pm »
podoba mi się ta osłona z poliwęglanu jak widzę nie jest on formowy na gorąco tylko wygięty ? a i jeszcze jedno pytanko ile kosztuje taki arkusz tworzywa?